Eläintiedot

Yleistä eläinmäärien ilmoittamisesta

Eläin­mää­rien säh­köi­nen il­moit­ta­mi­nen päät­tyy 15.2.2016 klo 23.59.

Tu­kien ly­hen­teet:

Sika- ja sii­pi­kar­ja­ta­lou­den tuo­tan­nos­ta ir­ro­tet­tu tuki = SS-tuki

Luon­non­hait­ta­kor­vauk­sen koti­e­läin­ko­ro­tus = LHK

Luon­non­mu­kai­sen tuo­tan­non kor­vaus = Luo­mu

Eläin­ten hy­vin­voin­ti­kor­vaus = EHK

Eläinmäärien ilmoittaminen koskee seuraavia tukia:

Ti­lan uusi hal­ti­ja voi las­kea ti­lan en­ti­sen hal­ti­jan hal­lin­nas­sa ol­leen eläin­mää­rän omaan eläin­mää­rään­sä mu­kaan, jos ti­lan uusi ja en­ti­nen hal­ti­ja ovat niin kes­ke­nään so­pi­neet. Mai­nit­se so­pi­muk­ses­ta Yh­teen­veto ja lä­he­tys -väli­leh­del­lä  koh­das­sa Lisä­tie­dot ja il­moi­ta myös ti­lan en­ti­sen hal­ti­jan nimi ja tila­tun­nus. Il­moi­ta täs­sä eläin­mää­rä­il­moi­tuk­ses­sa myös ti­lan en­ti­sen hal­ti­jan hal­lin­nas­sa ol­lei­den sii­pi­kar­jan, he­vos­ten ja po­nien eläin­mää­rät.

Koti­e­läin­tuo­tan­toon vai­kut­ta­va yli­voi­mai­nen este tai poik­keuk­sel­li­nen olo­suh­de (esim. tuli­palo tai eläin­tau­ti) on erik­seen pi­tä­nyt il­moit­taa kun­nan maa­seu­tu­elin­kei­no­vi­ran­o­mai­sel­le mää­rä­a­jas­sa. Jos kun­nan maa­seu­tu­elin­kei­no­vi­ran­o­mai­nen on hy­väk­sy­nyt yli­voi­mai­sen es­teen tai poik­keuk­sel­li­sen olo­suh­teen, hän kor­jaa eläin­mää­rän oi­ke­ak­si en­nen eläin­ti­hey­den las­ken­taa. Luon­non­mu­kai­sen koti­e­läin­tuo­tan­non kor­vauk­sen osal­ta il­moi­tus yli­voi­mai­ses­ta es­tees­tä on pi­tä­nyt teh­dä ELY-kes­kuk­seen.

Eläinryhmien määritelmät

Broi­le­ri = li­han­tuo­tan­toa var­ten ja­los­tet­tu noin 40 tai luon­non­mu­kai­ses­sa tuo­tan­nos­sa yli 81 vuo­ro­kau­den iäs­sä teu­ras­tet­tu ka­nan­poi­ka

Mu­ni­va kana = vä­hin­tään 16 vii­kon ikäi­nen kana, jon­ka mu­nan­tuo­tan­to käy­te­tään ku­lu­tuk­seen tai poi­kas­ten tuo­tan­toon

Broi­le­ri­emo­lin­tu = vä­hin­tään 18 vii­kon ikäi­nen kana, jon­ka mu­nan­tuo­tan­to käy­te­tään poi­kas­ten tuo­tan­toon

Kalk­ku­na­emo­lin­tu = vä­hin­tään 29 vii­kon ikäi­nen kalk­ku­na, jon­ka mu­nan­tuo­tan­to käy­te­tään poi­kas­ten tuo­tan­toon

Ank­ka­emo­lin­tu = vä­hin­tään 25 vii­kon ikäi­nen ank­ka, jon­ka mu­nan­tuo­tan­to käy­te­tään poi­kas­ten tuo­tan­toon

Han­hie­mo­lin­tu = vä­hin­tään 30 vii­kon ikäi­nen han­hi, jon­ka mu­nan­tuo­tan­to käy­te­tään poi­kas­ten tuo­tan­toon

Fa­saa­ni­emo- ja sor­sa­emo­lin­tu = tar­hat­tu, vä­hin­tään 26 vii­kon ikäi­nen fa­saa­ni ja sor­sa, jon­ka mu­nan­tuo­tan­to käy­te­tään poi­kas­ten tuo­tan­toon

Muu sii­pi­kar­ja = kalk­ku­nat, han­het, an­kat, tar­ha­tut sor­sat ja tar­ha­tut fa­saa­nit, jot­ka ei­vät ole emo­lin­tu­ja

Poni = säkä­kor­keu­del­taan alle 148 cm kor­kea he­vo­nen, joka on re­kis­te­röi­ty puh­das­ro­tui­se­na po­ni­na Suo­men Hip­pos ry:n he­vos­re­kis­te­riin tai ulko­mai­seen vas­taa­vaan ja­los­tus­re­kis­te­riin

Eläinmäärät 2015 SS, LHK, Luomu

Il­moi­ta ti­la­si sii­pi­kar­jan, he­vos­ten ja po­nien eläin­mää­rät sika- ja sii­pi­kar­ja­ta­lou­den tu­kea var­ten ajal­ta 1.1.–1.12.2015. Luon­non­hait­ta­kor­vauk­sen koti­e­läin­ko­ro­tus­ta ja luon­non­mu­kai­sen tuo­tan­non kor­vaus­ta var­ten riit­tä­vät eläin­mää­rät ajal­ta 1.5.–1.12.2015.

Il­moi­ta he­vos­ten ja po­nien osal­ta vain sel­lais­ten yli 6 kk ikäis­ten tun­nis­tet­tu­jen he­vos­ten ja po­nien luku­mää­rät, jot­ka ovat he­vos­re­kis­te­ris­sä ko­ko­naan hal­lin­nas­sa­si (= hal­lit­set he­vos­ta/po­nia ko­ko­naan itse tai puo­li­so­si tai ala­i­käi­nen lap­se­si hal­lit­see he­vos­ta/po­nia ko­ko­naan).

Mer­kit­se kir­jan­pi­to­si mu­kai­set eläin­mää­rät kun­kin eläin­ryh­män ri­vil­le. Mer­kit­se nol­la (0) nii­den kuu­kau­sien koh­dal­le, jol­loin eläi­miä ei ole ol­lut (esim. tuo­tan­to­tau­ko, tuo­tan­non aloit­ta­mi­nen tai lo­pet­ta­mi­nen). Tyh­jäk­si jä­tet­ty koh­ta kat­so­taan nol­lak­si (0).

Huom! Tuki­hal­lin­to vä­hen­tää eläin­ti­hey­den las­ken­nas­sa nel­jä pie­nin­tä sii­pi­kar­jan eläin­ryh­mit­täis­tä eläin­mää­rää, jo­ten älä tee vä­hen­nys­tä itse. Luon­non­mu­kai­sen tuo­tan­non kor­vauk­ses­sa vä­hen­nyk­siä ei kui­ten­kaan teh­dä, jos il­moi­tat tuo­tan­to­tauos­ta koh­das­sa Luon­non­mu­kai­sen ko­tie­län­tuo­tan­non tuo­tan­to­tauot.

Luonnonmukaisen tuotannon tuotantotauot 2015

Il­moi­ta tuo­tan­to­tauot kaik­kien luon­non­mu­kai­ses­ti kas­va­tet­tu­jen eläin­ten osal­ta ajal­ta 1.5.–1.12.2015. Il­moi­ta eläin­laji/-t, jota tuo­tan­to­tau­ko kos­kee sekä päi­vä­mää­rät, joi­den vä­li­se­nä ai­ka­na tuo­tan­to­tau­ko on ol­lut. Tuo­tan­to­tau­ko on ly­hyt­ai­kai­nen, ky­sees­sä ole­van eläin­la­jin tuo­tan­to­ta­van mu­kai­nen, koti­e­läin­ra­ken­nuk­sen pe­rus­kor­jauk­ses­ta, laa­jen­nuk­ses­ta tai tuo­tan­to­suun­nan muut­ta­mi­ses­ta tai yli­voi­mai­ses­ta es­tees­tä joh­tu­va tau­ko.

Jos il­moi­tat tuo­tan­to­tauon, eläin­mää­ris­tä ei vä­hen­ne­tä si­tou­mus­eh­dois­sa ker­ro­tul­la ta­val­la si­ko­jen ja sii­pi­kar­jan pie­nim­pien eläin­mää­rien las­ken­ta­päi­viä.

Il­moi­ta tuo­tan­to­tauon syy pe­rus­te­lui­neen  Lisä­tie­dot-koh­das­sa Yh­teen­veto ja lä­he­tys -väli­leh­del­lä. Il­moit­ta­ma­si hy­väk­syt­tä­vän tuo­tan­to­tauon ajal­ta (tauon al­ka­mis- ja lop­pu­mis­päi­vä­mää­rät mu­kaan lu­kien) eläin­mää­riä ei huo­mi­oi­da ti­la­si kes­ki­mää­räi­sen eläin­mää­rän las­ken­nas­sa. Pa­lau­ta ELY-kes­kuk­seen mah­dol­li­set liit­teet tuo­tan­to­tauon pe­rus­te­luk­si. Yli­voi­mai­sen es­teen pe­rus­teel­la il­moi­tet­ta­va tuo­tan­to­tau­ko alen­taa mak­set­ta­vaa tu­kea sa­mas­sa suh­tees­sa kuin tauon pi­tuus on ol­lut ver­rat­tu­na eläin­ten las­ken­ta­jak­soon. Jos tau­koa on ol­lut puo­let las­ken­ta­jak­sos­ta, mak­se­taan eläin­ko­ro­tuk­sen heh­taa­ri­kor­vauk­ses­ta vain puo­let (134 -> 67 e/ha.

Yhteisömuotoisen yrityksen eläimet yhteisön osallisen tilan eläinmäärässä 2015 SS, LHK, Luomu

Voit las­kea yh­tei­sö­muo­toi­sen yri­tyk­sen eläi­met ti­la­si eläin­mää­rään mu­kaan, jos si­nul­la tai per­he­y­ri­tyk­se­si jä­se­nil­lä on ol­lut mää­räys­val­ta ky­sei­ses­sä yh­tei­sö­muo­toi­ses­sa yri­tyk­ses­sä vii­meis­tään 30.4.2015 ja jos yh­tei­sö­muo­toi­nen yri­tys ei käy­tä eläi­mi­ään oman ti­lan­sa eläin­ti­hey­den las­ken­nas­sa.

Il­moi­ta sen yh­tei­sö­muo­toi­sen yri­tyk­sen tie­dot (tila­tun­nus ja mää­räys­val­taa käyt­tä­vän osal­li­sen nimi), jon­ka hal­lin­nas­sa ole­via eläi­miä ha­lu­at käyt­tää oman ti­la­si eläin­ti­hey­den las­ken­nas­sa. Toi­mi­ta yh­tei­sön kaup­pa­re­kis­te­ri­ote kun­taan il­moi­tuk­sen liit­tee­nä, ell­ei sitä ole jo toi­mi­tet­tu muun tuen haun yh­tey­des­sä. Sa­mo­ja eläi­miä voi­daan käyt­tää vain yh­den ti­lan eläin­ti­hey­den las­ken­nas­sa.

Il­moi­ta eläin­mää­rät sika- ja sii­pi­kar­ja­ta­lou­den tu­kea var­ten ajal­ta 1.1.–1.12.2015. Luon­non­hait­ta­kor­vauk­sen koti­e­läin­ko­ro­tus­ta ja luon­non­mu­kai­sen tuo­tan­non kor­vaus­ta var­ten riit­tä­vät eläin­mää­rät ajal­ta 1.5.–1.12.2015. Mer­kit­se eläin­mää­rät si­ten, kuin koh­das­sa Eläin­mää­rät 2015 SS, LHK, Luo­mu on ker­rot­tu.

Poi­min­ta eläin­re­kis­te­reis­tä

Jos ha­lu­at käyt­tää oman ti­la­si eläin­ti­hey­den las­ken­nas­sa myös yh­tei­sö­muo­toi­sen yri­tyk­sen hal­lin­nas­sa ol­lei­den nau­to­jen, lam­pai­den, vuo­hien ja/tai si­ko­jen eläin­mää­rää, mer­kit­se ras­ti sen eläin­la­jin/nii­den eläin­la­jien koh­dal­le, joi­den osal­ta ha­lu­at poi­mit­ta­van eläin­mää­rä­tie­to­ja eläin­re­kis­te­reis­tä.

Yhteisön osallisen eläimet yhteisömuotoisen yrityksen eläinmäärässä 2015 SS

Täs­sä il­moi­tet­tu­ja eläin­mää­rä­tie­to­ja käy­te­tään vain sika- ja sii­pi­kar­ja­ta­lou­den tuen eläin­ti­hey­den las­ken­nas­sa.

Voit las­kea yh­tei­sös­sä mää­räys­val­taa käyt­tä­vän osal­li­sen eläi­met yh­tei­sön ti­lan eläin­mää­rään mu­kaan, jos mää­räys­val­taa käyt­tä­vä osal­li­nen ei käy­tä eläi­mi­ään oman ti­lan­sa eläin­ti­hey­den las­ken­nas­sa. Mää­räys­val­taa käyt­tä­väl­lä osal­li­sel­la on pi­tä­nyt olla mää­räys­val­ta ky­sei­ses­sä yh­tei­sö­muo­toi­ses­sa yri­tyk­ses­sä vii­meis­tään 30.4.2015.

Il­moi­ta sen yh­tei­sös­sä mää­räys­val­taa käyt­tä­vän osal­li­sen tie­dot (tila­tun­nus ja mää­räys­val­taa käyt­tä­vän osal­li­sen nimi), jon­ka hal­lin­nas­sa ole­via eläi­miä ha­lu­at käyt­tää yh­tei­sön ti­lan eläin­ti­hey­den las­ken­nas­sa. Toi­mi­ta yh­tei­sön kaup­pa­re­kis­te­ri­ote kun­taan il­moi­tuk­sen liit­tee­nä, ell­ei sitä ole jo toi­mi­tet­tu muun tuen haun yh­tey­des­sä.

Il­moi­ta yh­tei­sön mää­räys­val­taa käyt­tä­vän osal­li­sen eläin­mää­rät sika- ja sii­pi­kar­ja­ta­lou­den tu­kea var­ten ajal­ta 1.1.–1.12.2015. Mer­kit­se eläin­mää­rät si­ten, kuin koh­das­sa Eläin­mää­rät 2015 SS, LHK, Luomu on ker­rot­tu. Huo­moi, että sa­mo­ja eläi­miä voi­daan käyt­tää vain yh­den ti­lan sika- ja sii­pi­kar­ja­ta­lou­den tuen eläin­ti­hey­den las­ken­nas­sa.

Poi­min­ta eläin­re­kis­te­reis­tä

Jos yh­tei­sön ti­lan eläin­ti­hey­den las­ken­nas­sa ha­lu­taan käyt­tää myös mää­räys­val­taa käyt­tä­vän osal­li­sen hal­lin­nas­sa ol­lei­den nau­to­jen, lam­pai­den, vuo­hien ja/tai si­ko­jen eläin­mää­rää, sen eläin­la­jin/nii­den eläin­la­jien koh­dal­le on mer­kit­tä­vä ras­ti, joi­den osal­ta ha­lu­taan poi­mit­ta­van eläin­mää­rä­tie­to­ja eläin­re­kis­te­reis­tä.

Eläinmäärät 2015 EHK

Il­moi­ta ti­la­si si­ko­jen ja sii­pi­kar­jan eläin­mää­rät eläin­ten hy­vin­voin­ti­kor­vauk­sen las­ke­mis­ta var­ten ajal­ta 1.5.–1.12.2015. Mer­kit­se kir­jan­pi­to­si mu­kai­set eläin­mää­rät kun­kin eläin­ryh­män ri­vil­le. Mer­kit­se nol­la (0) nii­den kuu­kau­sien koh­dal­le, jol­loin eläi­miä ei ole ol­lut (esim. tuo­tan­to­tau­ko, tuo­tan­non aloit­ta­mi­nen tai lo­pet­ta­mi­nen). Tyh­jäk­si jä­tet­ty koh­ta kat­so­taan nol­lak­si (0).

Il­moi­ta kuu­kau­den 1. päi­vän eläin­mää­rät 1.5. al­ka­en. Si­ko­jen eläin­mää­rät voi­daan ko­pi­oi­da suo­raan sika­re­kis­te­ris­tä pai­nik­keel­la ”ko­pi­oi si­ko­jen eläin­mää­rät sika­re­kis­te­ris­tä”. Jo­kai­nen koh­ta jo­hon sika­re­kis­te­rin tie­to on ko­pi­oi­tu mer­ki­tään sika-mer­kil­lä. Näi­tä koh­tia voit vie­lä ha­lu­tes­sa­si muo­ka­ta tai täyt­tää tyh­jät so­lut. Vipu-so­vel­lus las­kee au­to­maat­ti­ses­ti kor­ja­tun kes­ki­ar­von. Si­oil­la jää kus­ta­kin eläin­ryh­mäs­tä pois kak­si pie­nin­tä kuu­kau­den 1. päi­vän ar­voa, jol­loin kor­ja­tuk­si kes­ki­ar­vok­si tu­lee jäl­jel­le jää­vien kuu­den kuu­kau­den eläin­mää­rien kes­ki­arvo.

Broi­le­rien ja mu­ni­vien ka­no­jen eläin­mää­rät voit ko­pi­oi­da il­moi­tuk­sen koh­das­ta ”ko­pi­oi broi­le­rien ja mu­ni­vien ka­no­jen eläin­mää­rät ylem­pää koh­das­ta SS, LHK ja Luo­mu SS, LHK, Luo­mu”. Näi­tä koh­tia voit vie­lä ha­lu­tes­sa­si muo­ka­ta, sekä täyt­tää tyh­jät so­lut. Kalk­ku­noi­den osal­ta et voi teh­dä ko­pi­oin­tia, vaan si­nun täy­tyy kir­joit­taa ne. Vipu-so­vel­lus las­kee au­to­maat­ti­ses­ti kor­ja­tun kes­ki­ar­von. Sii­pi­kar­jal­la jää pois nel­jä pie­nin­tä kuu­kau­den 1. päi­vän ar­voa jol­loin kor­ja­tuk­si kes­ki­ar­vok­si tu­lee  jäl­jel­le jää­vien nel­jän kuu­kau­den eläin­mää­rien kes­ki­arvo.

Toimenpide 4.2, teurastettu siipikarja 2015 EHK

Il­moi­ta ti­la­si teu­ras­tet­tu­jen broi­le­rei­den ja kalk­ku­noi­den eläin­mää­rät (teu­ras­ta­mol­le tuo­dut eläi­met), eläin­ten hy­vin­voin­ti­kor­vauk­sen toi­men­pi­teen 4.2 las­ke­mis­ta var­ten. Jo­kai­ses­ta 1.5.2015 jäl­keen ti­lal­le tul­lees­ta saa­pu­mis­e­räs­tä, jos­ta on tuo­tu eläi­miä teu­ras­ta­mol­le 1.5.2015–31.12.2015 tal­len­ne­taan teu­ras­erä eläin­mää­rä­il­moi­tuk­sen tau­luk­koon.  Voit il­moit­taa myös 31.1.2016 men­nes­sä teu­ras­ta­mol­le tuo­dun teu­ras­erän jos sitä vas­taa­va saa­pu­mis­erä on tul­lut ti­lal­le vuo­den 2015 lop­puun men­nes­sä ja kaik­ki ky­sei­sen saa­pu­mis­erän teu­ras­erät on tuo­tu teu­ras­ta­mol­le tam­mi­kuun 2016 lop­puun men­nes­sä.

Il­moi­ta kun­kin teu­ras­erän sii­pi­kar­ja­ryh­mä va­lit­se­mal­la alas­veto­va­li­kos­ta joko broi­le­rit tai kalk­ku­nat. Il­moi­ta sen jäl­keen saa­pu­mis­e­rien ti­lal­le saa­pu­mis­päi­vät, teu­ras­e­rien teu­ras­tus­päi­vät sekä hal­lin nu­me­ro/tun­nus, jos­sa eriä on kas­va­tet­tu en­nen teu­ras­ta­mol­le tuon­tia. Il­moi­ta eläin­mää­räk­si teu­ras­ta­moon tuo­tu­jen lin­tu­jen mää­rä. Mi­kä­li jon­kin teu­ras­erän osal­ta toi­men­pi­teen eh­dot ei­vät  täy­ty, mer­kit­se vain sen teu­ras­erän eläin­mää­räk­si nol­la (0).

Toimenpiteen 4.2 ehdot:

Hy­väk­sy­tyn broi­le­ri­teu­ras­erä­ra­por­tin vesi­pö­hön vuok­si hy­lät­ty­jen ru­ho­jen % -osuus tu­lee olla kor­kein­taan 1 % ja jal­ka­poh­ja­tu­leh­dus­ar­vi­oin­nin tu­lok­sen on ol­ta­va alle 40 pis­tet­tä. Mi­kä­li jal­ka­poh­ja­tu­leh­dus­ar­vi­oin­nin tu­los on alle 30 pis­tet­tä, vesi­pö­hön vuok­si hy­lät­ty­jen ru­ho­jen osuut­ta ei huo­mi­oi­da.

Hy­väk­sy­tyn kalk­ku­na­teu­ras­erä­ra­por­tin koko­ruho­hyl­käys­ten % -osuu­den on ol­ta­va alle 6,5 % ajal­la 1.5.–30.9 teu­ras­te­tuis­sa eris­sä ja alle 5 % ajal­la 1.10.–30.4. teu­ras­te­tuis­sa eris­sä. Koko­ruho­hyl­käys­ten % -osuu­des­ta voi­daan vä­hen­tää tuo­rei­den ruh­jei­den, mur­tu­mien tai muun kuin lin­tu­jen kas­vat­ta­jan toi­min­nan vuok­si hy­lät­ty­jen ru­ho­jen % -osuus. ( teu­ras­ra­por­tin koo­dit 113, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166 ja 167).

Toi­men­pi­teen 4.2 hy­väk­syt­ty­jen eläin­ten kes­ki­ar­von las­kee alu­een maa­seu­tu­elin­kei­no­vi­ran­o­mai­nen ha­ki­jan täs­sä koh­das­sa il­moit­ta­mien tie­to­jen sekä teu­ras­erä­ra­port­tien pe­rus­teel­la.

Esimerkkejä toimenpide 4.2 tallennuksesta eläinmääräilmoitukseen vuodelle 2015

Broi­le­rit
Ri­vil­lä 1 ti­lal­ta on tuo­tu teu­ras­ta­mol­le 6500 kpl broi­le­ria. Teu­ras­erä­ra­por­tin mu­kaan vesi­pö­hön vuok­si hy­lät­ty­jä broi­le­rei­ta on 40 kpl eli 0.62 %. Jal­ka­poh­ja­tu­leh­dus­ar­vi­oin­nin tu­los on 28 pis­tet­tä. Teu­ras­erä täyt­tää mo­lem­mat eh­dot ja eläin­mää­räk­si tal­len­ne­taan 6 500 kpl.
Ri­vil­lä 2 ti­lal­ta on tuo­tu teu­ras­ta­mol­le 6500 kpl broi­le­ria. Teu­ras­erä­ra­por­tin mu­kaan vesi­pö­hön vuok­si hy­lät­ty­jä broi­le­rei­ta on 40 kpl eli 0.62 %. Teu­ras­erä ei kui­ten­kaan täy­tä eh­toa, kos­ka jal­ka­poh­ja­tu­leh­dus­ar­vi­oin­nin tu­los on 42 pis­tet­tä. Eläin­mää­räk­si tal­len­ne­taan 0 kpl.
Ri­vil­lä 3 ti­lal­ta on tuo­tu teu­ras­ta­mol­le 6500 kpl broi­le­ria. Teu­ras­erä­ra­por­tin mu­kaan vesi­pö­hön vuok­si hy­lät­ty­jä broi­le­rei­ta on 90 kpl eli 1.4 %. Teu­ras­erä täyt­tää kui­ten­kin eh­dot, kos­ka jal­ka­poh­ja­tu­leh­dus­ar­vi­oin­nin tu­los on 28 pis­tet­tä. Eläin­mää­räk­si tal­len­ne­taan 6 500 kpl.
Ri­vil­lä 4 ti­lal­ta on tuo­tu teu­ras­ta­mol­le 6500 kpl broi­le­ria. Teu­ras­erä­ra­por­tin mu­kaan vesi­pö­hön vuok­si hy­lät­ty­jä broi­le­rei­ta on 90 kpl eli 1.4 %. Teu­ras­erä ei täy­tä eh­toa, kos­ka jal­ka­poh­ja­tu­leh­dus­ar­vi­oin­nin tu­los on 35 pis­tet­tä. Eläin­mää­räk­si tal­len­ne­taan 0 kpl.

Kalk­ku­nat
Ri­vil­lä 5 ti­lal­ta on tuo­tu teu­ras­ta­mol­le 2 000 kpl kalk­ku­noi­ta. Teu­ras­erä­ra­por­tin mu­kaan koko­ruho­hyl­käyk­siä on 110 kpl eli 5.5 %. Teu­ras­erä täyt­tää eh­dot (1.5.–30.9.) ja eläin­mää­räk­si tal­len­ne­taan 2 000 kpl.
Ri­vil­lä 6 ti­lal­ta on tuo­tu teu­ras­ta­mol­le 1 000 kpl kalk­ku­noi­ta. Teu­ras­erä­ra­por­tin mu­kaan koko­ruho­hyl­käyk­siä on 65 kpl eli 6.5 %. Koko­ruho­hyl­käyk­sis­tä voi­daan teu­ras­erä­ra­por­tin mu­kaan vä­hen­tää 5 kpl laa­tik­koon kuol­lut­ta kalk­ku­naa (koo­dit 164 ja 165). Vä­hen­nyk­sen jäl­keen koko­ruho­hyl­käyk­siä on 60 kpl eli 6.0 %. Teu­ras­erä täyt­tää eh­dot (1.5–30.9.) ja eläin­mää­räk­si tal­len­ne­taan 1 000 kpl.
Ri­vil­lä 7 ti­lal­ta on tuo­tu teu­ras­ta­mol­le 2 000 kpl kalk­ku­noi­ta. Teu­ras­erä­ra­por­tin mu­kaan koko­ruho­hyl­käyk­siä on 110 kpl eli 5.5 %. Koko­ruho­hyl­käyk­sis­tä voi­daan teu­ras­erä­ra­por­tin mu­kaan vä­hen­tää 4 kpl tuo­ret­ta ruh­jet­ta tai mur­tu­maa (koo­di 113) sekä 5 kpl laa­tik­koon kuol­lut­ta (koo­dit 164 ja 165). Vä­hen­nyk­sen jäl­keen koko­ruho­hyl­käyk­siä on 101 kpl eli 5.1 %. Teu­ras­erä ei täy­tä eh­to­ja (1.10.–30.4.) ja eläin­mää­räk­si tal­len­ne­taan 0 kpl.
Ri­vil­lä 8 ti­lal­ta on tuo­tu teu­ras­ta­mol­le 1 000 kpl kalk­ku­noi­ta. Teu­ras­erä­ra­por­tin mu­kaan koko­ruho­hyl­käyk­siä on 55 kpl eli 5.5 %. Koko­ruho­hyl­käyk­sis­tä voi­daan teu­ras­erä­ra­por­tin mu­kaan vä­hen­tää 5 kpl tuo­ret­ta ruh­jet­ta ja mur­tu­maa (koo­di 113) sekä 5 kpl laa­tik­koon kuol­lut­ta (koo­dit 164 ja 165). Vä­hen­nyk­sen jäl­keen koko­ruho­hyl­käyk­siä on 45 kpl eli 4.5 %. Teu­ras­erä täyt­tää eh­dot (1.10–30.4.) ja eläin­mää­räk­si tal­len­ne­taan 1 000 kpl.

Teuraseräraporttien palauttaminen

Mi­kä­li olet ha­ke­nut eläin­ten hy­vin­voin­ti­kor­vaus­ta sii­pi­kar­jan toi­men­pi­tees­tä 4.2, si­nun tu­lee pa­laut­taa ajal­ta 1.5.–31.12.2015 (31.1.2016) teu­ras­ta­mon toi­mit­ta­mat teu­ras­erä­ra­por­tit tai nii­den koos­teet pa­pe­ril­la 15.2.2016 men­nes­sä kun­nan maa­seu­tu­elin­kei­no­vi­ran­o­mai­sel­le tar­kem­paa eläin­mää­rän las­ke­mis­ta var­ten. Teu­ras­erä­ra­port­tien pa­laut­ta­mi­nen on toi­men­pi­teen 4.2. kor­vauk­sen mak­sun ehto.

Eläin­mää­rien il­moi­tusVipu -käyt­tä­jän ohje31.12.2015