1. EU:s djurbidrag

EU:s djur­bi­drag är:

EU:s djur­bi­drag är EU-fi­nan­si­e­ra­de di­rekt­stöd som är kopp­la­de till pro­duk­tio­nen. And­ra di­rekt­stöd är grund­stöd, för­grö­nings­stöd, EU-stöd till unga jord­bru­ka­re och bi­drag för jord­bruks­grö­dor.

Nytt år 2017
•    De­fi­ni­tio­nen av en slakt­kil­ling änd­ras från och med 2017. En slakt­kil­ling är en kil­ling som slak­tats vid högst 12 må­na­ders ål­der och vars slakt­vikt är minst 10 ki­lo­gram (ti­di­ga­re högst 18 må­na­der gam­mal och slakt­vik­ten minst 15 ki­lo­gram).
•    De­fi­ni­tio­nen av en hong­et har änd­rats. En hong­et är äld­re än 12 må­na­der, när den ti­di­ga­re var en get som var äld­re än 12 må­na­der och som fått kil­ling­ar.
•    Om du bör­jar hål­la tack­or år 2017 be­grän­sas det max­i­ma­la an­ta­let bi­drags­be­rät­ti­gan­de tack­or inte av an­ta­let lamm som fötts un­der året. Gör an­mä­lan om lam­nings­undan­ta­get med blan­kett 468.

Be­ak­ta år 2017
•    Gör re­gister­an­mäl­ning­ar­na om dju­ren till djur­re­gist­ren i tid. Re­gister­an­mäl­ning­ar som gjorts för sent or­sa­kar på­följ­der för bi­dra­gen.
•    Gör an­mä­lan om att vill­ko­ret för ak­tiv jord­bru­ka­re upp­fylls år 2017 i Vi­put­jäns­ten el­ler på blan­kett 101B se­nast 15.6.2017.
•    Du kan kon­trol­le­ra att din an­mä­lan om del­ta­gan­de är i kraft i punk­ten För­bin­del­ser och av­tal i Vi­put­jäns­ten el­ler på den ut­skrift med för­hand­si­fyll­da upp­gif­ter om går­den som skick­ats hem till din gård.

EU:s djur­bi­drag – an­vis­ning­ar för an­sö­kan år 2017Bi­drag för nöt­kre­a­tur, bi­drag för mjölk­kor och får- och get­bi­drag29.2.2016