Erityistapaukset 2017

Täs­sä oh­jees­sa käy­dään läpi ke­vään 2017 ai­ka­na Vi­pun säh­köi­ses­sä asi­oin­nis­sa il­me­ne­viä eri­tyis­ta­pauk­sia. Oh­jet­ta päi­vi­te­tään ja täy­den­ne­tään ke­vään 2017 tuki­haun ai­ka­na.

Päivitetty 1.6.2017

Peruslohkon ja kasvulohkojen geometriat eivät täsmää

Kun olet esi­täyt­tä­nyt pää­tuki­haun vii­me vuo­den tie­doil­la, saat­taa jol­lek­kin pe­rus­loh­kol­le tul­la pu­nai­nen vir­he­il­moi­tus ”Pe­rus­loh­kon ja kas­vu­loh­ko­jen ge­o­met­ri­at ei­vät täs­mää. Piir­rä kas­vu­loh­kot uu­del­leen”. Tämä il­moi­tus joh­tuu sii­tä, että pe­rus­loh­kon piir­ros on muut­tu­nut edel­li­ses­tä vuo­des­ta joko kar­tan di­gi­toin­nin ajan­ta­sauk­sen tai val­von­nan muu­tok­sen seu­rauk­se­na. Uu­den piir­rok­sen pääl­le ei voi­da esi­täyt­tää edel­li­sen vuo­den kas­vu­loh­ko­piir­ros­ta.

Täs­sä ti­lan­tees­sa toi­mi seu­raa­vas­ti:

  1. Piir­rä kas­vu­loh­kot uu­del­leen klik­kaa­mal­la si­nis­tä teks­tiä ”Piir­rä kas­vu­loh­kot uu­del­leen” tai vas­taa­vas­ti siir­ry kar­tan va­sem­mas­ta ala­reu­nas­ta avai­men-ku­vas­ta kar­tal­le.
  2. Piir­rä kas­vu­loh­kot. Jos pe­rus­loh­kol­le tu­lee vain yksi kas­vu­loh­ko, va­lit­se oi­ke­as­ta ylä­reu­nas­ta ”Seu­raa­va vai­he”.
  3. Tee tar­vit­ta­es­sa kas­vu­loh­ko­jen koh­dis­tus ja ”Hy­väk­sy”.
Hallintaan siirretyn sitoumuslohkon yhdistäminen toiseen sitoumuslohkoon ei onnistu

Uut­ta ja van­haa si­tou­mus­loh­koa yh­dis­tä­es­sä­si saa­tat tör­mä­tä vir­he­il­moi­tuk­seen, jon­ka mu­kaan pe­rus­loh­ko­jen yh­dis­tä­mi­nen ei ole mah­dol­lis­ta, kos­ka pe­rus­loh­ko­jen ym­pä­ris­tö- ja luo­mu­si­tou­mus­tie­dot ei­vät ole yh­te­ne­vät. Il­moi­tuk­ses­ta huo­li­mat­ta pe­rus­loh­ko­jen vi­ran­o­mais­tie­dois­sa yh­dis­tet­tä­vien loh­ko­jen si­tou­mus­loh­ko­tie­dot ovat kui­ten­kin sa­mat.

Täs­sä ti­lan­tees­sa toi­mi seu­raa­vas­ti:

  1. Pois­ta hal­lin­taan otet­tu uusi pe­rus­loh­ko hal­lin­nas­ta­si
  2. Lii­tä pe­rus­loh­ko ta­kai­sin ti­lal­le Pe­rus­loh­ko­muu­tok­set -osi­os­sa
  3. Tee pe­rus­loh­ko­jen yh­dis­tä­mi­nen heti hal­lin­taan siir­ron jäl­keen pois­tu­mat­ta vä­lil­lä pe­rus­loh­ko­muu­tok­set -osi­os­ta.
Kasvulohkotietojen lähettäminen viljelysuunnitteluohjelmasta (VSO) päätyy sovellusvirheeseen

Mi­kä­li kas­vu­loh­ko­tie­to­jen lä­het­tä­mi­nen VSO:sta pää­tyy Vi­pus­sa so­vel­lus­vir­hee­seen, syy on to­den­nä­köi­ses­ti sii­nä, että ai­neis­to si­säl­tää käy­tös­tä pois­tu­nei­ta pas­sii­vi­sia loh­ko­ja. Täl­lai­sia on voi­nut syn­tyä esim. edel­li­se­nä vuon­na teh­ty­jen yh­dis­tä­mis­ten ja ja­ko­jen seu­rauk­se­na joko vil­je­li­jän tai val­vo­jan toi­mes­ta. Näis­sä ta­pauk­sis­sa käyt­tä­jän tu­lee käy­dä VSO:n kas­vu­loh­ko­tie­dot läpi, pois­taa kas­vu­loh­kot pas­sii­vi­sil­ta pe­rus­loh­kol­ta ja lä­het­tää ai­neis­to uu­del­leen Vi­puun.
Ak­tii­vis­ten pe­rus­loh­ko­jen ti­lan­teen pys­tyy tar­kis­taa Vipu-pal­ve­lun Säh­köi­sen asi­oin­nin – Pää­tuki­haun loh­ko­lis­tauk­ses­ta.

2017 Eri­tyis­ta­pauk­set/ Spe­ci­al­fall 201711.4.2017