5. Tarjousten käsittely

Tar­jous­ajan um­peu­dut­tua Ruo­ka­vi­ras­to il­moit­taa tie­dot vas­taan­o­te­tuis­ta tar­jouk­sis­ta Eu­roo­pan ko­mis­si­ol­le.

Ko­mis­sio päät­tää saa­tu­jen tar­jous­ten pe­rus­teel­la mai­to­jau­heen myyn­ti­hin­nan ala­ra­jas­ta eli mi­ni­mi­myyn­ti­hin­nas­ta.

Mi­ni­mi­myyn­ti­hin­ta jul­kais­taan Eu­roo­pan Uni­o­nin Vi­ral­li­ses­sa Leh­des­sä.

Jos tar­jot­tu hin­ta on yhtä suu­ri tai kor­ke­am­pi kuin ko­mis­si­on päät­tä­mä myyn­ti­hin­nan ala­ra­ra­ja, tar­jous voi­daan hy­väk­syä ot­ta­en huo­mi­oon tuot­teen saa­ta­vuus ja tar­jot­tu hin­ta suh­teu­tet­tu­na mui­hin tar­jouk­siin.

Kaik­ki tar­jouk­set, jot­ka ovat alle ko­mis­si­on hy­väk­sy­män myyn­ti­hin­nan ala­ra­jan, hy­lä­tään.

Jos ko­mis­sio ei tee lain­kaan pää­tös­tä myyn­ti­hin­nan ala­ra­jas­ta, kaik­ki tar­jous­kier­rok­sel­la saa­dut tar­jouk­set hy­lä­tään.

Tie­do­tam­me tar­jo­a­jaa tar­jouk­sen hy­väk­sy­mi­ses­tä/hyl­kää­mi­ses­tä.

Eläinlääkintötodistus

On elin­tar­vik­keen vie­jän vas­tuul­la sel­vit­tää mah­dol­lis­ten vien­ti-/eläin­lää­kin­tö­to­dis­tus­ten tar­ve vien­ti­maan vaa­ti­mus­ten mu­kai­ses­ti. Suo­mel­la ja/tai EU:lla on so­pi­muk­set tie­tyn­lais­ten to­dis­tus­poh­jien käyt­tä­mi­ses­tä joi­den­kin kol­man­sien mai­den kans­sa käy­tä­väs­sä mai­to­tuo­te­kau­pas­sa.

Jos tar­vit­set os­ta­mal­le­si mai­to­jau­he­kuor­mal­le eläin­lää­kin­tö­to­dis­tuk­sen, ota yh­teyt­tä asi­as­ta vas­taa­vaan pai­kal­lis­vi­ran­o­mai­seen (in­ter­ven­ti­o­va­ras­ton si­jain­ti­kun­nan elin­tar­vi­ke­val­von­nas­ta vas­taa­va vi­ran­o­mai­nen).

Loi­maan in­ter­ven­ti­o­va­ras­ton osal­ta vas­taa­va vi­ran­o­mai­nen on Lie­don kun­nan ym­pä­ris­tö­ter­vey­den­huol­to. Yh­teys­hen­ki­lö eläin­lää­kä­ri Meri Kal­lan­ka­ri, meri.kal­lan­ka­ri@lie­to.fi. Si­nun on in­for­moi­ta­va Meri Kal­lan­ka­ria las­taus­päi­vis­tä vä­hin­tään kak­si arki­päi­vää en­nen las­taus­ta.

Eläin­lää­kin­tö­to­dis­tus:

Yh­teys­hen­ki­lö: Meri Kal­lan­ka­ri, meri.kal­lan­ka­ri@lie­to.fi

In­ter­ven­ti­o­mai­to­jau­heen myyn­tiOhje os­ta­jal­le 1/201922.1.2019