GRUNDLÄGGANDE INFORMATION

Uppdaterad 1.12.2017

I den för­hand­si­fyll­da för­hands­an­mä­lan som öpp­nas ef­ter att du valt an­sök­nings­blan­kett finns i det här ske­det två mel­lan­blad: Grund­upp­gif­ter och Pro­jekt­plan. Först fyl­ler man i Grund­upp­gif­ter, som in­ne­hål­ler in­for­ma­tion om sö­kan­den, den som fyl­ler i an­sö­kan, d.v.s. an­svars­per­so­nen, råd­gi­va­ren, går­den som ges råd samt ad­res­sen till råd­gi­va­rens kon­tor.

Sökande och kontaktuppgifter

Sö­kan­de- och kon­takt­upp­gif­ter kom­mer di­rekt från Kat­so-tjäns­ten ge­nom FO-num­ret och kan inte re­di­ge­ras i Hyr­rä. Nöd­vän­di­ga änd­ring­ar kan gö­ras i fö­re­tags- och or­ga­ni­sa­tions­da­ta­sys­te­met (FODS).

Du kan ock­så med­de­la den ad­ress som ska an­vän­das inom Lands­bygds­för­valt­ning­en i punk­ten Egna upp­gif­ter/pro­fil (Se all­mänt om an­vänd­ning­en av Hyr­rä). Den enda upp­gift som ska änd­ras (kom­plet­te­ras) i an­sö­kan än www-ad­res­sen.

Den enda upp­gif­ten som kan änd­ras (kom­plet­te­ras) här är www-ad­res­sen. Du kan re­di­ge­ra www-ad­res­sen ge­nom att klicka på Re­di­ge­ra, då ett fält öpp­nas un­der ru­bri­ken www-ad­ress där du kan fyl­la i ad­res­sen. Upp­gif­ten spa­ras ge­nom att klicka på Spa­ra.

Ansvarsperson

Pro­jek­tets An­svars­per­son är den per­son som kan un­der­teck­na och skicka för­hands­an­mä­lan om råd­giv­ning. En per­son som au­ten­ti­se­rats i sys­te­met läggs au­to­ma­tiskt till som an­svars­per­son.

Obs! Då för­hands­an­mä­lan läm­nas in be­hö­ver an­svars­per­so­nen inte ha rätt att teck­na, utan vem som helst i or­ga­ni­sa­tio­nen som getts an­sva­ret att skö­ta upp­gif­ten kan gö­ra an­mä­lan, t.ex. en sek­re­te­ra­re el­ler själ­va råd­gi­va­ren. Att un­der­teck­na för­hands­an­mä­lan krä­ver att per­so­nen har Hyr­rä-sö­kan­de-rät­tig­he­ter i Kat­so-tjäns­ten. Se­na­re då man läm­nar in ut­be­tal­nings­an­sök­ning­ar bör un­der­teck­na­ren, d.v.s. an­svars­per­so­nen ha rätt att teck­na.

Upp­gif­ter som kan änd­ras (kom­plet­te­ras) här är:

Un­der Råd­gi­va­ren, väljs råd­gi­va­rens namn i rull­gar­dins­me­nyn. I me­nyn finns nam­nen på or­ga­ni­sa­tio­nens alla råd­gi­va­re.

Un­der Gård ska du fyl­la i går­dens num­mer för går­den som ges råd, och klicka se­dan på Sök. Sys­te­met sö­ker upp­gif­ter­na om går­dens äga­re från lant­bruks­re­gist­ret en­ligt går­dens num­mer.

I rull­gar­dins­me­nyn för Råd­gi­va­rens kom­mun ska du väl­ja den kom­mun där råd­gi­va­rens kon­tor lig­ger. Ef­ter att du valt rätt kom­mun med­de­lar sys­te­met en­ligt kom­mun­upp­gif­ten till vil­ken NTM-cen­trals om­rå­de den val­da kom­mu­nen hör och var för­hands­an­mä­lan tas emot.

Blan­ket­tens upp­gif­ter spa­ras då du klick­ar på Näs­ta, och sam­ti­digt öpp­nas mel­lan­bla­det Pro­jekt­plan. Du kan även spa­ra grund­upp­gif­ter­na ge­nom att klicka på Spa­ra i öv­re vänst­ra hör­net om du vill fort­sät­ta fyl­la i för­hands­an­mä­lan se­na­re.

HYR­RÄ-AN­VIS­NING­AREr­sätt­ning för råd­giv­ning18.5.2015