TUEN HAKEMISEN EHTOJA

Osio päivitetty 29.12.2020

Yleistä

Säh­köis­tä haku­lo­ma­ket­ta käy­te­tään, kun ha­e­taan maa­ta­lou­den ra­ken­ne­tuki­lain (1476/2007) mu­kais­ta nuo­ren vil­je­li­jän aloi­tus­tu­kea ja ti­lan­pi­don aloit­ta­mi­sen yh­tey­des­sä ta­pah­tu­vaa tu­et­tu­jen lai­no­jen siir­toa.

Ha­ke­mus on toi­mi­tet­ta­va ELY-kes­kuk­sel­le en­nen kuin ha­ki­ja täyt­tää 41 vuot­ta. Ha­ke­muk­sen tu­lee tul­la vi­reil­le 24 kk si­säl­lä ti­lan­pi­don aloit­ta­mi­ses­ta. Ha­ke­mus tu­lee vi­reil­le, kun se on alle­kir­joi­tet­tu ja lä­he­tet­ty Hyr­räs­sä ELY-kes­kuk­seen. Ha­ke­muk­sen vi­reil­le­tu­los­ta saat il­moi­tuk­sen säh­kö­pos­ti­o­soit­tee­seen, jon­ka olet il­moit­ta­nut ha­ke­muk­ses­sa.

Hae nuo­ren vil­je­li­jän aloi­tus­tu­kea luo­vu­tus­kir­jan tai kir­jal­li­sen vuok­ra­so­pi­muk­sen luon­nos­ten pe­rus­teel­la. Jos ha­ke­mus kos­kee myös tu­et­tu­jen lai­no­jen siir­toa ha­ki­jal­le, siir­toa on niin ikään ha­et­ta­va saan­to­kir­jan luon­nok­sel­la.

Ti­lan­pi­don aloit­ta­mi­sen ajan­koh­dan rat­kai­see se ajan­koh­ta, jona ha­ki­ja on alle­kir­joit­ta­nut luo­vu­tus­kir­jan tai vuok­ra­so­pi­muk­sen ja saa­nut hal­lin­taan­sa sel­lai­sen maa­ti­lan tai maa­ti­lan osan (maa­tila­ta­lou­del­li­nen ko­ko­nai­suus), jol­la har­joi­tet­ta­vas­ta maa­ta­lou­des­ta saa­ta­van vuo­tui­sen yrit­tä­jä­tu­lon mää­rä on lii­ke­toi­min­ta­suun­ni­tel­man pe­rus­teel­la vä­hin­tään 12 000 eu­roa.

Jos haet kor­ko­tuki­lai­naa, lii­tä ha­ke­muk­seen pan­kin luot­to­lu­paus (lo­ma­ke 3311) en­nen ha­ke­muk­sen toi­mit­ta­mis­ta ELY-kes­kuk­sel­le.

Tuettavien toimenpiteiden valinta

Tu­kea myön­tä­es­sään ELY-kes­kus käyt­tää maa­seu­tu­oh­jel­man mu­kai­sia va­lin­ta­pe­rus­tei­ta.

Va­lin­ta­pe­rus­teet ovat seu­raa­vat:
•     Ti­lan yri­tys­toi­min­nan ta­lou­del­li­set edel­ly­tyk­set
•     Ti­lan tuo­tan­to­e­del­ly­tyk­set
•     Ti­lan ke­hit­tä­mis­toi­met ja mah­dol­li­suu­det.

HYR­RÄ-OHJENuo­ren vil­je­li­jän aloi­tus­tuki13.3.2015