3. Käyttäjätunnusten saaminen sähköiseen palveluun ja niiden passivoiminen

Säh­köis­ten tun­nus­ten ha­ke­mi­nen edel­lyt­tää, että yri­tys on re­kis­te­röi­ty­nyt Ruo­ka­vi­ras­ton asi­ak­kaak­si Tuon­ti tai vien­ti-toi­min­toon ja saa­nut yk­si­löi­vän, kah­dek­san­nu­me­roi­sen re­kis­te­ri­nu­me­ron. Li­säk­si asi­ak­kaan tu­lee täyt­tää käyt­tä­jä­tun­nus­ten­haku­lo­ma­ke tuon­ti-  ja vien­ti­to­dis­tus­ten haku­pal­ve­luun ja pa­laut­taa se Ruo­ka­vi­ras­toon tun­nus­ten saa­mi­sek­si.

Huo­mi­oit­han, että 6.11.2016 läh­tien EU-sää­dös­ten muu­tok­sis­ta joh­tu­en tuon­ti- ja vien­ti­to­dis­tuk­sia ha­ke­vil­la yri­tyk­sil­lä täy­tyy olla myös Tul­lin myön­tä­mä EORI-nu­me­ro. Lisä­tie­toa EORI-nu­me­ros­ta tul­lin si­vuil­ta: http://tul­li.fi/sah­koi­set-pal­ve­lut/pal­ve­lut/haku-ja-ky­se­ly­pal­ve­lut/eori.

Oh­jeet asi­ak­kaak­si re­kis­te­röi­ty­mi­seen ja tuon­ti- ja vien­ti­to­dis­tus­ten haku­pal­ve­luun re­kis­te­röi­ty­mi­sek­si  löy­ty­vät www.ruo­ka­vi­ras­to.fi/ag­rim si­vuil­ta sekä haku­op­paas­tam­me. Asi­ak­kaak­si re­kis­te­röi­dy­tään lo­mak­keel­la nro 561000 ja käyt­tä­jä­tun­nuk­sia tuon­ti- ja vien­ti­to­dis­tus­ten haku­pal­ve­luun ha­e­taan lo­mak­keel­la nro 561027. Sa­mal­la lo­mak­keel­la voi myös ha­kea muu­tos­ta jo ole­mas­sa ole­viin tie­toi­hin.  Lo­mak­keet löy­ty­vät si­vuil­tam­me: https://www.ruo­ka­vi­ras­to.fi/tie­toa-meis­ta/asi­oin­ti/op­paat-ja-lo­mak­keet/yri­tyk­set/tuon­ti-ja-vien­ti/tuon­ti­to­dis­tus-ja–kiin­tio/

Lo­mak­keet voi lä­het­tää meil­le alle­kir­joi­tet­tu­na ja skan­nat­tu­na osoit­tee­seen tuo­vi(at)ruo­ka­vi­ras­to.fi.

Käyt­tä­jä­tun­nus, sala­sana ja avain­luku­lis­ta tuon­ti- ja vien­ti­to­dis­tus­ten haku­pal­ve­luun lä­he­te­tään Ruo­ka­vi­ras­tos­ta asi­ak­kaal­le säh­kö­pos­tit­se.

Käyttäjätunnusten passivoiminen

Jos yri­tyk­ses­sä vaih­tuu yh­teys­hen­ki­lö, Ruo­ka­vi­ras­to voi pas­si­voi­da van­han käyt­tä­jän käyt­tö­oi­keu­det. Se edel­lyt­tää sitä, että käyt­tä­jä itse tai yri­tyk­sen ni­men­kir­joi­tus­oi­keu­den omaa­va hen­ki­lö il­moit­taa asi­as­ta va­paa­muo­toi­ses­ti säh­kö­pos­tit­se Ruo­ka­vi­ras­toon osoit­tee­seen tuo­vi(at)ruo­ka­vi­ras­to.fi. Uu­del­le yh­teys­hen­ki­löl­le ha­e­taan käyt­tä­jä­oi­keu­det edel­lä mai­ni­tul­la lo­mak­keel­la nro 561027.

Tuon­ti- ja vien­ti­to­dis­tus­ten haku­pal­ve­lun käyt­tö­ohjeElo­kuu 201915.8.2019