2.1 Uutta 2017

Uutta 2017

Täs­men­nys ke­san­to­pel­lon kas­vus­ton päät­tä­mi­sen päi­vä­mää­rään
• Jos ke­san­to­pel­to on il­moi­tet­tu vi­her­ryt­tä­mis­tu­en mu­kai­sek­si eko­lo­gi­sen alan ke­san­nok­si, kas­vus­to voi­daan päät­tää ja muo­ka­ta ai­kai­sin­taan 16 päi­vä­nä elo­kuu­ta, jos alal­le kyl­ve­tään nur­mi­kas­ve­ja tai syk­syl­lä kyl­vet­tä­viä tai is­tu­tet­ta­via kas­ve­ja (ai­kai­sem­min päi­vä­mää­rä oli 15 elo­kuu­ta. Päi­vä­mää­rä on yh­te­näis­tet­ty vi­her­ryt­tä­mis­tu­en eh­to­jen kans­sa).

Täs­men­nysk­siä vil­jel­lyn maa­ta­lous­maan hoi­toon py­sy­vien nur­mien osal­ta
• Jos py­sy­vää lai­dun­ta ja py­sy­vää nur­mea käy­te­tään lai­dun­nuk­seen, maan­pin­nan on säi­lyt­tä­vä pää­osin kas­vi­peit­tei­se­nä ja maa­pe­rän eroo­sio saa olla vain vä­häis­tä (ai­kai­sem­min vaa­ti­muk­sen sana­muo­to oli tiu­kem­pi –> lai­dun­nuk­ses­ta ei saa­nut ai­heu­tua maa­pe­rän eroo­si­o­ta ja maan­pin­nan oli säi­lyt­tä­vä kas­vi­peit­tei­se­nä).

Li­sät­ty mai­se­ma­piir­re­a­loil­la si­jait­se­vien pui­den leik­kaa­mis­kiel­toon aika­ra­jaus, jol­loin pui­ta ei saa lei­ka­ta 
• Mai­se­ma­piir­re­a­loil­la si­jait­se­via pui­ta ei saa lei­ka­ta lin­tu­jen pe­si­mä­ai­kaan 1 päi­väs­tä tou­ko­kuu­ta 30 päi­vään kesä­kuu­ta (Ai­kai­sem­min täs­mäl­lis­tä aika­ra­jaa ei ol­lut mää­ri­tet­ty).

Lue muutoksista tarkemmin luvuista 2.2. -2.7.

Kuva: MMM_kuva-ar­kis­to

Täy­den­tä­vät eh­dot20177.4.2016