1. EU:n eläinpalkkiot

EU:n eläin­palk­ki­oi­ta ovat:

EU:n eläin­palk­ki­ot ovat EU-ra­hoit­tei­sia tuo­tan­toon­si­dot­tu­ja suo­ria tu­kia. Mui­ta suo­ria tu­kia ovat pe­rus­tuki, vi­her­ryt­tä­mis­tu­ki, nuo­ren vil­je­li­jän EU-tuki ja pel­to­kas­vi­palk­kio.

Uut­ta vuon­na 2017
•    Teu­ras­ki­lin mää­ri­tel­mä muut­tuu vuo­des­ta 2017 läh­tien. Teu­ras­kili on enin­tään 12 kuu­kau­den ikäi­se­nä teu­ras­tet­tu kili, jon­ka ruho­pai­no on vä­hin­tään 10 ki­loa (ai­em­min enin­tään 18 kuu­kau­den ikäi­nen, ruho­pai­no vä­hin­tään 15 ki­loa).
•    Ku­tun mää­ri­tel­mä on muut­tu­nut. Kut­tu on yli 12 kuu­kau­den ikäi­nen, kun ai­em­min kut­tu oli yli 12 kuu­kau­den ikäi­nen ja poi­ki­nut.
•    Jos aloi­tat uu­hien pi­don vuon­na 2017, vuo­den ai­ka­na syn­ty­nei­den ka­rit­soi­den mää­rä ei ra­joi­ta palk­ki­o­kel­pois­ten uu­hien enim­mäis­mää­rää. Il­moi­ta ka­rit­soin­ti­poik­keuk­ses­ta lo­mak­keel­la 468.

Huo­mi­oi vuon­na 2017
•    Tee ajois­sa eläin­ten re­kis­te­ri-il­moi­tuk­set eläin­re­kis­te­rei­hin. Myö­häs­sä teh­dyt re­kis­te­ri-il­moi­tuk­set ai­heut­ta­vat palk­ki­oi­hin seu­raa­muk­sia.
•    Il­moi­ta ak­tii­vi­vil­je­li­jän eh­don täyt­ty­mi­nen vuon­na 2017 Vipu-pal­ve­lus­sa tai lo­mak­keel­la 101B 15.6.2017 men­nes­sä.
•    Näet osal­lis­tu­mis­il­moi­tuk­se­si voi­mas­sa­olon Vipu-pal­ve­lus­ta koh­das­ta Si­tou­muk­set ja so­pi­muk­set tai ti­lal­le­si toi­mi­te­tus­ta maa­ti­lan esi­täyt­tö­tu­los­tees­ta.

EU:n eläin­palk­ki­ot – vuo­den 2017 haku­oh­jeetNau­ta­palk­kio, lyp­sy­leh­mä­palk­kio ja lam­mas- ja vuo­hi­palk­ki­ot24.2.2017