Tuen hakeminen Vipu-palvelussa

Kan­sal­lis­ten koti­e­läin­tu­kien en­na­koi­ta on ha­et­ta­va Vipu-pal­ve­lun Säh­köi­ses­sä asi­oin­nis­sa vii­meis­tään tors­tai­na 23.3.2017 klo 23:59.

Nau­to­jen, uu­hien ja kut­tu­jen poh­jois­ten ko­ti­lä­e­läin­tu­kien en­na­kon ha­ke­mi­nen edel­lyt­tää voi­mas­sa­o­le­vaa osal­lis­tu­mis­il­moi­tus­ta. Osal­lis­tu­mis­il­moi­tuk­sen voi­mas­sa­olon voit tar­kis­taa  Vipu-pal­ve­lun Maa­tila -va­li­kos­ta, koh­das­ta Si­tou­muk­set ja so­pi­muk­set tai vaih­to­eh­toi­ses­ti maa­ti­lan esi­täyt­tö­tu­los­teel­ta.

Va­lit­se en­sin ylä­pa­nee­lis­ta Säh­köi­nen asi­oin­ti ja sit­ten säh­köi­sen asi­oin­nin aika­tau­lu­nä­ky­mäs­tä  Kan­sal­lis­ten koti­e­läin­tu­kien en­nak­ko.

 Tuenhakijan tiedot

Saa­dak­se­si en­nak­koa si­nun on täy­tet­tä­vä vil­je­ly­ehto, eli vä­hin­tään 5 heh­taa­rin pel­to­ala­vaa­ti­mus. Mi­kä­li pel­to­ala­vaa­ti­mus ei täy­ty, en­nak­koa ei myön­ne­tä.

Va­lit­se Vil­je­ly­ehto -koh­das­ta ylin vaih­to­ehto, jos:

Va­lit­se Vil­je­ly­ehto -koh­das­ta kes­kim­mäi­nen vaih­to­ehto, jos:

Va­lit­se Vil­je­ly­ehto -koh­das­ta alim­mai­nen vaih­to­ehto, jos:

Tuen­ha­ki­ja -alas­veto­va­li­kos­ta va­li­taan oi­kea tuen­ha­ki­ja. Alas­veto­va­li­kos­sa nä­ky­vät vaih­to­eh­dot riip­pu­vat ti­lan osal­li­sis­ta (luon­nol­li­nen hen­ki­lö, yh­ty­mä, osa­ke­yh­tiö).

Vil­je­ly- ja ikä­eh­don täyt­ty­mis­tä ku­vaa­vat sym­bo­lit nä­ky­vät väli­leh­den oi­ke­as­sa reu­nas­sa.

Eläintiedot

Eläin­tie­dot il­moi­te­taan Eläin­tie­dot -väli­leh­del­lä.

Mi­kä­li haet sika- ja sii­pi­kar­ja­ta­lou­den tuen en­nak­koa, va­lit­se koh­ta Sika- ja sii­pi­kar­ja­ta­lou­den tuo­tan­nos­ta ir­ro­tet­tu tuki ja mer­kit­se sii­hen ras­ti.

Mi­kä­li haet en­nak­koa nau­dois­ta, uu­his­ta ja ku­tuis­ta vuo­den 2016 tuen pe­rus­teek­si hy­väk­syt­tä­vän eläin­mää­rän pe­rus­teel­la, va­lit­se koh­ta Edel­li­sen vuo­den hy­väk­syt­ty eläin­mää­rä.

Jos taas haet en­nak­koa muut­tu­neen (tuo­tan­to alen­tu­nut tai laa­jen­tu­nut) eläin­mää­rän pe­rus­teel­la, il­moi­ta syy muut­tu­neel­le eläin­mää­räl­le va­lit­se­mal­la oi­kea syy ala­veto­va­li­kos­ta, sekä il­moi­ta ar­vi­oi­tu eläin­mää­rä.

Yhteenveto ja lähetys

En­nen lä­het­tä­mis­tä, anna oi­ke­an­muo­toi­se­na se säh­kö­pos­ti­o­soi­te, jo­hon ha­lu­at lä­he­tet­tä­vän säh­köi­sen ha­ke­muk­sen lä­het­tä­mi­seen liit­ty­vän vah­vis­tus­vies­tin. Lä­he­tä kä­si­tel­tä­väk­si -pai­ni­ke ak­ti­voi­tuu vas­ta säh­kö­pos­ti­o­soit­teen täy­den­tä­mi­sen jäl­keen. Lisä­tie­dot -kent­tään voi tar­vit­ta­es­sa an­taa lisä­tie­to­ja.

Yh­teen­veto ja lä­he­tys -väli­leh­del­lä voit tar­kis­taa kaik­ki tal­len­ne­tut tie­dot ja tu­los­taa ha­ke­mus­tie­dot pai­na­mal­la Tu­los­ta ha­ke­mus­tie­dot. Tar­vit­ta­es­sa voit myös tu­los­taa ha­ke­mus­tie­dot esi­kat­se­lu­nä­ky­mään en­nen lä­het­tä­mis­tä. Täl­löin tu­los­tees­sa lu­kee, että tie­to­ja ei ole vie­lä lä­he­tet­ty kun­nan kä­si­tel­tä­väk­si.

Lä­he­tyk­sen jäl­keen tu­los­te­tus­sa yh­teen­ve­dos­sa on kir­jat­tu­na, että ha­ke­mus on lä­he­tet­ty kun­nan kä­si­tel­tä­väk­si. Tu­los­te toi­mii täl­löin to­sit­tee­na ha­ke­muk­sen lä­het­tä­mi­ses­tä ja sen voi tal­len­taa omal­le ko­neel­le tai tu­los­taa pa­pe­ril­le.

Kun ha­ke­mus­tie­dot on tar­kas­tet­tu, lä­he­tä ha­ke­mus Lä­he­tä kä­si­tel­tä­väk­si  -pai­nik­keel­la.

Ha­ke­muk­sen lä­he­tyk­sen voi pe­ruut­taa Yh­teen­veto ja lä­he­tys -väli­leh­del­tä haku­ajan puit­teis­sa. Muis­ta uu­del­leen lä­he­tys pe­ruu­tuk­sen jäl­keen!

Ha­ke­muk­sen lä­het­tä­mi­sen jäl­keen voit sul­kea si­vun Sul­je asi­on­ti -koh­das­ta (oi­ke­as­sa ylä­lai­das­sa). Näyt­tö pa­lau­tuu Vi­pun etu­si­vul­le. Säh­köi­nen asi­oin­ti -koh­das­ta voit tar­kis­taa, että kan­sal­lis­ten koti­e­läin­tu­kien en­na­kon ha­ke­muk­se­si on pa­lau­tet­tu ti­las­sa. Lä­het­tä­mi­sen jäl­keen saat myös säh­kö­pos­tii­si kuit­tauk­sen ha­ke­muk­sen lä­het­tä­mi­ses­tä.

Kan­sal­lis­ten koti­e­läin­tu­kien en­na­koi­den haku 2017Vipu-käyt­tä­jän ohje22.2.2017