Ändringar i ansökningsanvisningen

Änd­ring som gäl­ler upp­rätt­hål­lan­det av den el­ekt­ro­nis­ka djur­för­teck­ning­en 27.8.2018.

Kra­vet på upp­da­te­ring av den el­ekt­ro­nis­ka djur­för­teck­ning­en har änd­rats. Det är inte läng­re nöd­vän­digt att upp­rätt­hål­la en skild djur­för­teck­ning om hän­del­ser­na re­gi­stre­ras el­ekt­ro­niskt di­rekt i re­gist­ret inom 7 da­gar. Hit­tills har det va­rit nöd­vän­digt att att re­gi­stre­ra dju­rens hän­del­ser i djur­för­teck­ning­en se­nast på den tred­je da­gen ef­ter hän­del­sen.

Änd­ring­ar­na gäl­ler går­dar som an­vän­der det el­ekt­ro­nis­ka re­gist­ret och tilläm­pas ret­ro­ak­tivt från och med 1.1.2018.

Ny text har lagts till i an­vis­ning­en i ka­pi­tel 4.4.4 Nöt­kre­a­turs­för­teck­ning:

Du be­hö­ver inte upp­rätt­hål­la en skild nöt­kre­a­turs­för­teck­ning, om du re­gi­stre­rar hän­del­ser­na el­ekt­ro­niskt di­rekt i nöt­djurs­re­gist­ret inom 7 da­gar.

I ka­pi­tel 5.5.4 Djur­för­teck­ning:

Du be­hö­ver inte upp­rätt­hål­la en skild djur­för­teck­ning, om du re­gi­stre­rar hän­del­ser­na el­ekt­ro­niskt di­rekt i får- och get­re­gist­ret inom 7 da­gar.

I ka­pi­tel 6 Över­vak­ning och på­följ­der:

Du be­hö­ver inte upp­rätt­hål­la en skild djur­för­teck­ning, om du re­gi­stre­rar hän­del­ser­na el­ekt­ro­niskt di­rekt i re­gist­ret inom 7 da­gar.

EU:s djur­bi­drag – an­vis­ning­ar för an­sö­kan år 2018Bi­drag för nöt­kre­a­tur, bi­drag för mjölk­kor och får- och get­bi­drag14.3.2018