10. Vakuusohje asiakkaille

Kun tuen tai to­dis­tuk­sen ha­ke­mi­nen edel­lyt­tää va­kuu­den aset­ta­mis­ta, toi­mi seu­raa­vas­ti:

Hy­väk­syt­tä­vät va­kuus­muo­dot ovat kä­teis­tal­le­tus tai Ruo­ka­vi­ras­ton hy­väk­sy­män ta­kauk­sen­an­ta­jan myön­tä­mä ta­kuu­si­tou­mus.

Kä­teis­tal­le­tus mak­se­taan Ruo­ka­vi­ras­ton ti­lil­le:
FI04 5000 0121 5047 80
OKOY­FIHH
(asia: va­kuus)

Ta­kuu­si­tou­mus on mää­rä­muo­toi­nen ja si­nun tu­lee neu­vo­tel­la si­tou­mus oman raha­lai­tok­se­si kans­sa. Ta­kuu­si­tou­muk­sen mal­lin saat pyy­det­tä­es­sä säh­kö­pos­tit­se Ruo­ka­vi­ras­tos­ta (oili.has­si­nen(at)ruo­ka­vi­ras­to.fi). Toi­mi­ta alle­kir­joi­tet­tu pank­ki­ta­kuu­si­tou­mus Ruo­ka­vi­ras­toon osoit­tee­seen:

Ruo­ka­vi­ras­to
PL 100 (Al­var Aal­lon katu 5, Sei­nä­joki)
00027 RUO­KA­VI­RAS­TO

Voit toi­mit­taa kii­reel­li­sis­sä ta­pauk­sis­sa kui­tin kä­teis­tal­le­tuk­ses­ta tai alle­kir­joi­te­tun pank­ki­ta­kuun en­sin säh­kö­pos­til­la (oili.has­si­nen(at)ruo­ka­vi­ras­to.fi). Ruo­ka­vi­ras­to lä­het­tää si­nul­le va­kuu­des­ta tili­ot­teen.

Ruo­ka­vi­ras­to päät­tää koh­dis­te­tun va­kuu­den va­paut­ta­mi­ses­ta tai pi­dät­tä­mi­ses­tä mark­ki­na­jär­jes­te­lyä kos­ke­vas­sa EU:n lain­sää­dän­nös­sä tar­koi­tet­tu­jen edel­ly­tys­ten mu­kai­ses­ti. Jos ky­sees­sä on kä­teis­va­kuu­des­ta teh­tä­vä pi­dä­tys, Ruo­ka­vi­ras­to te­kee pi­dä­tyk­sen ko. va­kuu­des­ta. Jos va­kuu­te­na on pank­ki­ta­kuu ja va­kuut­ta täy­tyy pi­dät­tää, Ruo­ka­vi­ras­to las­kut­taa pi­dä­tet­tä­vän mää­rän.

Pyy­dä va­kuu­den pa­lau­tus­ta Ruo­ka­vi­ras­tos­ta, kun va­kuu­del­le ei ole enää käyt­töä ja se on va­pau­tet­tu. Ha­lu­tes­saan va­kuu­den pa­laut­ta­mis­ta ti­lil­leen asi­ak­kaan tu­lee pyy­tää sitä kir­jal­li­ses­ti Ruo­ka­vi­ras­ton va­rain­hoi­dos­ta (säh­kö­pos­tit­se osoit­tees­ta oili.has­si­nen(at)ruo­ka­vi­ras­to.fi tai tuo­vi(at)ruo­ka­vi­ras­to.fi). Va­paa­muo­toi­ses­sa ja päi­vä­tys­sä ja alle­kir­joi­te­tus­sa pyyn­nös­sä tu­lee il­moit­taa ky­sei­nen va­kuus­nu­me­ro, sum­ma ja tili­nu­me­ro, jol­le va­kuus pa­lau­te­taan.

Tuon­ti- ja vien­ti­to­dis­tus­ten haku­pal­ve­lun käyt­tö­ohjeElo­kuu 201915.8.2019