KUSTANNUKSET JA RAHOITUS

Osio päivitetty 14.1.2020

Hankkeen kustannusarvio
Hakijalle on myönnetty vuosina 2015 – 2020 maatalouden rakennetukilain (1476/2007) mukaista tukea.

Il­moi­ta täs­sä koh­das­sa, jos olet saa­nut ot­si­kos­sa mai­ni­tun ra­ken­ne­lain mu­kais­ta tu­kea. Kir­joi­ta han­ke­nu­me­ro­laa­tik­koon ky­sei­sen hank­keen han­ke­nu­me­ro. Jos hank­kei­ta on use­am­pi, Li­sää-pai­nik­kees­ta saat li­sää ri­ve­jä. Jos ha­lu­at pois­taa ri­vin, klik­kaa oi­ke­as­sa reu­nas­sa ole­vaa pu­nais­ta ym­py­rää, jon­ka si­säl­lä on ras­ti.

Kus­tan­nus­ar­vio-väli­leh­den nä­ky­mä vaih­te­lee ha­et­ta­van tuen mu­kaan. Har­maa­poh­jai­set laa­ti­kot si­säl­tä­vät las­ken­ta­kaa­vo­ja, joi­ta käyt­tä­jä ei pys­ty muut­ta­maan.

Tuki voi olla avus­tus­ta ja/tai kor­ko­tuki­lai­nal­le mak­set­ta­vaa kor­ko­tu­kea.

Eräis­sä tuki­koh­teis­sa (lisä­tie­toa löy­dät tääl­tä), ku­ten avus­tus nuo­rel­le vil­je­li­jäl­le, voi­daan myön­tää ko­ro­tet­tu­na, jos ha­ki­ja on ha­ke­muk­sen vi­reil­le tul­les­sa alle 41-vuo­ti­as ja ha­ki­jan ti­lan­pi­don aloit­ta­mi­ses­ta ei ole ku­lu­nut 5 vuot­ta enem­pää.

Ra­ken­ta­mis­in­ves­toin­tiin ei myön­ne­tä tu­kea, jos ha­ke­muk­sen pe­rus­teel­la tuen mää­rä oli­si enin­tään 7 000 eu­roa. Muis­sa toi­men­pi­teis­sä vas­taa­va mää­rä on 3 000 eu­roa.

Maa­ta­lou­den ra­ken­ne­tuki­lain mu­kai­sen in­ves­toin­ti­tuen mää­rä ei saa ylit­tää 1 500 000 eu­roa maa­ti­laa koh­den mil­lään kol­men vero­vuo­den jak­sol­la.

Hankkeen rahoitussuunnitelma

Täy­tä ra­hoi­tuk­set ra­hoi­tus­la­jeit­tain sen mu­kaan,  mi­ten hank­keen kus­tan­nuk­set on tar­koi­tus ra­hoit­taa. Ha­ke­muk­sen Koko­nais­kus­tan­nuk­set ja Ko­ko­nais­ra­hoi­tus-sum­mien pi­tää olla yhtä suu­ret.

Ku­vas­sa ra­hoi­tus­nä­ky­mä tuo­tan­to­ra­ken­ta­mis­hank­kees­ta.

Li­sää-pai­nik­kees­ta saat auki eril­li­sen ik­ku­nan, jos­sa voit täyt­tää lai­na­ha­ke­muk­sen. Se­laa-pai­nik­kes­ta au­ke­aa re­surs­sin­hal­lin­ta. Re­surs­sien­hal­lin­nas­ta pää­set li­sää­mään ha­ke­muk­sel­le luot­to­lu­pauk­sen, jos lu­paus on tal­len­net­tu ko­neel­le­si. Pois­ta lai­na­tie­dot-pai­nik­kees­ta pois­tu­vat kaik­ki lo­mak­keel­le täy­den­ne­tyt tie­dot.

Kus­tan­nus­ar­vi­os­sa ei ote­ta huo­mi­oon ar­von­lisä­ve­roa sil­loin, kun in­ves­toin­ti liit­tyy elin­kei­no­toi­min­taan ja ha­ki­jal­la on ar­von­lisä­ve­ron vä­hen­nys­oi­keus. Ar­von­lisä­vero ote­taan huo­mi­oon kus­tan­nuk­sis­sa vain, jos se jää tuen­saa­jan lo­pul­li­ses­ti mak­set­ta­vak­si. Tuen­saa­jan on täl­löin esi­tet­tä­vä ve­rot­ta­jan an­ta­ma hy­väk­syt­tä­vä sel­vi­tys sii­tä, ett­ei ky­sei­seen toi­min­taan liit­ty­vis­tä kus­tan­nuk­sis­ta ole mah­dol­lis­ta saa­da ar­von­lisä­ve­ron pa­lau­tus­ta.

Haen nuoren viljelijän korotettua tukea

Jos haet nuo­ren vil­je­li­jän ko­ro­tet­tua tu­kea, klik­kaa hii­rel­lä täp­pä teks­tin edes­sä ole­vaan va­lin­ta­ruu­tuun. Va­lin­nan jäl­keen vie­reen il­mes­tyy Ti­lan­pi­don aloi­tus­päi­vä -teks­ti­kent­tä. Klik­kaa teks­ti­kent­tää päi­vä­mää­rän va­lin­taa var­ten. Ka­len­te­ris­sa voit yk­sin­ker­tai­sel­la nuo­lel­la vaih­taa kuu­kaut­ta ja kak­sin­ker­tai­sel­la nuo­lel­la vuo­si­lu­kua.

Kun ha­lu­at tal­len­taa täyt­tä­mä­si tie­dot, va­lit­se Seu­raa­va. Täl­löin lo­mak­keen tie­dot tal­len­tu­vat ja täy­tet­tä­väk­si au­ke­aa Ta­voit­teet-väli­leh­ti.

HYR­RÄ-OHJEMaa­ta­lou­den in­ves­toin­ti­tuki10.6.2015