FYLLA I ANSÖKAN OM UTBETALNING

Uppdaterad 16.6.2015

När ett stöd­be­slut har fat­tats för för­hands­an­mä­lan och den med­de­la­de råd­giv­ning­en har till­han­da­hål­lits kan du gö­ra en an­sö­kan om ut­be­tal­ning.

Glöm inte att läm­na in an­sö­kan om ut­be­tal­ning av råd­giv­nings­er­sätt­ning inom sex må­na­der från för­hands­an­mä­lan!

Du bör­jar ska­pa en an­sö­kan om ut­be­tal­ning un­der av­snit­tet Ska­pa an­sö­kan om ut­be­tal­ning.

An­sö­kan om ut­be­tal­ning be­står av två fli­kar: Grund­läg­gan­de in­for­ma­tion och Skriv un­der och skicka.

Uppgifter som ska anges under fliken Grundläggande information

Sö­kan­den och sö­kan­dens kon­takt­upp­gif­ter.

Den sö­kan­des namn upp­kom­mer från Kat­so-tjäns­ten i en­lig­het med upp­gif­ter­na för den per­son som log­gar in. Nöd­vän­di­ga änd­ring­ar i or­ga­ni­sa­tio­nens ad­res­s­upp­gif­ter ska gö­ras i Fö­re­tags- och or­ga­ni­sa­tions­da­ta­sys­te­met (FODS).

De enda upp­gif­ter­na som änd­ras (kom­plet­te­ras) är web­b­ad­res­sen och kon­to­num­ret. Kon­to­num­ret väljs ge­nom att klicka på pi­len i ru­tan, då öpp­nas al­ter­na­tiv att väl­ja bland.

Om du re­dan ti­di­ga­re har an­sökt om ut­be­tal­ning hit­tar du dina spa­ra­de kon­to­num­mer un­der av­snit­tet Spa­ra­de. Om du vill ange ett nytt kon­to­num­mer, välj Lägg till nytt kon­to­num­mer.

Kon­to­num­ret an­ges som IBAN-kon­to­num­mer (FIx­x­x­x­x­x­x­x­x­xx). Sys­te­met fyl­ler i BIC-ko­den au­to­ma­tiskt.

Råd­giv­nings­er­sätt­ning­en be­ta­las ut till det an­giv­na kon­tot.

Råd­giv­ning­en har till­han­da­hål­lits som grupp­råd­giv­ning

Om råd­giv­ning­en har till­han­da­hål­lits på fle­ra stäl­len sam­ti­digt väl­jer man Råd­giv­ning­en har till­han­da­hål­lits som grupp­råd­giv­ning ge­nom att bocka i ru­tan fram­för tex­ten. Ef­ter det kom­mer det upp en tex­tru­ta där man an­ger plats-ID:n och pro­jekt­num­mer för alla plat­ser där man fått råd­giv­ning.

Ansvarig person

Välj an­sva­rig per­son i rull­gar­dins­me­nyn och till­de­la ho­nom el­ler hen­ne rätt att un­der­teck­na ge­nom att klicka i ru­tan Un­der­teck­na­re un­der Roll. Kon­trol­le­ra den an­sva­ri­ga per­so­nens te­le­fon­num­mer och e-post­ad­ress. Kor­ri­ge­ra/kom­plet­te­ra upp­gif­ter­na vid be­hov.

An­sö­kan om ut­be­tal­ning kan fyl­las i och skick­as av en per­son som en hu­vud­an­vän­da­re på or­ga­ni­sa­tio­nen har gett rät­tig­he­ter som Hyr­rä-sö­kan­de i tjäns­ten Kat­so. Per­so­nen be­hö­ver inte vara en per­son med rätt att un­der­teck­na för or­ga­ni­sa­tio­nen, utan be­full­mäk­ti­gan­de som Hyr­rä-sö­kan­de i tjäns­ten Kat­so räck­er för att un­der­teck­na och skicka an­sö­kan om ut­be­tal­ning.

Om den per­son som valts ut till an­sva­rig per­son inte un­der­teck­nar an­sö­kan om ut­be­tal­ning kan upp­gif­ter om un­der­teck­na­ren av den or­di­na­rie an­sö­kan om ut­be­tal­ning an­ges un­der Öv­ri­ga par­ter. Per­so­nen läggs till ge­nom att klicka på knap­pen Lägg till per­son. Lägg till per­so­nens per­son­be­teck­ning i ru­tan som öpp­nar sig och klicka på knap­pen Sök. Nu kom­mer per­so­nens upp­gif­ter upp på blan­ket­ten. Man bock­ar i un­der Un­der­teck­na­re för per­so­nen, om han el­ler hon är un­der­teck­na­re av an­sö­kan om ut­be­tal­ning. En per­son som an­getts som un­der­teck­na­re ska log­ga in i Hyr­rä med sina egna in­logg­nings­ko­der för att kun­na un­der­teck­na och skicka in an­sö­kan.

Upp­gif­ter om råd­gi­va­re och plat­sen som fått råd­giv­ning som an­getts på för­an­mä­lan kom­mer au­to­ma­tiskt från för­an­mä­lan.

Övrigt

Un­der Öv­rigt an­ges or­ga­ni­sa­tio­nens bok­fö­ra­re, plat­sen där bok­fö­ring­en för­va­ras och post­num­mer till för­va­rings­plat­sen samt even­tu­el­la yt­ter­li­ga­re upp­gif­ter rö­ran­de den­na in­for­ma­tion.

Bilagor

De bi­la­gor som krävs för an­sö­kan om ut­be­tal­ning bi­fo­gas via knap­pen Lägg till bi­la­ga. Blädd­ra-knap­pen öpp­nar fönst­ret för re­surs­för­valt­ning på din da­tor, så att du kan väl­ja den fil du vill bi­fo­ga som bi­la­ga. Om du har till­han­da­hål­lit råd­giv­ning om ett äm­nes­om­rå­de som det har upp­rät­tats nå­gon typ av plan för ska den upp­rät­ta­de pla­nen bi­fo­gas an­sö­kan om ut­be­tal­ning som bi­la­ga.

Ämnesområden

I lis­tan Äm­nes­om­rå­den krys­sar man i de om­rå­den som man gett råd­giv­ning om vid det ak­tu­el­la råd­giv­nings­till­fäl­let. Äm­nes­om­rå­den som den ak­tu­el­la råd­gi­va­ren har haft rätt att ge råd om vi­sas. Un­der plus­teck­net (+) öpp­nas al­ter­na­tiv och un­der mi­nus­teck­net (-) stängs de. Av de val­da äm­nes­om­rå­de­na ska man i förs­ta hand väl­ja ett om­rå­de.

Kostnader och finansiering

Un­der kost­na­der an­ger man kost­na­der­na för råd­giv­ning­en, som an­sö­kan om ut­be­tal­ning be­rör. Kost­na­der­na för råd­giv­ning­en de­las in i kost­na­der för fak­tis­ka råd­giv­nings­be­sök, kost­na­der för kon­tor­s­ar­be­te och re­se­kost­na­der. I fi­nan­si­e­ring­en an­ges ett be­lopp mot­sva­ran­de kost­na­der­na un­der Sökt stöd/bi­drag. Un­der God­kän­da syns det för­hands­be­lopp som an­getts i för­an­mä­lan. Det­ta be­lopp kan inte över­skri­das i an­sö­kan om ut­be­tal­ning.

De gråa fäl­ten in­ne­hål­ler be­räk­nings­form­ler och inga änd­ring­ar/tillägg kan gö­ras i dem. De upp­gif­ter du fyl­ler i un­der knap­pen Näs­ta spa­ras och du kom­mer till fli­ken Skriv un­der och skicka. Upp­gif­ter­na kan även spa­ras via knap­pen Spa­ra i öv­re vänst­ra hör­net på blan­ket­ten, om du vill fort­sät­ta att fyl­la i an­sö­kan se­na­re.

Skriv under och skicka

Un­der fli­ken Grund­läg­gan­de in­for­ma­tion kan un­der­teck­na­ren un­der­teck­na an­sö­kan om ut­be­tal­ning.

Bocka i Jag för­säk­rar att upp­gif­ter­na stäm­mer och klicka på knap­pen Skriv un­der. Ef­ter det kom­mer knap­pen Skicka an­sö­kan upp bred­vid knap­pen Fö­re­gå­en­de, som du klick­ar på för att skicka an­sö­kan.

Sam­ti­digt kom­mer knap­pen Ta bort un­der­skrif­ter upp istäl­let för knap­pen Un­der­skrift. Ge­nom att ta bort un­der­skrif­ter­na kan du fort­fa­ran­de änd­ra i upp­gif­ter­na i an­sö­kan. Ef­ter att änd­ring­ar­na i an­sö­kan gjorts mås­te an­sö­kan skri­vas un­der på nytt för att kun­na skick­as.

Glöm inte att skicka an­sö­kan om ut­be­tal­ning ge­nom att klicka på knap­pen Skicka!

Kontrollera status för ansökan om utbetalning

När an­sö­kan om ut­be­tal­ning har spa­rats för förs­ta gång­en hit­tar man den i pro­jekt­bib­li­o­te­ket un­der Sök -funk­tio­nen. Bred­vid an­sö­kan om stöd har det kom­mit upp en ruta där det står An­sö­kan om ut­be­tal­ning 1. Ge­nom att klicka i ru­tan ser du de oli­ka hand­lägg­nings­fa­ser­na för an­sö­kan om ut­be­tal­ning. Du öpp­nar an­sö­kan om ut­be­tal­ning via Förs­ta spa­ra­de ver­sion av an­sö­kan om ut­be­tal­ning.

HYR­RÄ-AN­VIS­NING­AREr­sätt­ning för råd­giv­ning18.5.2015