Kasvihuonetuki

Va­lit­se tuki­muo­to säh­köi­nen asi­oin­ti – etu­si­vul­la pai­na­mal­la -> Kas­vi­huo­ne­tuki

Va­lin­nan jäl­keen avau­tuu ik­ku­na ”Tuen­ha­ki­jan tie­dot”, ”Kas­vi­huo­ne­tie­dot” ja ”Yh­teen­veto ja lä­he­tys” väli­leh­det.

Tuenhakijan tiedot

Va­lit­se tuen­ha­ki­jan tie­dot Tuen­ha­ki­ja – alas­veto­va­li­kon avul­la.

Tuen­ha­ki­jak­si tu­lee va­li­ta ha­ki­ja, joka on esim. osa­ke­yh­tiö.

 

Tuen myön­tä­mi­sen eh­dot löy­ty­vät tuen haku­oh­jees­ta.

Kasvihuonetiedot

Kas­vi­huo­ne­tie­dot – väli­leh­del­lä avau­tuu nä­ky­mä jo­hon tal­len­ne­taan ha­ki­jan il­moit­ta­mat kas­vi­huo­neet ja nii­den vil­je­ly­tie­dot.

Kas­vi­huo­ne jol­le on ha­et­tu tu­kea edel­li­se­nä vuon­na, on va­lit­ta­vis­sa va­sem­mas­sa lai­das­sa ”Kas­vi­huo­neet” alla. Tar­kis­ta kas­vi­huo­neen tie­dot, tar­vit­ta­es­sa muok­kaa tie­to­ja.

Esi­täy­te­tyt kas­vi­huo­neet, jois­sa ei ole tänä vuon­na vil­je­lyä, kan­nat­taa mer­ki­tä käy­tök­si Vil­je­le­mä­tön. Näin huo­ne säi­lyy tal­les­sa seu­raa­vaan vuo­teen. Huo­neen pois­to vain, jos huo­ne ei enää pa­laa vil­je­ly­käyt­töön.

Va­lit­se kas­vi­huo­ne ja täy­tä kas­vi­huo­neen vil­je­ly­tie­dot.

Viljelytietojen täyttö

Va­lit­se Kas­vi­laji alas­veto­va­li­kos­ta oi­kea kas­vi­laji (voit myös klik­kaa­mal­la kir­joit­taa lisä­tie­toa ryh­mäs­sä vil­jel­tä­vis­tä kas­veis­ta). Syö­tä vil­je­ly­ala, jak­son alku (vil­je­lyn alku), jak­son lop­pu (vil­je­lyn lop­pu), pit­kä/ly­hyt (vil­je­ly­kau­si) alas­veto­va­li­kos­ta ja il­moi­ta käy­tät­kö alaa tuki­haun pe­rus­tee­na Kyl­lä/Ei -alas­veto­va­li­kos­ta. Li­sää uusi kas­vi­rivi pai­na­mal­la Li­sää kas­vi -pai­ni­ket­ta.

Täs­sä koh­taa il­moi­te­taan myös vil­je­le­mä­tön pin­ta-ala ja ei-tuki­kel­poi­set alat omil­la kas­vi­koo­deil­laan.

Mi­kä­li kas­vi­huo­neel­la on vil­je­ly­tau­ko, tu­lee se il­moit­taa vil­je­ly­tie­dois­sa. Vil­je­ly­tau­koa ei käy­te­tä tuki­haun pe­rus­tee­na.

Ik­ku­nan oi­ke­al­la ala­kul­mas­sa löy­tyy yh­teen­veto kas­vi­huo­neen pin­ta-alois­ta, joka on ajan ta­sal­la koko ajan. So­vel­luk­seen on to­teu­tet­tu myös tar­kis­tei­ta las­ken­nan tu­ek­si.

Huo­maa, että pin­ta-ala voi olla tuki­haun pe­rus­tee­na vain ker­ran.

Klik­kaa lo­puk­si Tal­len­na-pai­ni­ket­ta.

Kun kaik­kien kas­vi­huo­nei­den tie­dot on tal­len­net­tu siir­ry seu­raa­val­le väli­leh­del­le, ”Yh­teen­veto ja lä­he­tys”.

Uuden kasvihuoneen lisääminen

Uu­den kas­vi­huo­neen li­sää­mi­nen aloi­te­taan Li­sää kas­vi­huo­ne -lin­kis­tä.

So­vel­luk­seen avau­tuu ilma­kuva maa­ti­lan ta­lous­kes­kuk­sen koh­dal­le. Ilma­ku­van mit­ta­kaa­vaa voi suu­ren­taa ja pie­nen­tää kar­tan va­sem­man reu­nan työ­ka­luis­ta.

Kart­ta­työ­ka­lu­jen avul­la voit myös siir­tää ilma­ku­vaa ja vaih­taa vä­lil­lä kart­ta­poh­jaa esim. pe­rus­kar­tan poh­jak­si. Näi­den avul­la löy­dät kas­vi­huo­neen si­jain­nin, vaikk­ei se si­jait­si­si­kaan ta­lous­kes­kuk­sen vä­lit­tö­mäs­sä lä­hei­syy­des­sä.

Vink­ki ! Etsi si­jain­ti en­sin kar­tal­ta ja pai­na vas­ta sit­ten kas­vi­huo­neen li­säys –link­kiä.

Jos kas­vi­huo­ne tu­lee li­sät­tyä kar­tal­la vää­rään paik­kaan, sitä pys­tyy raa­haa­maan ku­vas­sa eri paik­kaan kun alku­pe­räi­sen klik­kauk­sen mu­kai­ses­ti se on mer­kit­ty. Raa­haa­mi­nen ta­pah­tuu pai­na­mal­la kas­vi­huo­neen il­mai­sin­ta hii­ren va­sem­mal­la pai­nik­keel­la ja pai­ni­ke poh­jas­sa siir­tä­mäl­lä nuol­ta.

Kun kas­vi­huo­neen si­jain­ti on mer­kit­ty kar­tal­le, li­sää kas­vi­huo­neel­le nimi.


Kas­vi­huo­neen ni­me­ä­mi­sen jäl­keen syö­tä huo­neen tie­dot.

– Koh­dat, jot­ka on mer­kit­ty pu­nai­sel­la täh­del­lä ovat pa­kol­li­sia tie­to­ja
– Kas­vi­huo­neen tuki­kel­poi­nen pin­ta-ala ei voi ylit­tää koko­nais­pin­ta-alaa
– Va­lit­se kas­vi­huo­neen tek­ni­nen kel­poi­suus vaih­to­eh­dois­ta pit­kä tai ly­hyt vil­je­ly­kau­si
– Kas­vi­huo­neen lähi­o­soi­te mää­rää tuki­a­lu­een, pa­kol­li­nen tie­to
– Kas­vi­huo­neen lisä­tie­dot kent­tään voit myös kir­joit­taa poik­keus­jär­jes­te­lys­tä (esim.
muo­vin­vaih­dos­ta)

Kun kas­vi­huo­neen tie­dot on syö­tet­ty, siir­ry syöt­tä­mään vil­je­ly­tie­to­ja.

Kat­so tar­kem­mat oh­jeet vil­je­ly­tie­to­jen li­sää­mi­ses­tä Kas­vi­huo­ne­tie­dot alta.

Kas­vi­huo­neen voi pois­taa kas­vi­huo­neen tie­to­jen Pois­ta kas­vi­huo­ne –lin­kis­tä.

Si­nul­le avau­tuu vah­vis­ta -ik­ku­na. Hy­väk­sy­mäl­lä kas­vi­huo­neen pois­ta­mi­sen pai­na Kyl­lä –pai­ni­ket­ta. Huo­mi­oi ett­et voi enää pe­ruut­taa kas­vi­huo­neen pois­ta­mis­ta vah­vis­tuk­sen jäl­keen.

Yhteenveto ja lähetys

En­nen kas­vi­huo­ne­tuki­ha­ke­muk­sen lä­het­tä­mis­tä muis­ta an­taa säh­kö­pos­ti­o­soit­tee­si ja kir­joit­taa Lisä­tie­dot – kent­tään tar­vit­ta­via lisä­tie­to­ja!

Pää­set myös ai­kai­sem­mil­le väli­leh­dil­le. Jos muu­tat tie­to­ja, muis­ta tal­len­taa si­vul­ta pois­tu­es­sa­si.

Yh­teen­veto ja lä­he­tys väli­leh­del­lä voit tar­kis­taa kaik­ki tal­len­ne­tut tie­dot tuki­a­lu­eit­tain ja tu­los­taa ha­ke­mus­tie­dot pai­na­mal­la Tu­los­ta ha­ke­mus­tie­dot. Tar­vit­ta­es­sa voit myös tu­los­taa ha­ke­mus­tie­dot esi­kat­se­lu­nä­ky­mään en­nen lä­het­tä­mis­tä tar­kas­ta­mis­ta var­ten. Täl­löin tu­los­tees­sa lu­kee että tie­to­ja ei ole vie­lä lä­he­tet­ty ELY-kes­kuk­sen kä­si­tel­tä­väk­si.

Lä­he­tyk­sen jäl­keen tu­los­te­tus­sa yh­teen­ve­dos­sa on kir­jat­tu­na, että ha­ke­mus on lä­he­tet­ty ELY-kes­kuk­sen kä­si­tel­tä­väk­si. Tu­los­te toi­mii täl­löin to­sit­tee­na ha­ke­muk­sen lä­het­tä­mi­ses­tä ja sen voi tal­len­taa omal­le ko­neel­le tai tu­los­taa pa­pe­ril­le.

Kun ha­ke­mus­tie­dot on tar­kas­tet­tu, lä­he­tä ha­ke­mus Lä­he­tä kä­si­tel­tä­väk­si -pai­nik­kees­ta.

Ha­ke­muk­sen lä­he­tyk­sen voi pe­ruut­taa Yh­teen­veto ja lä­he­tys väli­leh­del­tä haku­ajan puit­teis­sa. Väli­leh­del­le pää­see ha­ke­mus­ta pe­ruut­ta­maan ja muok­kaa­maan 29.2.2016 saak­ka. Muis­ta uu­del­leen lä­he­tys pe­ruu­tuk­sen jäl­keen!

 

Kas­vi­huo­ne­tuo­tan­non tuki 2016Vipu-käyt­tä­jän ohje 3.2.2016