2 Muutoksenhaku tukipäätökseen

Kun­nan maa­seu­tu­elin­kei­no­vi­ran­o­mai­sen pää­tök­seen saa vaa­tia oi­kai­sua toi­mi­val­tai­sel­ta ELY-kes­kuk­sel­ta tai Ah­ve­nan­maan val­ti­on­vi­ras­tol­ta kir­jal­li­sel­la oi­kai­su­vaa­ti­muk­sel­la 30 päi­vän ku­lu­es­sa pää­tök­sen tie­dok­si­saan­nis­ta. ELY-kes­kuk­sen tai Ah­ve­nan­maan val­ti­on­vi­ras­ton te­ke­mään pää­tök­seen saa vaa­tia oi­kai­sua pää­tök­sen teh­neel­tä vi­ran­o­mai­sel­ta si­ten kuin hal­lin­to­lais­sa sää­de­tään. (Laki 192/2013 54 §.)

Oi­kai­su­vaa­ti­muk­seen an­net­tuun pää­tök­seen saa ha­kea muu­tos­ta hal­lin­to-oi­keu­des­ta. (Laki 75/2014 4 §.) Vil­je­li­jä­tu­kiin liit­ty­vää muu­tos­ta voi ha­kea Hä­meen­lin­nan hal­lin­to-oi­keu­des­ta ja Ah­ve­nan­maan val­ti­on­vi­ras­ton pää­tök­sis­tä Ah­ve­nan­maan hal­lin­to­tuo­mi­o­is­tui­mes­ta. Muu­tok­sen­ha­kuun so­vel­le­taan muu­toin, mitä hal­lin­to­lais­sa sää­de­tään.

Ta­kai­sin­pe­rin­tää kos­ke­vaan hal­lin­to-oi­keu­den tai Ah­ve­nan­maan hal­lin­to­tuo­mi­o­is­tui­men pää­tök­seen voi ha­kea muu­tos­ta va­lit­ta­mal­la kor­keim­paan hal­lin­to-oi­keu­teen si­ten kuin hal­lin­to­lain­käyt­tö­lais­sa sää­de­tään ts. il­man va­li­tus­lu­paa. Muu­toin hal­lin­to-oi­keu­den tai Ah­ve­nan­maan hal­lin­to­tuo­mi­o­is­tui­men pää­tök­seen saa ha­kea muu­tos­ta vain, jos kor­kein hal­lin­to-oi­keus myön­tää va­li­tus­lu­van. ((Laki 192/2013 ja laki 586/1996.)

Pel­to­val­von­ta­ohje 2015kesä­kuu16.6.2015