5. HAKIJAN HALLINNASSA OLEVAT ELÄIMET

Tuen myön­tä­mi­seen vaa­dit­ta­vaa eläin­ti­heyt­tä las­ket­ta­es­sa, mu­kaan voi­daan las­kea vain ha­ki­jan tai hä­nen per­heen­jä­sen­ten­sä hal­lin­nas­sa ole­vat eläi­met sekä vuok­ra- tai le­a­sing­so­pi­muk­sel­la ha­ki­jan hal­lin­taan siir­ty­neet eläi­met.

Eläin­ti­heyt­tä las­ket­ta­es­sa voi­daan ot­taa huo­mi­oon yh­tei­sö­muo­toi­ses­sa yri­tyk­ses­sä mää­räys­val­taa käyt­tä­vän ha­ki­jan hal­lin­nas­sa ole­vat tuki­kel­poi­set eläi­met. Vas­taa­vas­ti yh­tei­sö­muo­toi­sen yri­tyk­sen mää­räys­val­taa käyt­tä­vä hen­ki­lö voi käyt­tää ha­ke­muk­sel­laan yh­tei­sön eläi­miä, mi­kä­li yh­tei­sö ei hae sika- ja sii­pi­kar­ja­ta­lou­den tuo­tan­nos­ta ir­ro­tet­tua tu­kea.

Eläin­ten hal­lin­nan siir­to tuen­ha­ki­jal­ta toi­sel­le on pys­tyt­tä­vä osoit­ta­maan osa­puol­ten kes­ki­näi­sel­lä kir­jal­li­sel­la so­pi­muk­sel­la ja asi­aan liit­ty­vil­lä kui­teil­la.

Eläi­met hal­lin­taan­sa ot­ta­nut vil­je­li­jä on ta­lou­del­li­ses­sa vas­tuus­sa so­pi­muk­seen kuu­lu­vis­ta eläi­mis­tä. Hä­nel­lä on myös vas­tuu pi­tää kir­jaa hal­lin­taan­sa ot­ta­mis­taan eläi­mis­tä ja hän on oi­keu­tet­tu ha­ke­maan ky­sei­sis­tä eläi­mis­tä kan­sal­li­sia koti­e­läin­tu­kia.

Jos vil­je­li­jä ot­taa toi­sen vil­je­li­jän hal­lin­nas­sa ole­via eläi­miä hoi­toon kor­vaus­ta vas­taan, eläin­ten hoi­dos­ta on teh­tä­vä kir­jal­li­nen so­pi­mus. Sen tu­lee osoit­taa, että eläi­met vas­taan­ot­ta­nut vil­je­li­jä ai­no­as­taan hoi­taa eläi­miä, mut­ta ei ole ta­lou­del­li­ses­sa vas­tuus­sa so­pi­muk­seen kuu­lu­vis­ta eläi­mis­tä.

Sil­lä vil­je­li­jäl­lä, joka omis­taa tai muu­toin hal­lit­see eläi­miä, on vel­vol­li­suus pi­tää kir­jaa hoi­dos­sa ole­vis­ta eläi­mis­tä.

Eläin­re­kis­te­rei­hin re­kis­te­röi­tä­vät nau­dat, vuo­het ja lam­paat re­kis­te­röi­dään sil­le ti­lal­le, jon­ka vil­je­li­jän hal­lin­nas­sa ne ovat.

Sika-ja sii­pi­kar­ja­ta­lou­den tuo­tan­nos­ta ir­ro­tet­tu tuki- vuo­den 2017 haku­ohje24.2.2017