NOSTOLUPAHAKEMUS

Muokattu 13.1.2018

Nostolupahakemus yleisesti

Nuo­ren vil­je­li­jän aloi­tus­tu­ke­na myön­ne­tyn kor­ko­tuki­lai­nan saa nos­taa enin­tään kah­des­sa eräs­sä.
Ir­tai­mis­ton han­kin­taan myön­ne­tyn lai­nan nos­to­lupa edel­lyt­tää syn­ty­nei­den kus­tan­nus­ten esit­tä­mis­tä ha­ke­muk­sel­la.
Kiin­te­än omai­suu­den han­kin­taan myön­ne­tyn lai­nan nos­to­lupa edel­lyt­tää koko kaup­pa­hin­nan mak­sa­mis­ta vii­meis­tään lai­nan vii­meis­tä erää nos­tet­ta­es­sa.

Kor­ko­tuki­lai­nan nos­ta­mi­nen
Kor­ko­tuki­lai­nan saa nos­taa enin­tään kah­des­sa eräs­sä. Kor­ko­tuki­lai­na tai sen en­sim­mäi­nen erä on nos­tet­ta­va 14 kuu­kau­den ku­lu­es­sa tuen myön­tä­mi­ses­tä. Kor­ko­tuki­lai­nan vii­mei­nen erä on nos­tet­ta­va vii­meis­tään 17 kuu­kau­den ku­lu­es­sa tuen myön­tä­mi­ses­tä.

Nos­to­lupa­ha­ke­mus tu­lee jät­tää vii­meis­tään kak­si kuu­kaut­ta en­nen lai­nan nos­ta­mi­sel­le ase­tet­tua mää­rä­ai­kaa.

Lue li­sää nuo­ren vil­je­li­jän aloi­tus­tuen mak­sa­mi­ses­ta: https://www.ruo­ka­vi­ras­to.fi/tie­toa-meis­ta/asi­oin­ti/op­paat-ja-lo­mak­keet/vil­je­li­jat/tuki­haku­lo­mak­keet/

Il­moi­ta muu­tok­sis­ta ELY-kes­kuk­seen
Il­moi­ta yri­tys­toi­min­nan luon­teen muu­tok­sis­ta ja muis­ta mer­kit­tä­vis­tä olo­suh­de­muu­tok­sis­ta Elin­kei­no-, lii­ken­ne ja ym­pä­ris­tö­kes­kuk­seen.

Nos­to­lupa­ha­ke­muk­seen tar­vit­ta­vat asia­kir­jat
Lii­tä nos­to­lupa­ha­ke­muk­seen tar­vit­ta­vat liit­teet. Jos asia­kir­ja on toi­mi­tet­tu ELY-kes­kuk­seen tuki­ha­ke­muk­sen tai ai­em­man nos­to­lupa­ha­ke­muk­sen liit­tee­nä, sitä ei tar­vit­se toi­mit­taa uu­del­leen.

HYR­RÄ-OHJENuo­ren vil­je­li­jän aloi­tus­tuki13.3.2015