Peltokasvipalkkio

Hae EU:n ko­ko­naan ra­hoit­ta­maa tuo­tan­to­si­don­nais­ta pel­to­kas­vi­palk­ki­o­ta vuo­den 2017 pää­tuki­haus­sa. Pel­to­kas­vi­palk­kio mak­se­taan koko maas­sa val­ku­ais­kas­veil­le, sa­don­kor­juu­vuo­den ru­kiil­le, so­ke­ri­juu­rik­kaal­le ja tärk­ke­lys­peru­nal­le sekä AB-alu­eel­la avo­maan­vi­han­nek­sil­le. Jat­kos­sa öljy­kas­vit kuu­lu­vat val­ku­ais­kas­vei­hin.

Hae pel­to­kas­vi­palk­ki­o­ta säh­köi­ses­ti Vipu-pal­ve­lus­sa ras­ti­mal­la koh­ta Pel­to­kas­vi­palk­kio. Il­moi­ta li­säk­si tie­dot pe­rus- ja kas­vu­loh­kois­ta. Jos haet pa­pe­ril­la, ras­ti koh­ta 1C tuki­ha­ke­mus­lo­mak­keel­ta 101B. Il­moi­ta tuki­kel­poi­set kas­vit kas­vu­loh­ko­lo­mak­keel­la 102B. Haku­aika päät­tyy 15.6.2017. Lo­mak­keet on saa­ta­vis­sa osoit­tees­ta www.suo­mi.fi/lo­mak­keet.

Tee tärk­ke­lys­pe­ru­nan ja so­ke­ri­juu­rik­kaan vil­je­ly­so­pi­mus 15.6.2017 men­nes­sä. Tärk­ke­lys­pe­ru­nan omaa sie­men­li­säys­alaa ei saa si­säl­lyt­tää tärk­ke­lys­pe­ru­nan vil­je­ly­so­pi­muk­seen. Il­moi­ta tärk­ke­lys­pe­ru­nan sie­men­li­säys oma­na kas­vu­loh­ko­na tai kas­vu­loh­koi­na. Käy­tä tärk­ke­lys­pe­ru­nan vil­je­ly­so­pi­muk­se­na lo­ma­ket­ta 273 tai muu­ta vas­taa­vat tie­dot si­säl­tä­vää asia­kir­jaa. So­ke­ri­juu­rik­kaan vil­je­li­jöi­den saa­ma vil­je­ly­vah­vis­tus hy­väk­sy­tään vil­je­ly­so­pi­muk­sek­si. Toi­mi­ta ko­pio tärk­ke­lys­pe­ru­nan ja so­ke­ri­juu­rik­kaan vil­je­ly­so­pi­muk­ses­ta kun­nan maa­seu­tu­elin­kei­no­vi­ran­o­mai­sel­le 15.6.2017 men­nes­sä.

Palk­ki­o­kel­poi­set kas­vit

Palk­ki­o­kel­poi­sia kas­ve­ja ovat seu­raa­vat syk­syl­lä 2016 kyl­ve­tyt ja 30.6.2017 men­nes­sä kyl­vet­tä­vät kas­vit.

Pel­to­kas­vi­palk­ki­on eh­dot

Pel­to­kas­vi­palk­ki­on mää­rä

Pel­to­kas­vi­palk­kio mak­se­taan heh­taa­ri­pe­rus­tei­ses­ti. Lo­pul­li­nen palk­ki­on taso mää­ri­te­tään kun­kin kas­vi­ryh­män palk­ki­o­kel­poi­sen koko­nais­alan pe­rus­teel­la. Pel­to­kas­vi­palk­ki­o­ta voi­daan myön­tää enin­tään 13,7 mil­joo­naa eu­roa seu­raa­vas­ti: val­ku­ais­kas­vit enin­tään 6,3 mil­joo­naa eu­roa, ruis enin­tään 1,5 mil­joo­naa eu­roa, so­ke­ri­juu­ri­kas enin­tään 1,0 mil­joo­naa eu­roa, tärk­ke­lys­pe­ru­na enin­tään 3,7 mil­joo­naa eu­roa sekä avo­maan­vi­han­nek­set enin­tään 1,2 mil­joo­naa eu­roa.

Pel­to­kas­vi­palk­kio heh­taa­ria koh­den tuki­a­lu­eit­tain on ar­vio. Mää­rät tar­ken­tu­vat tuki­vuo­den lo­pul­la tai alku­vuo­des­ta 2018, kun lo­pul­li­set palk­ki­o­kel­poi­set pin­ta-alat ovat tie­dos­sa.

* La­taa tau­luk­ko pdf-tie­dos­to­na

Pää­tuki­haun tuet 201716.2.2017