Djuruppgifter

Allmänt om anmälan om djurantal

Mot­tag­ning­en av den el­ekt­ro­nis­ka an­mä­lan om djuran­tal stängs 15.2.2016 kl. 23.59.

För­kort­ning­ar som gäl­ler stöd­for­mer­na:

Från pro­duk­tio­nen fri­kopp­lat stöd för svin- och fjä­der­fä­hus­håll­ning = SF

Kom­pen­sa­tions­er­sätt­ning­ens hus­djurs­för­höj­ning = KOMP

Er­sätt­ning för eko­lo­gisk pro­duk­tion = EKO

Er­sätt­ning för dju­rens väl­be­fin­nan­de = EDV

Anmälan om djurantal gäller följande stöd:

Går­dens nya in­ne­ha­va­re kan räk­na den ti­di­ga­re in­ne­ha­va­rens djuran­tal till godo i sitt eget djuran­tal, om den nya och den ti­di­ga­re in­ne­ha­va­ren har kom­mit över­ens om det sins­e­mel­lan. An­teck­na över­ens­kom­mel­sen i punk­ten Yt­ter­li­ga­re upp­lys­ning­ar till lands­bygds­nä­rings­myn­dig­he­ten vid kom­mu­nen på fli­ken Sam­man­drag och skick­an­de av upp­gif­ter, och ange ock­så den ti­di­ga­re in­ne­ha­va­rens namn och lä­gen­hets­sig­num. An­mäl i den här an­mä­lan om djuran­ta­let ock­så an­ta­len fjä­der­fän, häs­tar och pon­ny­er som går­dens ti­di­ga­re in­ne­ha­va­re hade i sin be­sitt­ning.

Ett oöver­stig­ligt hin­der (for­ce ma­jeu­re) el­ler en ex­cep­tio­nell om­stän­dig­het som in­ver­kat på hus­djurs­pro­duk­tio­nen (t.ex. elds­vå­da el­ler djur­sjuk­dom) ska an­mälts se­pa­rat till kom­mu­nens lands­bygds­nä­rings­myn­dig­het inom ut­satt tid. Om kom­mu­nens lands­bygds­nä­rings­myn­dig­het har god­känt det oöver­stig­li­ga hind­ret el­ler den ex­cep­tio­nel­la om­stän­dig­he­ten, kor­ri­ge­rar han el­ler hon djuran­ta­let in­nan djur­tät­he­ten be­räk­nas. När det gäl­ler er­sätt­ning­en för eko­lo­gisk hus­djurs­pro­duk­tion ska an­mä­lan om det oöver­stig­li­ga hind­ret ha gjorts till NTM-cen­tra­len.

Definitioner av djurgrupperna

Broi­ler = en kyck­ling som har för­äd­lats för kött­pro­duk­tion och som slak­tats vid om­kring 40 da­gars ål­der el­ler inom eko­lo­gisk pro­duk­tion en kyck­ling som har för­äd­lats för kött­pro­duk­tion och som slak­tats vid över 81 da­gars ål­der

Värp­hö­na = en minst 16 veck­or gam­mal hö­na vars ägg­pro­duk­tion an­vänds för kon­sum­tion el­ler för pro­duk­tion av kyck­ling­ar

Mo­der­djur av broi­ler = en minst 18 veck­or gam­mal hö­na vars ägg­pro­duk­tion an­vänds för pro­duk­tion av kyck­ling­ar

Mo­der­djur av kal­kon = en minst 29 veck­or gam­mal kal­kon vars ägg­pro­duk­tion an­vänds för pro­duk­tion av kyck­ling­ar

Mo­der­djur av anka = en minst 25 veck­or gam­mal anka vars ägg­pro­duk­tion an­vänds för pro­duk­tion av ank­ung­ar

Mo­der­djur av gås = en minst 30 veck­or gam­mal gås vars ägg­pro­duk­tion an­vänds för pro­duk­tion av gå­s­ung­ar

Mo­der­djur av fa­san och and = en minst 26 veck­or gam­mal in­häg­nad fa­san re­spek­ti­ve and vars ägg­pro­duk­tion an­vänds för pro­duk­tion av kyck­ling­ar re­spek­ti­ve and­ung­ar

And­ra fjä­der­fän = kal­ko­ner, gäss, an­kor, in­häg­na­de än­der och in­häg­na­de fa­sa­ner som inte är mo­der­djur

Pon­ny = en häst med en man­k­höjd un­der 148 cen­ti­me­ter som har re­gi­stre­rats som ren­ra­sig pon­ny i det häst­re­gis­ter som Fin­lands Hip­pos rf upp­rätt­hål­ler el­ler i mot­sva­ran­de ut­länds­ka avels­re­gis­ter

Djurantal 2015 SF, KOMP, EKO

För stö­det för svin- och fjä­der­fä­hus­håll­ning ska du an­mä­la an­ta­len fjä­der­fän, häs­tar och pon­ny­er som fanns på din gård 1.1–1.12.2015. När det gäl­ler kom­pen­sa­tions­er­sätt­ning­ens hus­djurs­för­höj­ning och er­sätt­ning­en för eko­lo­gisk pro­duk­tion räck­er det att du an­mä­ler djuran­ta­len un­der pe­ri­o­den 1.5–1.12.2015.

För häs­tar­nas och pon­ny­er­nas del ska du upp­ge an­ta­len bara av så­da­na över 6 mån. gam­la iden­ti­fi­e­ra­de häs­tar och pon­ny­er som är helt och hål­let i din be­sitt­ning en­ligt häst­re­gist­ret (= du be­sit­ter häs­ten/pon­nyn helt och hål­let själv, el­ler din make el­ler ditt min­der­åri­ga barn be­sit­ter häs­ten/pon­nyn helt och hål­let).

Ange djuran­ta­len en­ligt din bok­fö­ring på rad­en för re­spek­ti­ve djur­grupp. Ange noll (0) vid de må­na­der då inga djur fanns (ex­em­pel: pro­duk­tions­up­pe­håll, pro­duk­tio­nen in­led­des el­ler av­slu­ta­des). En punkt som läm­nats tom be­trak­tas som noll (0).

Obs! När djur­tät­he­ten be­räk­nas drar stöd­för­valt­ning­en av de fyra mins­ta djuran­ta­len per djur­grupp för fjä­der­fän, så gör inte av­dra­get själv. I frå­ga om er­sätt­ning­en för eko­lo­gisk pro­duk­tion görs dock inga av­drag, om du an­mä­ler pro­duk­tions­up­pe­håll i punkt 3. Pro­duk­tions­up­pe­håll inom eko­lo­gisk pro­duk­tion.

Produktionsuppehåll inom ekologisk produktion 2015

An­mäl pro­duk­tions­up­pe­hål­len un­der pe­ri­o­den 1.5–1.12.2015 för alla eko­lo­giskt upp­föd­da djur. Upp­ge det/de djur­slag som be­rörs av pro­duk­tions­up­pe­hål­let samt de da­tum mel­lan vil­ka pro­duk­tions­up­pe­hål­let var. Ett pro­duk­tions­up­pe­håll är ett kort­va­rigt av­brott i det va­li­ga pro­duk­tions­sät­tet för det ak­tu­el­la djur­sla­get som be­ror på grund­lig re­pa­ra­tion el­ler ut­vidg­ning av en hus­djurs­bygg­nad, änd­ring av drift­s­in­rikt­ning­en el­ler ett oöver­stig­ligt hin­der (for­ce ma­jeu­re).

Om du an­mä­ler ett pro­duk­tions­up­pe­håll dras räk­nings­da­gar­na med de mins­ta djuran­ta­len svin och fjä­der­fän inte av från djuran­ta­len på det sätt som an­ges i för­bin­del­se­vill­ko­ren.

Upp­ge or­sa­ken till pro­duk­tions­up­pe­hål­let och mo­ti­ve­ra or­sa­ken i punk­ten Yt­ter­li­ga­re upp­lys­ning­ar till lands­bygds­nä­rings­myn­dig­he­ten vid kom­mu­nen på fli­ken Sam­man­drag och skick­an­de av upp­gif­ter. Djuran­ta­len un­der ett god­tag­bart pro­duk­tions­up­pe­håll som du an­mä­ler (in­klu­si­ve be­gyn­nel­se- och slut­da­tu­men för uppe­hål­let) be­ak­tas inte vid ut­räk­nan­det av din gårds ge­nom­snitt­li­ga djuran­tal. Läm­na in till NTM-cen­tra­len even­tu­el­la bi­la­gor som mo­ti­ve­ring till pro­duk­tions­up­pe­hål­let. Ett pro­duk­tions­up­pe­håll som an­mäls på grund av oöver­stig­ligt hin­der sän­ker det ut­be­tal­da stö­det i pro­por­tion till hur långt uppe­hål­let var jäm­fört med räk­nings­pe­ri­o­den för djur. Om uppe­hål­let har ut­gjort hal­va räk­nings­pe­ri­o­den, be­ta­las bara hälf­ten av djur­för­höj­ning­ens hek­ta­rer­sätt­ning (134 -> 67 e/ha).

Inräknande av djuren vid ett företag i sammanslutningsform i djurantalet på en gård som en delaktig i sammanslutningen innehar 2015 SF, KOMP, EKO

Du får räk­na in dju­ren vid ett fö­re­tag i sam­man­slut­nings­form i djuran­ta­let på din gård, om du el­ler med­lem­mar­na i ditt fa­mil­je­fö­re­tag har haft be­stäm­man­de­rätt (= be­stäm­man­de in­fly­tan­de) i fö­re­ta­get i sam­man­slut­nings­form se­nast 30.4.2015 och om fö­re­ta­get i sam­man­slut­nings­form inte an­vän­der sina djur vid ut­räk­nan­det av sin egen gårds djur­tät­het.

Läm­na upp­gif­ter­na om det fö­re­tag i sam­man­slut­nings­form (lä­gen­hets­sig­num och nam­net på den del­ak­ti­ga med be­stäm­man­de­rätt) som in­ne­har de djur som du vill an­vän­da när djur­tät­he­ten på din egen gård räk­nas ut. Läm­na in sam­man­slut­ning­ens han­dels­re­gis­ter­ut­drag till kom­mu­nen som bi­la­ga till an­mä­lan, om det inte re­dan har läm­nats in i sam­band med an­sö­kan om nå­got an­nat stöd. Sam­ma djur får an­vän­das bara vid ut­räk­nan­det av djur­tät­he­ten på en enda gård.

Upp­ge an­ta­let djur un­der pe­ri­o­den 1.1–1.12.2015 i frå­ga om stö­det för svin- och fjä­der­fä­hus-håll­ning. För kom­pen­sa­tions­er­sätt­ning­ens hus­djurs­för­höj­ning och er­sätt­ning­en för eko­lo­gisk pro­duk­tion räck­er det med an­ta­let djur un­der pe­ri­o­den 1.5–1.12.2015. An­teck­na djuran­ta­len på det sätt som an­ges i punk­ten Djuran­tal 2015 SF, KOMP och EKO.

Hämt­ning från djur­re­gist­ren

Om du vid ut­räk­nan­det av djur­tät­he­ten på din egen gård vill an­vän­da ock­så an­ta­let nöt­kre­a­tur, får, get­ter och/el­ler svin som fö­re­ta­get i sam­man­slut­nings­form har haft i sin be­sitt­ning, ska du sät­ta ett kryss in­vid det/de djur­slag vars upp­gif­ter om djuran­tal du vill att ska häm­tas från djur­re­gist­ren.

Inräknande av djur som en delaktig i sammanslutningen innehar i djurantalet vid ett företag i sammanslutningsform 2015 SF

De djuran­tals­upp­gif­ter som an­mäls här an­vänds bara för ut­räk­ning av djur­tät­he­ten när det gäl­ler stöd för svin- och fjä­der­fä­hus­håll­ning.

Du får räk­na in djur som en del­ak­tig med be­stäm­man­de­rätt i sam­man­slut­ning­en in­ne­har i djuran­ta­let på sam­man­slut­ning­ens gård, om den del­ak­ti­ga med be­stäm­man­de­rätt inte an­vän­der sina djur vid ut­räk­nan­det av djur­tät­he­ten på sin egen gård. Den del­ak­ti­ga med be­stäm­man­de­rätt ska ha haft be­stäm­man­de­rätt i fö­re­ta­get i sam­man­slut­nings­form se­nast 30.4.2015.

Läm­na upp­gif­ter­na om den del­ak­ti­ga med be­stäm­man­de­rätt i sam­man­slut­ning­en (lä­gen­hets­sig­num och nam­net på den del­ak­ti­ga med be­stäm­man­de­rätt) som in­ne­har djur som du vill an­vän­da vid ut­räk­ning­en av djur­tät­he­ten på sam­man­slut­ning­ens gård. Läm­na in sam­man­slut­ning­ens han­dels­re­gis­ter­ut­drag till kom­mu­nen som bi­la­ga till an­mä­lan, om det inte re­dan har läm­nats in i sam­band med an­sö­kan om nå­got an­nat stöd.

Upp­ge de djuran­tal un­der pe­ri­o­den 1.1–1.12.2015 som den del­ak­ti­ga med be­stäm­man­de­rätt i sam­man­slut­ning­en in­ne­ha­de, när det gäl­ler stö­det för svin- och fjä­der­fä­hus­håll­ning. An­teck­na djuran­ta­len på det sätt som an­ges i punk­ten Djuran­tal 2015 SF, KOMP och EKO. Ob­ser­ve­ra att sam­ma djur får an­vän­das bara vid ut­räk­nan­det av djur­tät­he­ten på en enda gård när det gäl­ler stö­det för svin- och fjä­der­fä­hus­håll­ning.

Hämt­ning från djur­re­gist­ren

Om man vid ut­räk­nan­det av djur­tät­he­ten på sam­man­slut­ning­ens gård vill an­vän­da ock­så an­ta­let nöt­kre­a­tur, får, get­ter och/el­ler svin som en del­ak­tig med be­stäm­man­de­rätt har in­ne­haft, ska ett kryss sät­tas in­vid det/de djur­slag vars upp­gif­ter om djuran­tal man vill att ska häm­tas från djur­re­gist­ren.

Djurantal 2015 EDV

An­mäl an­ta­len svin och fjä­der­fän på din gård un­der pe­ri­o­den 1.5–1.12.2015 för ut­räk­ning av er­sätt­ning­en för dju­rens väl­be­fin­nan­de. Ange djuran­ta­len en­ligt din bok­fö­ring på rad­en för re­spek­ti­ve djur­grupp. Ange noll (0) vid de må­na­der då inga djur fanns (ex­em­pel: pro­duk­tions­up­pe­håll, pro­duk­tio­nen in­led­des el­ler av­slu­ta­des). En punkt som läm­nats tom be­trak­tas som noll (0).

Ange djuran­ta­len den förs­ta da­gen i var­je må­nad från och med 1.5. Djuran­ta­len i frå­ga om svin kan ko­pi­e­ras in di­rekt ur svin­re­gist­ret ge­nom att klicka på ”ko­pi­e­ra djuran­ta­let för svin från svin­re­gist­ret”. Var­je stäl­le där en upp­gift har ko­pi­e­rats in från svin­re­gist­ret märks ut med en svin­sym­bol. Om du så vill kan du re­di­ge­ra de här stäl­le­na yt­ter­li­ga­re el­ler fyl­la i tom­ma cel­ler. Vipu pro­gram­met räk­nar au­to­ma­tiskt det kor­ri­ge­ra­de me­del­ta­let. För svi­nens del ute­läm­nas de två må­na­der­na med det mins­ta an­ta­let djur i re­spek­ti­ve djur­grupp, vil­ket be­ty­der att me­del­ta­let för djuran­ta­len un­der de sex åter­stå­en­de må­na­der­na är lika med det kor­ri­ge­ra­de me­del­ta­let.

An­ta­let broil­rar och värp­höns kan du ko­pi­e­ra i an­mä­lan ge­nom att klicka på ”ko­pi­e­ra djuran­ta­let för broil­rar och värp­höns från punk­ten ovan SF-stöd, KOMP och EKO”. Om du så vill kan du re­di­ge­ra de här stäl­le­na yt­ter­li­ga­re el­ler fyl­la i tom­ma cel­ler. För kal­ko­ner­nas del är ko­pi­e­ring inte möj­lig, utan du mås­te skri­va in an­ta­let. Vipu pro­gram­met räk­nar au­to­ma­tiskt det kor­ri­ge­ra­de me­del­ta­let. För fjä­der­fä­nas del ute­läm­nas de fyra må­na­der­na med det mins­ta an­ta­let djur, vil­ket be­ty­der att me­del­ta­let för djuran­ta­len un­der de fyra åter­stå­en­de må­na­der­na är lika med det kor­ri­ge­ra­de me­del­ta­let.

Åtgärd 4.2, slaktade fjäderfän 2015 EDV

An­mäl an­ta­let slak­ta­de broil­rar och kal­ko­ner (djur som in­kom­mit till slak­te­ri­et) för att åt­gärd 4.2 inom er­sätt­ning­en för dju­rens väl­be­fin­nan­de ska kun­na räk­nas ut. För var­je par­ti som an­länt till går­den från och med den 1.5.2015 och från vil­ket djur har in­kom­mit till slak­te­ri­et un­der pe­ri­o­den 1.5.2015–31.12.2015 ska du ange slakt­par­ti­et i ta­bel­len i an­mä­lan om djuran­tal. Du kan ock­så an­mä­la ett slakt­par­ti som har in­kom­mit till slak­te­ri­et se­nast 31.1.2016, om mot­sva­ran­de par­ti an­län­de till går­den fö­re ut­gång­en av år 2015 och alla slakt­par­ti­er som här­rör från det par­ti­et in­kom­mit till slak­te­ri­et se­nast 31.1.2016.

An­mäl fjä­der­fä­grup­pen för re­spek­ti­ve slakt­par­ti ge­nom att väl­ja an­ting­en broil­rar el­ler kal­ko­ner i rull­gar­dins­me­nyn. An­mäl där­ef­ter det da­tum då par­ti­er­na an­län­de till går­den, det da­tum då slakt­par­ti­er­na slak­ta­des samt num­ret på/be­teck­ning­en för den hall där par­ti­er­na föd­des upp in­nan de in­kom till slak­te­ri­et. Ange som djuran­tal an­ta­let fåg­lar som in­kom­mit till slak­te­ri­et. Om nå­got slakt­par­ti inte upp­fyl­ler vill­ko­ren för åt­gär­den, ange att djuran­ta­let i bara det slakt­par­ti­et är noll (0).

Villkor för åtgärd 4.2:

I rap­por­ten över ett god­känt slakt­par­ti broil­rar får %-an­de­len slakt­krop­par som kas­se­rats på grund av ödem vara högst 1 %, och re­sul­ta­tet av be­döm­ning­en av hu­din­flam­ma­tion på tramp­dy­nor­na ska lig­ga un­der 40 po­äng. Om re­sul­ta­tet av be­döm­ning­en av hu­din­flam­ma­tion på tramp­dy­nor­na lig­ger un­der 30 po­äng, be­ak­tas inte an­de­len slakt­krop­par som kas­se­rats på grund av ödem.

I rap­por­ten över ett god­känt slakt­par­ti kal­ko­ner ska %-an­de­len hela slakt­krop­par som kas­se­rats vara mind­re än 6,5 % för par­ti­er som slak­tats un­der pe­ri­o­den 1.5–30.9 och mind­re än 5 % för par­ti­er som slak­tats un­der pe­ri­o­den 1.10–30.4. Från %-an­de­len hela slakt­krop­par som kas­se­rats får man dra av %-an­de­len slakt­krop­par som kas­se­rats på grund av färs­ka kros­ska­dor el­ler frak­tu­rer el­ler på grund av nå­got an­nat än få­gel­upp­fö­da­rens verk­sam­het (ko­der­na 113, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166 och 167 i slakt­rap­por­ten).

På ba­sis av de upp­gif­ter som sö­kan­den an­mä­ler i den här punk­ten och rap­por­ter­na över slakt­par­ti­er be­räk­nar lands­bygds­nä­rings­myn­dig­he­ten i om­rå­det me­del­ta­let av de djur som om­fat­tas av åt­gärd 4.2

Exempel på hur åtgärd 4.2 anges i anmälan om djurantal 2015.

Broil­rar
Rad 1: Från går­den har det in­kom­mit 6 500 st. broil­rar till slak­te­ri­et. En­ligt rap­por­ten över slakt­par­ti­et kas­se­ra­des 40 broil­rar (0,62 %) på grund av ödem. Re­sul­ta­tet av be­döm­ning­en av hu­din­flam­ma­tion på tramp­dy­nor­na är 28 po­äng. Slakt­par­ti­et upp­fyl­ler bå­da vill­ko­ren och djuran­ta­let an­ges vara 6 500 st.

Rad 2: Från går­den har det in­kom­mit 6 500 st. broil­rar till slak­te­ri­et. En­ligt rap­por­ten över slakt­par­ti­et kas­se­ra­des 40 broil­rar (0,62 %) på grund av ödem. Slakt­par­ti­et upp­fyl­ler än­då inte vill­ko­ret, ef­ter­som re­sul­ta­tet av be­döm­ning­en av hu­din­flam­ma­tion på tramp­dy­nor­na är 42 po­äng. Djuran­ta­let an­ges vara 0 st.

Rad 3: Från går­den har det in­kom­mit 6 500 st. broil­rar till slak­te­ri­et. En­ligt rap­por­ten över slakt­par­ti­et kas­se­ra­des 90 broil­rar (1,4 %) på grund av ödem. Slakt­par­ti­et upp­fyl­ler än­då vill­ko­ren, ef­ter­som re­sul­ta­tet av be­döm­ning­en av hu­din­flam­ma­tion på tramp­dy­nor­na är 28 po­äng. Djuran­ta­let an­ges vara 6 500 st.

Rad 4: Från går­den har det in­kom­mit 6 500 st. broil­rar till slak­te­ri­et. En­ligt rap­por­ten över slakt­par­ti­et kas­se­ra­des 90 broil­rar (1,4 %) på grund av ödem. Slakt­par­ti­et upp­fyl­ler inte vill­ko­ret, ef­ter­som re­sul­ta­tet av be­döm­ning­en av hu­din­flam­ma­tion på tramp­dy­nor­na är 35 po­äng. Djuran­ta­let an­ges vara 0 st.

Kal­ko­ner
Rad 5: Från går­den har det in­kom­mit 2 000 st. kal­ko­ner till slak­te­ri­et. En­ligt rap­por­ten över slakt­par­ti­et kas­se­ra­des 110 st. hela slakt­krop­par (5,5 %). Slakt­par­ti­et upp­fyl­ler vill­ko­ren (1.5–30.9) och djuran­ta­let an­ges vara 2 000 st.

Rad 6: Från går­den har det in­kom­mit 1 000 st. kal­ko­ner till slak­te­ri­et. En­ligt rap­por­ten över slakt­par­ti­et kas­se­ra­des 65 st. hela slakt­krop­par (6,5 %). Från de hela slakt­krop­par som kas­se­rats får man en­ligt rap­por­ten över slakt­par­ti­et dra av 5 st. kas­se­ra­de kal­ko­ner som dött i lå­dan (ko­der­na 164 och 165). Ef­ter av­dra­get åter­står 60 st. hela slakt­krop­par som kas­se­rats (6,0 %). Slakt­par­ti­et upp­fyl­ler vill­ko­ren (1.5–30.9) och djuran­ta­let an­ges vara 1 000 st.

Rad 7: Från går­den har det in­kom­mit 2 000 st. kal­ko­ner till slak­te­ri­et. En­ligt rap­por­ten över slakt­par­ti­et kas­se­ra­des 110 st. hela slakt­krop­par (5,5 %). Från de hela slakt­krop­par som kas­se­rats får man en­ligt rap­por­ten över slakt­par­ti­et dra av 4 st. kal­ko­ner som kas­se­rats på grund av färs­ka kros­ska­dor och frak­tu­rer (kod 113) och 5 st. kal­ko­ner som dött i lå­dan (ko­der­na 164 och 165). Ef­ter av­dra­get åter­står 101 st. hela slakt­krop­par som kas­se­rats (5,1 %). Slakt­par­ti­et upp­fyl­ler inte vill­ko­ren (1.10–30.4) och djuran­ta­let an­ges vara 0 st.

Rad 8: Från går­den har det in­kom­mit 1 000 st. kal­ko­ner till slak­te­ri­et. En­ligt rap­por­ten över slakt­par­ti­et kas­se­ra­des 55 st. hela slakt­krop­par (5,5 %). Från de hela slakt­krop­par som kas­se­rats får man en­ligt rap­por­ten över slakt­par­ti­et dra av 5 st. kal­ko­ner som kas­se­rats på grund av färs­ka kros­ska­dor och frak­tu­rer (kod 113) och 5 st. kal­ko­ner som dött i lå­dan (ko­der­na 164 och 165). Ef­ter av­dra­get åter­står 45 st. hela slakt­krop­par som kas­se­rats (4,5 %). Slakt­par­ti­et upp­fyl­ler vill­ko­ren (1.10–30.4) och djuran­ta­let an­ges vara 1 000 st.

Inlämning av rapporterna över slaktpartier

Om du har an­sökt om er­sätt­ning för dju­rens väl­be­fin­nan­de för fjä­der­fä åt­gär­den 4.2, ska du se­nast 15.2.2016 (i pap­pers­form) läm­na in till kom­mu­nens lands­bygds­nä­rings­myn­dig­het de rap­por­ter över slakt­par­ti­er som du har fått från slak­te­ri­et och som gäl­ler pe­ri­o­den 1.5–31.12.2015 (31.1.2016), el­ler sam­man­ställ­ning­ar av dem, för nog­gran­na­re ut­räk­ning av djuran­ta­let. Det är ett vill­kor för ut­be­tal­ning av er­sätt­ning för åt­gärd 4.2 att rap­por­ter­na över slakt­par­ti­er läm­nas in.

An­mä­lan om djuran­talVipu an­vän­da­rens an­vis­ning29.1.2016