VILLKOR FÖR JORDBRUKSINVESTERINGSTÖD

Uppdaterad 31.12.2015

Ansökan om stöd

Den el­ekt­ro­nis­ka an­sök­nings­blan­ket­ten an­vänds för an­sö­kan om fi­nan­si­e­rings­stöd en­ligt la­gen om struk­tur­stöd till jord­bru­ket (1476/2007) och vid an­sö­kan om stöd för bo­stads­byg­gan­de en­ligt la­gen om fi­nan­si­e­ring av lands­bygds­nä­ring­ar (329/1999).

För var­je ob­jekt som stöds ska en se­pa­rat an­sö­kan upp­gö­ras.

An­sö­kan skick­as in till den nä­rings-, tra­fik- och mil­jö­cen­tral inom vars om­rå­de ob­jek­tet för det stöd som söks är be­lä­get.

An­sö­kan blir an­häng­ig när den har in­kom­mit till nä­rings-, tra­fik- och mil­jö­cen­tra­len och upp­fyl­ler vill­ko­ren för att bli an­häng­ig.

Vid an­sö­kan om rän­te­stödslån ska ban­kens kre­dit­ut­fäs­tel­se fo­gas till stö­dan­sö­kan in­nan den läm­nas in till nä­rings-, tra­fik- och mil­jö­cen­tra­len.

Inledande

In­ve­ste­rings­stöd för gårds­bruk får inte bör­ja ge­nom­fö­ras in­nan nä­rings-, tra­fik- och mil­jö­cen­tra­len har gett ett stöd­be­slut. In­le­dan­de är
• vid byg­gan­de el­ler ut­vidg­ning, att ar­be­tet med att gju­ta sock­eln har på­bör­jats, el­ler nå­got an­nat mot­sva­ran­de, t.ex. sock­el­ele­ment
• att det grund­li­ga re­pa­ra­tions­ar­be­tet har på­bör­jats
• att ett bin­dan­de av­tal har in­gåtts
• att en be­ställ­ning har gjorts

Val av åtgärder som ska stödas

När nä­rings-, tra­fik- och mil­jö­cen­tra­len be­vil­jar stöd an­vän­der den sig av ur­vals­kri­te­ri­er en­ligt lands­bygd­s­pro­gram­met.

Ur­vals­kri­te­ri­er­na är föl­jan­de:

HYR­RÄ-AN­VIS­NING­ARJord­bruks­in­ve­ste­ring31.12.2015