Valumavesitoimenpiteen toimenpidealojen muokkaus sähköisessä tukihaussa

Va­lu­ma­vesi­loh­ko­jen muok­kaus on mah­dol­lis­ta Vi­pun pää­tuki­haus­sa, Hae tu­kia -osi­os­sa. Ras­tit­ta­es­sa­si tuki­lis­tauk­ses­ta ym­pä­ris­tö­kor­vauk­sen,  lis­tau­tu­vat ym­pä­ris­tö­si­tou­muk­seen va­lit­se­ma­si toi­men­pi­teet si­vun ala­o­saan. Mi­kä­li olet va­lin­nut ym­pä­ris­tö­si­tou­muk­sen toi­men­pi­teek­si va­lu­ma­ve­sien hal­lin­nan, nä­kyy se mui­den va­lit­se­mie­si toi­men­pi­tei­den ta­voin lis­tal­la.

Ym­pä­ris­tö­kor­vauk­sen ras­tin va­lin­nan yh­tey­des­sä teh­dään va­lu­ma­ve­sien esi­täyt­tö vuo­del­le 2020. Täl­löin va­lu­ma­vesi­pa­nee­lin alle luo­daan toi­men­pide­loh­ko­jen tie­dot haku­vuo­den ja edel­lis­vuo­den pe­rus­loh­ko­jen pe­rus­teel­la. Tee mah­dol­li­suuk­sien mu­kaan pe­rus­loh­ko­muu­tok­set (yh­dis­tä­mi­nen, jako ja raja­kor­jauk­set) en­nen ym­pä­ris­tö­kor­vauk­sen ras­ti­mis­ta. Jos kui­ten­kin teet muu­tok­sia loh­koi­hin, voit esi­täyt­tää va­lu­ma­vesi­tie­dot uu­del­leen pois­ta­mal­la ja li­sää­mäl­lä ym­pä­ris­tö­kor­vauk­sen ras­tin.

Vuon­na 2020 et voi enää li­sä­tä toi­men­pi­tee­seen uu­sia loh­ko­ja, etkä saa vaih­taa ai­em­min il­moi­tet­tua me­ne­tel­mää. Loh­kon hal­lin­nan vaih­tu­es­sa voit jat­kaa toi­men­pi­det­tä loh­kol­la tai luo­pua sii­tä. Toi­men­pide­alaa loh­kol­la ei saa muut­taa kuin di­gi­toin­nin tar­ken­tu­mi­sen joh­dos­ta (jos jär­jes­tel­mä on koko ajan kat­ta­nut myös li­sät­tä­vän osan). Me­ne­tel­män to­teut­ta­mi­ses­ta voit luo­pua ko­ko­naan tai osin, mut­ta mak­se­tut kor­vauk­set pois­te­tul­ta alal­ta on pa­lau­tet­ta­va. Toi­men­pi­tees­tä luo­pu­mi­ses­ta on il­moi­tet­ta­va kir­jal­li­ses­ti kun­nan maa­seu­tu­elin­kei­no­vi­ran­o­mai­sel­le.

Esi­täy­tös­sä huo­mi­oi­daan pe­rus­loh­kois­sa vuo­del­le 2020 ta­pah­tu­neet muu­tok­set. Esi­täy­tön jäl­keen voit tar­kas­tel­la ja tar­vit­ta­es­sa muut­taa tie­to­ja mm. seu­raa­vas­ti:

Jos si­tou­muk­sel­la­si ei ole va­lu­ma­ve­sien hal­lin­ta -toi­men­pi­det­tä, mut­ta olet saa­nut toi­men­pi­tees­sä ai­em­min ol­lei­ta loh­ko­ja hal­lin­taa­si, voit li­sä­tä toi­men­pi­teen si­tou­muk­sel­le lo­mak­keel­la 479. Kun kun­ta on kä­si­tel­lyt li­säyk­sen, pa­nee­li au­ke­aa ja pää­set li­sää­mään loh­kot toi­men­pi­teel­le.

Klik­kaa­mal­la kä­sit­te­ly­me­ne­tel­män edes­sä ole­vaa nuol­ta au­ke­a­vat kä­sit­te­ly­me­ne­tel­män tar­kem­mat tie­dot, eli kä­sit­te­ly­me­ne­tel­män pe­rus­loh­kot sekä pe­rus­loh­ko­jen pin­ta-alat ja kä­sit­te­ly­me­ne­tel­män pin­ta-alat vuo­si­na 2019 ja 2020. Ri­vin lop­puun tu­lee nä­ky­viin Lue, mi­kä­li toi­men­pi­teen ala on muut­tu­nut esi­täy­tös­sä.

Alla ole­vas­sa ku­vas­sa nä­kyy yli­vii­vat­tu­na hal­lin­nas­ta pois­tet­tu loh­ko. Yh­dis­tet­ty/ja­et­tu loh­ko nä­kyi­si har­maa­na. Va­sem­mas­sa ala­lai­das­sa ole­vas­ta Muok­kaa-pai­nik­kees­ta au­ke­aa muok­kaus­nä­ky­mä.

Kä­sit­te­ly­me­ne­tel­män pe­rus­loh­ko­jen pin­ta-alo­jen muok­kaus avau­tuu pe­rus­loh­ko­ri­vil­lä vii­mei­se­nä ole­vas­ta muok­kaus-/kynä­ku­vak­kees­ta.

Uu­den loh­kon li­sää­mi­nen toi­men­pi­tee­seen ta­pah­tuu Li­sää kä­sit­te­ly­me­ne­tel­mä pe­rus­loh­kol­le -lin­kis­tä. Avau­tu­vas­sa nä­ky­mäs­sä va­lit­se alas­veto­va­li­kos­ta pe­rus­loh­ko, jon­ka ha­lu­at li­sä­tä toi­men­pi­tee­seen. Va­lit­ta­vis­sa on vain ne  loh­kot, jot­ka olet liit­tä­nyt ha­ke­muk­sel­le­si tai jot­ka on ja­et­tu tai yh­dis­tet­ty tänä vuon­na.

Va­litse sama kä­sit­te­ly­me­ne­tel­mä kuin loh­kol­la oli edel­li­se­nä vuon­na ja syö­tä kä­sit­te­ly­me­ne­tel­män pin­ta-ala. Li­sää vie­lä haku­pe­rus­teen nu­me­ro. Nu­me­roi­den se­lit­teet löy­dät info-pal­lu­kan ta­kaa. Il­moi­ta tar­vit­ta­es­sa lisä­tie­dois­sa myös tila/vil­je­li­jä, jol­ta loh­ko on siir­ty­nyt. Pai­na lo­puk­si Hy­väk­sy-pai­ni­ket­ta. Itse li­sä­tyn pe­rus­loh­kon pys­tyt myös pois­ta­maan toi­men­pi­teel­tä.

Va­lu­ma­ve­sien hal­lin­ta21.4.2017