8. BETALNING AV STÖD SAMT STÖDNIVÅER

Stöd­nivån fasts­tälls i en­lig­het med den stöd­re­gi­on där din gårds drifts­cent­rum är be­lä­get.

I förs­kott be­vil­jas 75 % av det stöd­be­lopp som räk­nats ut på ba­sis av den re­fe­rensk­van­ti­tet som är i sö­kan­dens be­sitt­ning 1.3.2017.

För att det slut­li­ga fri­kopp­la­de stö­det ska be­ta­las ut ska re­fe­rensk­van­ti­te­ten vara i sö­kan­dens be­sitt­ning 1.9.2017.

Om be­lop­pet av de förs­kott på na­ti­o­nel­la husd­jurss­töd som be­ta­las till dig un­ders­ti­ger 500 euro, be­ta­las in­get förs­kott alls. Då be­ta­las hela stö­det i en enda post när det slut­li­ga stö­det be­ta­las.
In­get stöd be­ta­las om stöd­be­lop­pet är mind­re än 100 euro.

I stöd för år 2017 kan på ba­sis av den re­fe­rensk­van­ti­tet som är i sö­kan­dens be­sitt­ning 1.9.2017 be­ta­las högst de be­lopp per dju­ren­het i re­fe­rensk­van­ti­te­ten som an­ges i ta­bell 2. Om an­ta­let dju­ren­he­ter i går­dens in­di­vi­du­el­la re­fe­rensk­van­ti­tet övers­ti­ger de grän­ser som an­ges i ta­bel­len, kan stöd be­vil­jas per dju­ren­het till den del de övers­ti­ger ovan­nämn­da grän­ser till högst be­lop­pet i den sis­ta ko­lum­nen i ta­bell 2.

Ta­bell 2

Oberättigade utbetalningar av stöd

Stöd som har be­ta­lats fe­lak­tigt el­ler utan grund ska återk­rä­vas. Den myn­dig­het som be­vil­jat stö­det bes­lu­tar om återk­ra­vet ef­ter hö­ran­de. Stö­det återk­rävs, om fö­rut­sätt­nin­gar­na för be­vil­jan­de el­ler ut­be­tal­ning av stö­det inte har upp­fyllts, om stöd­vill­ko­ren inte har följts, om stöd­ta­ga­ren har läm­nat fe­lak­tig el­ler brist­fäl­lig in­for­ma­ti­on som i vä­sent­lig grad har på­ver­kat be­vil­jan­det el­ler ut­be­tal­nin­gen av stö­det, och om stöd­ta­ga­ren hind­rar ge­nom­fö­ran­det av en ins­pek­ti­on.

På be­lopp som återk­rävs ska det be­ta­las en år­lig dröjsmåls­rän­ta en­ligt rän­te­la­gen. Dröjsmåls­rän­tan be­räk­nas en­ligt den tid som bör­jar 60 da­gar ef­ter bes­lu­tet om återk­rav och slu­tar när åter­be­tal­nin­gen sker el­ler, om det be­lopp som återk­rävs dras av från en post som ska be­ta­las se­na­re, när avd­ra­get görs.

Från pro­duk­ti­o­nen fri­kopp­lat stöd svin- och fjä­der­fä­hushåll­ning- an­vis­nin­gar för an­sö­kan år 201724.2.2017