Eläinten hyvinvointikorvauksen hakeminen Vipu-palvelussa

Sähköinen asiointi

Eläin­ten hy­vin­voin­ti­kor­vauk­sen ha­ke­mi­nen teh­dään Vipu-pal­ve­lun Säh­köi­ses­sä asi­oin­nis­sa.

Etu­si­vun ylä­pal­kin Säh­köi­nen asi­oin­ti -va­lik­koa pai­na­mal­la avau­tuu Säh­köi­sen asi­oin­nin aika­tau­lut. Nä­ky­mäs­sä on lu­e­tel­tu asi­oin­nin eri osi­oi­ta al­lek­kain. Jo­kai­sen osi­on koh­dal­la on aika­jana, joka ker­too ky­sei­sen toi­min­non auki­olo­ajan. Pu­nai­nen vii­va osoit­taa nyky­het­keä. Va­lit­se Eläin­ten hy­vin­voin­ti­kor­vaus.

Tietojen täyttäminen

En­sim­mäi­sel­lä väli­leh­del­lä Si­tou­mus ja kor­vauk­sen haku va­lit­se Kor­vauk­sen ha­ki­ja. Ala­veto­va­li­kos­sa on lu­e­tel­tu maa­ti­lan osal­li­set.

Jos kor­vauk­sen­ha­ki­ja­na on yh­tei­sö, va­lit­se maa­ti­lan osal­li­sis­ta hen­ki­lö, joka täyt­tää kor­vauk­sen ikä­eh­toa. Va­lit­se ”Yh­tei­sö ei kuu­luu ikä­vaa­ti­mus­ten pii­riin”, jos kor­vauk­sen­ha­ki­ja on jul­kisoi­keu­del­li­nen yh­tei­sö, esi­mer­kik­si kou­lu- tai van­ki­la­tila.

Ota seu­raa­vak­si kan­taa ak­tii­vi­vil­je­li­jä -ky­sy­myk­seen. Jos et hal­lin­noi len­to­a­se­mia, rau­ta­tie­yh­ti­öi­tä, vesi­yh­ti­öi­tä, kiin­teis­tö­yh­ti­öi­tä, py­sy­viä ur­hei­lu­kent­tiä tai va­paa-ajan alu­ei­ta va­lit­se ’ak­tii­vi­vil­je­li­jä’.

Pa­laut­ta­mal­la tä­män ha­ke­muk­sen haet eläin­ten hy­vin­voin­ti­kor­vauk­sen si­tou­mus­ta ajal­le 1.1.2017 – 31.12.2017 ja kor­vauk­sen mak­sa­mis­ta vuo­del­le 2017.

Ala­puo­lel­le au­ke­aa va­lik­ko, jos­ta vih­re­ää pa­nee­lia klik­kaa­mal­la va­li­taan ha­et­ta­va eläin­laji. Va­lit­se eläin­la­jil­le ha­lu­a­ma­si toi­men­pi­teet.

Hy­vin­voin­ti­kor­vaus mak­se­taan nau­ta-, lam­mas- ja vuo­hi­ti­loil­la Maa­ta­lou­den Las­ken­ta­kes­kuk­sen eläin­re­kis­te­reis­tä saa­ta­van kes­ki­mää­räi­sen eläin­mää­rän pe­rus­teel­la. Näil­le eläi­mil­le si­nun ei siis tar­vit­se il­moit­taa eläin­mää­riä.

Jos haet kor­vaus­ta sika- ja sii­pi­kar­jan pe­rus­teel­la, il­moi­ta ha­et­ta­va ar­vio eläin­mää­räs­tä. To­teu­tu­nut, lo­pul­li­nen eläin­mää­rä si­nun tu­lee il­moit­taa 15.2.2018 men­nes­sä Eläin­mää­rä­il­moi­tuk­sel­la. Kos­ka ha­ke­muk­ses­sa ha­et­tu mää­rä on ar­vio, eläin­mää­rää on myö­hem­min mah­dol­lis­ta alen­taa (li­sää­mi­nen ei mah­dol­lis­ta) Eläin­mää­rä­il­moi­tuk­sel­la.

Sika­ti­loil­la eläin­mää­rä las­ke­taan kuu­kau­den 1. päi­vien kes­ki­ar­voi­na, niin että kes­ki­mää­rää las­kies­sa jätä huo­mi­oi­mat­ta ne kak­si kuu­kaut­ta, jol­loin si­ko­ja on ol­lut vä­hi­ten.

Sii­pi­kar­ja­ti­loil­la eläin­mää­rä las­ke­taan 1.1.-31.12.2017 vä­li­sel­tä ajan­jak­sol­ta si­ten, että ar­vi­oit kuu­kau­sien 1. päi­vien eläin­mää­rän. Kes­ki­mää­rää las­kies­sa jätä huo­mi­oi­mat­ta ne nel­jä kuu­kaut­ta, jol­loin sii­pi­kar­jaa on ol­lut vä­hi­ten. Kui­ten­kin broi­le­rien eläin­mää­rä las­ke­taan kuu­kau­den 1.-5. päi­vän mu­kai­se­na eli yksi eläin­mää­rä jol­tain näil­tä päi­vil­tä.

Mi­kä­li haet toi­men­pi­det­tä 4.2 si­nun täy­tyy il­moit­taa teu­ras­te­tut broi­le­rit ja/tai teu­ras­te­tut kalk­ku­nat koh­taan kes­ki­mää­räi­nen luku­mää­rä (kpl). Jos haet mui­ta sii­pi­kar­jan toi­men­pi­tei­tä (4.1, 4.3, 4.4, 4.5 ja 4.6) si­nun täy­tyy il­moit­taa broi­le­rit, kalk­ku­nat ja/tai mu­ni­vat ka­nat koh­tiin kes­ki­mää­räi­nen luku­mää­rä (kpl).

Sika- ja sii­pi­kar­ja­ti­lo­jen on teh­tä­vä aina Eläin­mää­rä­il­moi­tus säh­köi­ses­ti Vipu-pal­ve­lus­sa. Pa­laut­ta­mi­nen on mah­dol­lis­ta myös pa­pe­ri­sel­la lo­mak­keel­la 179, joka tu­lee toi­mit­taa kun­nan maa­seu­tu­e­lin­kei­no­vi­ra­no­mi­sel­le 15.2.2018 menn­nes­sä.

Huo­mi­oi! Et voi va­li­ta sa­man­ai­kai­ses­ti sika­ti­lal­la toi­men­pi­det­tä 2.5 Vie­roi­tet­tu­jen por­sai­den, nuor­ten sii­tos­si­ko­jen ja liha­si­ko­jen kar­si­noi­den kui­vit­ta­mi­nen ja 2.7 Si­ko­jen vi­rik­keet. Kun ras­ti­te­taan koh­ta 2.7 Si­ko­jen vi­rik­keet, muut­tuu koh­ta 2.5 Liha­si­ko­jen ja vie­roi­tet­tu­jen por­sai­den kui­vit­ta­mi­nen pas­sii­vi­sek­si.

Kun olet an­ta­nut si­tou­muk­sen ja kor­vauk­sen ha­kuun liit­ty­vät tie­dot, siir­ry  Yh­teen­veto ja lä­he­tys väli­leh­del­le. Anna säh­kö­pos­ti­o­soi­te, jo­hon vah­vis­tus­vies­ti lä­he­te­tään. Lä­he­tä kä­si­tel­tä­väk­si -pai­ni­ke ak­ti­voi­tuu tä­män jäl­keen. Tar­kis­ta ha­ke­muk­sel­le tal­len­ne­tut tie­dot ja lä­he­tä ha­ke­mus kä­si­tel­tä­väk­si.

Lä­he­tyk­sen jäl­keen var­mis­ta Tu­los­ta ha­ke­mus­tie­dot -pai­nik­keen kaut­ta tu­los­teel­ta, että si­vun oi­ke­aan ylä­lai­taan on tul­lut vies­ti jos­sa ker­ro­taan il­moi­tuk­sen lä­he­tys­aika. Yh­teen­veto kan­nat­taa tal­len­taa ko­neel­le tai tu­los­taa. Myös säh­kö­pos­tii­si on saa­pu­nut vah­vis­tus­vies­ti. Voit nyt pa­la­ta Säh­köi­sen asi­oin­nin etu­si­vul­le tai sul­kea Säh­köi­sen asi­oin­nin.

Lähettämisen jälkeen

Mi­kä­li lä­het­tä­mi­sen jäl­keen on tar­peen teh­dä muu­tok­sia lä­he­tet­tyi­hin tie­toi­hin, on­nis­tuu se me­ne­mäl­lä uu­del­leen Säh­köi­sen asi­oin­nin kaut­ta  Eläin­ten hy­vin­voin­ti­kor­vaus osi­oon. Tääl­tä voit va­li­ta Yh­teen­veto ja lä­he­tys -väli­leh­del­tä Pe­ruu­ta lä­he­tet­ty ha­ke­mus -toi­min­non, muu­tok­sia ha­ke­muk­seen voit teh­dä 31.1.2017 asti. Muu­ta ha­ke­mus­ta ja lä­he­tä se uu­del­leen.

Eläin­ten hy­vin­voin­ti­kor­vauk­sen si­tou­mus ja mak­su­ha­ke­musVipu -käyt­tä­jän ohje Ke­vät 201717.10.2016