11. KOKO TILAN HALLINNAN SIIRTO

Koko ti­lan hal­lin­nan siir­rol­la tar­koi­te­taan ti­lan­net­ta, jos­sa ti­lan maa­ta­lous­maa siir­tyy uu­del­le hal­ti­jal­le

Maa­ti­lo­jen yh­dis­tä­mi­sel­lä tar­koi­te­taan ti­lan­net­ta, jos­sa koko tila siir­tyy toi­sen ti­lan hal­lin­taan os­ton tai vuok­rauk­sen kaut­ta. Toi­min­taan­sa jat­ka­van ti­lan tila­tun­nus säi­lyy yleen­sä en­ti­sel­lään ja lo­pet­ta­van ti­lan tila­tun­nus pois­te­taan käy­tös­tä. Maa­ti­lo­jen yh­dis­tä­mi­sel­lä voi­daan myös tar­koit­taa ti­lan­net­ta, jois­sa kak­si tai use­am­pi tila muo­dos­taa maa­ta­lou­den har­joit­ta­mis­ta var­ten maa­ta­lous­yh­ty­män tms. Näis­sä ta­pauk­sis­sa uu­den ti­lan tila­tun­nuk­sek­si tu­lee yleen­sä yksi yh­dis­tet­tä­vien ti­lo­jen tila­tun­nuk­sis­ta.

Koko ti­lan hal­lin­nan siir­to on suo­si­tel­ta­vaa to­teut­taa alku­vuon­na eli en­nen tuki­vuo­den en­sim­mäis­ten tu­kien mak­sa­mis­ta. Il­moi­ta koko ti­lan hal­lin­nan siir­ros­ta 15 työ­päi­vän ku­lu­es­sa hal­lin­nan siir­ty­mi­ses­tä lo­mak­keel­la 156 Koko ti­lan hal­lin­nan siir­to. Vii­mei­nen mah­dol­li­nen ajan­koh­ta siir­tää koko ti­lan hal­lin­ta on 31.8.2018. Tä­män jäl­keen tuki­vuot­ta 2018 kos­ke­via koko ti­lan hal­lin­nan siir­to­ja ei hy­väk­sy­tä. Huo­maa kui­ten­kin, että tuen­ha­ki­jaa ei voi enää vaih­taa, jos koko ti­lan hal­lin­nan siir­to teh­dään tuen en­na­kon mak­sa­mi­sen jäl­keen. Jos ha­ki­jal­le on mak­set­tu en­nak­koa ja ti­lal­la ta­pah­tuu koko ti­lan hal­lin­nan siir­to en­na­kon mak­sa­mi­sen jäl­keen, lo­pul­li­nen tuki mak­se­taan ha­ki­jal­le, jol­le en­nak­ko on mak­set­tu eli en­ti­sel­le hal­ti­jal­le. Täl­löin ti­lan kaup­pa- ym. hal­lin­nan­siir­to­so­pi­muk­sis­sa osa­puol­ten on hyvä so­pia, kuin­ka he ja­ka­vat ti­lal­le mak­se­tut/mak­set­ta­vat tuki­vuo­den 2018 tuet.

Koko ti­lan hal­lin­nan siir­ron yh­tey­des­sä maa­ti­lan en­ti­sen hal­ti­jan kan­sal­lis­ten koti­e­läin­tu­kien osal­lis­tu­mis­il­moi­tuk­set on siir­ret­tä­vä maa­ti­lan uu­del­le hal­ti­jal­le. Voit teh­dä tä­män lo­mak­keel­la 462 Osal­lis­tu­mis­il­moi­tus EU:n eläin­palk­ki­oon ja kan­sal­li­seen koti­e­läin­tu­keen koko ti­lan hal­lin­nan siir­ros­sa.

Huom! 15.6.2018 jäl­keen teh­dys­sä koko ti­lan hal­lin­nan siir­ros­sa lo­mak­keel­la 462 voi­daan siir­tää vain jo voi­mas­sa­o­le­va osal­lis­tu­mi­nen uu­del­le hal­ti­jal­le.

Poh­jois­ten koti­e­läin­tu­kien haun pii­riin voi­daan, en­ti­sen ja uu­den hal­ti­jan niin so­pies­sa, las­kea en­ti­sen hal­ti­jan hal­lin­nas­sa ol­leet vuo­den 2018 tu­kea ker­ryt­tä­neet eläi­met (emo­leh­mät, emo­leh­mä­hie­hot, son­nit, hä­rät, uu­het ja ku­tut).

Jos kak­si tai use­am­pi maa­tila on yh­dis­tet­ty, yh­dis­ty­mi­ses­sä muo­dos­tu­nut tila voi osa­puol­ten niin so­pies­sa ha­kea lo­pul­li­set tuet yh­dis­tet­tä­väl­lä ti­lal­la kas­va­te­tuis­ta vuo­den 2018 tu­kea ker­ryt­tä­neis­tä eläi­mis­tä (emo­leh­mät, emo­leh­mä­hie­hot, son­nit, hä­rät, uu­het ja ku­tut). Ti­lal­ta, jon­ka tila­tun­nus jää pois käy­tös­tä, pe­ri­tään ta­kai­sin mah­dol­li­ses­ti mak­set­tu en­nak­ko.

Lo­pul­lis­ten poh­jois­ten koti­e­läin­tu­kien mak­sa­mi­nen

Koko ti­lan hal­lin­nan siir­rois­sa kat­so­taan koti­e­läin­tu­kien myön­tä­mi­sen edel­ly­tyk­se­nä ole­van pel­lon hal­lin­ta­vaa­ti­muk­sen täyt­ty­vän, jos ti­lal­la on ol­lut 15.6.2018 kas­vu­kau­den 2018 ajan vä­hin­tään vii­si heh­taa­ria vil­je­lyk­seen so­vel­tu­vaa pel­toa. Maa­ti­lan kaup­pa- ym. so­pi­muk­sis­sa osa­puo­let voi­vat kes­ke­nään so­pia, kuin­ka he ja­ka­vat kes­ke­nään ti­lal­le mak­se­tut poh­joi­set koti­e­läin­tuet.

Poh­joi­nen koti­e­läin­tuki - vuo­den 2018 oh­jeet26.10.2018