PERUSTIEDOT

Osio päivitetty 14.1.2020

Ha­ke­mus­tyy­pin va­lin­nan jäl­keen esi­täy­te­tys­sä ha­ke­muk­ses­sa nä­kyy kak­si väli­leh­teä: Pe­rus­tie­dot ja Han­ke­suun­ni­tel­ma. En­nen kuin täy­tät ha­ke­muk­sen, tar­kis­ta lo­mak­keen ylä­reu­nas­ta, että olet va­lin­nut oi­ke­an ha­ke­mus­tyy­pin. Täy­tä en­sin Pe­rus­tie­dot. Pe­rus­tie­toi­hin kuu­lu­vat seu­raa­vat tie­dot:

Si­vun ala­reu­nas­sa ker­ro­taan Hank­keen tie­dot.

Hakija ja yhteystiedot

Ha­ki­ja ja yh­teys­tie­dot tu­le­vat au­to­maat­ti­ses­ti digi- ja vä­es­tö­tie­to­vi­ras­tos­ta (DVV) ja Yri­tys- ja yh­tei­sö­tie­to­jär­jes­tel­mäs­tä (YTJ-pal­ve­lus­ta). Jos osoi­te­tie­dot ovat van­hen­tu­neet, päi­vi­tä ne YTJ-pal­ve­luun, jos­ta ne päi­vit­ty­vät Hyr­rään. Voit myös il­moit­taa Maa­seu­tu­hal­lin­nos­sa käy­tet­tä­vän osoit­teen koh­das­ta Omat tie­dot/pro­fii­li (kts. Yleis­tä Hyr­rän käy­tös­tä). Ai­noa muu­tet­ta­va (täy­den­net­tä­vä) tie­to ha­ke­muk­sel­la on www-osoi­te. Voit muo­ka­ta www-osoi­tet­ta pai­na­mal­la Muok­kaa, min­kä jäl­keen www-osoi­te-ot­si­kon alle au­ke­aa laa­tik­ko, jo­hon voit kir­joit­taa osoit­teen. Tal­len­na tie­to Tal­len­na-pai­nik­kees­ta.

Tuki myön­ne­tään maa­ti­lan omis­ta­jal­le tai hal­ti­jal­le, joka on täyt­tä­nyt 18 vuot­ta.

Ha­ki­jal­la pi­tää olla tuen koh­tee­na ole­vaa yri­tys­toi­min­taa kos­ke­va riit­tä­vä am­mat­ti­tai­to.

Vastuuhenkilö

Vas­tuu­hen­ki­lö on hen­ki­lö, joka voi alle­kir­joit­taa ha­ke­muk­sen ja joka vas­taa hank­keen to­teu­tuk­ses­ta. Jär­jes­tel­mään en­sim­mäi­sek­si tun­nis­tau­tu­nut hen­ki­lö li­sä­tään au­to­maat­ti­ses­ti vas­tuu­hen­ki­lök­si. Vas­tuu­hen­ki­lön vaih­ta­mi­nen on mah­dol­lis­ta Vaih­da vas­tuu­hen­ki­lö -pai­nik­kees­ta.

Muu­tet­ta­via (täy­den­tä­viä) tie­to­ja ovat:

Muut allekirjoitusoikeuden omaavat henkilöt

Jos tu­kea ha­kee use­am­pi hen­ki­lö esi­mer­kik­si puo­li­sot yh­des­sä, mer­kit­se kaik­ki ha­ke­muk­sel­le. Use­am­man hen­ki­lön li­sää­mi­nen ta­pah­tuu koh­das­ta Muut alle­kir­joi­tus­oi­keu­den omaa­vat hen­ki­löt → Li­sää uusi osa­puo­li.

Li­sää laa­tik­koon toi­sen osa­puo­len hen­ki­lö­tun­nus muo­dos­sa ppkkvv-xxxx ja pai­na Hae. Jär­jes­tel­mä ha­kee hen­ki­lön tie­dot Digi- ja vä­es­tö­tie­to­vi­ras­tos­ta. Li­sää tar­vit­ta­es­sa täp­pä koh­taan Alle­kir­joit­ta­ja ja/tai Tuen­saa­ja. Jos ha­lu­at pois­taa osa­puo­len, pai­na Pois­ta.

Voit li­sä­tä usei­ta alle­kir­joit­ta­jia pai­na­mal­la uu­del­leen Li­sää uusi osa­puo­li -pai­ni­ket­ta. Voit  lä­het­tää ha­ke­muk­sen vas­ta sen jäl­keen, kun kaik­ki alle­kir­joit­ta­jik­si mää­ri­tel­lyt osa­puo­let ovat alle­kir­joit­ta­neet ha­ke­muk­sen Alle­kir­joit­ta­mi­nen ja lä­het­tä­mi­nen -väli­leh­del­lä. Alle­kir­joit­ta­jien on kir­jau­dut­ta­va si­sään omil­la tun­nuk­sil­laan, ja tä­män vuok­si jo­kai­sel­la alle­kir­joit­ta­jal­la pi­tää olla käy­tös­sään jo­kin säh­köi­nen tun­nis­tau­tu­mis­ta­pa (kat­so ar­tik­ke­li Kir­jau­tu­mi­nen) sekä Hyr­rä-ha­ki­ja oi­keus Kat­so-pal­ve­lus­sa. Ha­ke­muk­sen lä­het­tä­mi­ses­tä li­sää koh­das­sa Alle­kir­joi­tus ja lä­het­tä­mi­nen

Hankkeen tiedot

Täy­tä Tila­tun­nus-koh­taan sen ti­lan tila­tun­nus, jol­le haet tu­kea.

Hank­keen pää­a­si­al­li­nen to­teu­tus­kun­ta vuo­den 2014 kun­ta­jaon mu­kaan -koh­das­sa va­lit­se alas­veto­laa­ti­kos­ta kun­ta, jos­sa han­ke to­teu­te­taan. Va­lik­ko au­ke­aa klik­kaa­mal­la laa­ti­kon si­säl­lä. Voit se­la­ta kun­tia vie­mäl­lä hii­ren oi­ke­as­sa reu­nas­sa ole­van pal­kin pääl­le ja vie­rit­tä­mäl­lä sitä alas. Voit myös kir­joit­taa kun­nan ni­men klik­kaa­mal­la lis­tan ylä­puo­lel­la ole­van laa­ti­kon si­säl­lä. Kun löy­dät oi­ke­an kun­nan, klik­kaa sitä hii­rel­lä va­li­tak­se­si. Kun olet va­lin­nut kun­nan, täy­den­tyy si­ni­seen laa­tik­koon Seu­raa­vak­si kä­sit­te­ly­pai­kak­si ELY-kes­kus, jos­sa ha­ke­mus kä­si­tel­lään. ELY-kes­kus va­li­koi­tuu va­lit­se­ma­si kun­nan mu­kaan.

Kir­joi­ta Hank­keen jul­ki­nen ku­vaus -kent­tään ly­hyt tii­vis­tel­mä hank­kees­ta­si (hank­keen si­säl­tö, koh­de­ryh­mät ja ta­voit­teet). Tii­vis­tel­mä on jul­ki­nen, ja sitä voi­daan käyt­tää oh­jel­maa kos­ke­vas­sa tie­do­tuk­ses­sa.

HYR­RÄ-OHJEMaa­ta­lou­den in­ves­toin­ti­tuki10.6.2015