21 Peltolohkorekisterivalvonta

Pel­to­loh­ko­re­kis­te­rin ris­tiin­tar­kas­tuk­set aje­taan elo­kuun lo­pus­sa, sen jäl­keen kun vil­je­li­jöi­den muu­tos­kar­tat on di­gi­toi­tu. Li­säk­si aje­taan ke­vääl­lä 2015 ajan­ta­sais­tuk­sen val­mis­tut­tua ris­tiin­tar­kas­tus ajan­ta­sais­tuk­ses­sa muut­tu­neis­ta pin­ta-alois­ta. Mavi oh­jeis­taa ris­tiin­tar­kas­tus­val­von­to­jen suo­rit­ta­mi­sen myö­hem­min syk­syl­lä.

Vuon­na 2015 teh­dään seu­raa­vat pel­to­loh­ko­re­kis­te­rin ris­tiin­tar­kas­tuk­set:
1) Pin­ta-alo­jen ris­tiin­tar­kas­tus. Ris­tiin­tar­kas­tuk­ses­sa ver­ra­taan vil­je­li­jän il­moit­ta­mien kas­vu­loh­ko­jen sum­maa vii­mei­sim­pään di­gi­toi­tuun pin­ta-alaan.
2) Di­gi­toi­mat­to­mien loh­ko­jen ris­tiin­tar­kas­tus.
3) Pääl­lek­käis­ten loh­ko­jen ris­tiin­tar­kas­tus.
4) Epä­sel­vät F010 ja B009 -loh­kot. F010 = loh­ko näyt­tää ilma­ku­van pe­rus­teel­la ole­van muu­ta kuin pel­toa. F010-loh­ko­ja mer­ki­tään ajan­ta­sais­tuk­sen yh­tey­des­sä ja vil­je­li­jä­kart­to­jen di­gi­toin­nis­sa, sil­loin kun vil­je­li­jä kor­jaa loh­koa, mut­ta loh­ko ei vas­taa muil­ta osin ilma­ku­vaa. Myös val­vo­tuil­le loh­koil­le mer­ki­tään F010, jos val­von­ta­kor­jaus ei vas­taa uut­ta ilma­ku­vaa. B009 = Loh­kon maan­käyt­tö­laji on pel­toa kes­kus­re­kis­te­ris­sä, mut­ta di­gi­toin­nin taus­ta­ku­va­na ole­val­la or­to­kar­tal­la ei ole.

Pel­to­loh­ko­re­kis­te­rin ris­tiin­tar­kas­tu­sa­jot:

Pel­to­val­von­ta­ohje 2015kesä­kuu16.6.2015