ATT UNDERTECKNA OCH SKICKA

Uppdaterad 2.10.2017

An­sö­kan un­der­teck­nas och skick­as även in el­ekt­ro­niskt.

An­svars­per­so­nen som an­getts som un­der­teck­na­re på mel­lan­bla­det Grund­upp­gif­ter ska un­der­teck­na för­hands­an­mä­lan in­nan den skick­as. Un­der­teck­na­ren ska ha en per­son­lig Kat­so-kod med Hyr­rä-sö­kan­de-rät­tig­he­ter som be­vil­jats av or­ga­ni­sa­tio­nens hu­vud­an­vän­da­re (se Kat­so-kod).

An­sö­kan un­der­teck­nas ge­nom att klicka på ru­tan fram­för tex­ten Jag un­der­teck­nar och för­säk­rar att upp­gif­ter­na ovan är rik­ti­ga. Ru­tan fylls i och un­der tex­ten om un­der­teck­ning dy­ker det upp ett fält där det står Un­der­teck­na. Klicka på knap­pen och an­mä­lan är un­der­teck­nad. Un­der un­der­skrif­ten dy­ker knap­pen Skicka upp, och ge­nom att klicka på den sänds för­hands­an­mä­lan till NTM-cen­tra­len. Du får ett med­de­lan­de att för­hands­an­mä­lan skick­ats.

Om du vill änd­ra på en an­mä­lan som un­der­teck­nats men inte än­nu skick­ats mås­te du först ra­de­ra un­der­skrif­ten in­nan du kan re­di­ge­ra upp­gif­ter­na. Det­ta görs ge­nom att klicka på Ra­de­ra un­der­teck­ning­ar. Kom ihåg att om du ra­de­rar un­der­teck­ning­ar­na mås­te an­mä­lan un­der­teck­nas på nytt in­nan den kan skick­as in.

Om du re­dan hun­nit skicka in an­mä­lan men den inte än­nu ta­gits upp för myn­dig­hets­be­hand­ling kan du öpp­na an­mä­lan för re­di­ge­ring. Det­ta gör du ge­nom att klicka Re­tur­ne­ra och re­di­ge­ra un­der ru­bri­ken Funk­tio­ner i vänst­ra kan­ten. Du kan re­di­ge­ra an­mä­lan ef­ter att du först ra­de­rat alla un­der­teck­ning­ar så som an­ges ovan. Kom ihåg att om du ra­de­rar un­der­teck­ning­ar­na mås­te an­mä­lan un­der­teck­nas och skick­as på nytt.

Ef­ter att för­hands­an­mä­lan läm­nats in kan du in­le­da råd­giv­ning­en.

HYR­RÄ-AN­VIS­NING­AREr­sätt­ning för råd­giv­ning18.5.2015