PAPERIHAKEMUSTALLENTAJA

Osio päivitetty 21.8.2019

Tuki­ha­ke­muk­sen voi jät­tää myös pa­pe­ri­se­na esi­mer­kik­si sil­loin, jos re­kis­te­röi­dyl­lä yh­dis­tyk­sel­lä ei ole Y-tun­nus­ta tai jos ha­ki­ja ei ole re­kis­te­röi­ty yh­dis­tys.

Näis­sä ta­pauk­sis­sa vi­ran­o­mai­set tal­len­ta­vat ha­ke­muk­sen Hyr­rään pa­pe­ri­ha­ke­mus­tal­len­ta­ja­na. Ha­ke­muk­sen täyt­tö­oh­jei­ta ha­ke­mus­tyy­peit­täin löy­dät Hyr­rän kir­jau­tu­mis­si­vul­ta ja Pi­kan­tis­ta koh­das­ta Maa­seu­dun ke­hit­tä­mi­nen → Yh­tei­set oh­jeet → Hyr­rä.

TÄR­KE­ÄÄ!   Muis­ta skan­na­ta pa­pe­ri­ha­ke­mus liit­tei­neen Hyr­rään ha­ke­muk­sen liit­tee­nä.

Asi­oin­ti pa­pe­ri­a­si­ak­kaan kans­sa su­juu pa­pe­rit­se, mut­ta kaik­ki toi­min­not Hyr­räs­sä ta­pah­tu­vat sa­mal­la ta­val­la kuin säh­köis­ten ha­ke­mus­ten kans­sa. Pa­pe­ri­ha­ke­mus­tal­len­ta­ja käy­tän­nös­sä vain tal­len­taa tie­dot ha­ki­jan si­jas­ta Hyr­rään. Lisä­tie­to­pyyn­nöt asi­ak­kaal­le toi­mi­te­taan iPos­tin kaut­ta. Ha­ke­muk­sen täy­den­nyk­set ja muu­tok­set te­kee aina se vi­ran­o­mai­nen, jol­la ha­ke­mus sil­lä het­kel­lä on kä­sit­te­lys­sä. Esi­mer­kik­si jos Le­a­der-ryh­mä pyy­tää asi­ak­kaal­taan lisä­tie­to­ja, Le­a­der-ryh­mä tal­len­taa toi­mi­te­tut tie­dot jär­jes­tel­mään. Kun ha­ke­mus myö­hem­min toi­mi­te­taan ELY-kes­kuk­seen lail­li­suus­tar­kas­tus­ta var­ten, mah­dol­li­set lisä­tie­to­pyyn­nöt toi­mi­te­taan ELY-kes­kuk­seen, joka tal­len­taa ne Hyr­rään.

Ha­ki­ja on re­kis­te­röi­ty yh­dis­tys, mut­ta sil­lä ei ole Y-tun­nus­ta

Pa­pe­ri­ha­ke­mus tal­len­ne­taan jär­jes­tel­mään yh­dis­tys­re­kis­te­rin tie­don mu­kaan. Jos asi­a­kas­re­kis­te­ris­tä ei löy­dy ky­seis­tä yh­dis­tys­tä, tu­lee yh­dis­tys li­sä­tä asi­a­kas­re­kis­te­riin ELY-di­aa­rin kaut­ta. Asi­ak­kaan kir­jaa­mi­nen asi­a­kas­re­kis­te­riin vaa­tii yh­tey­den­ot­toa ELY-kes­kuk­sen kir­jaa­moon, joka huo­leh­tii uu­den asi­ak­kaan tie­to­jen tal­len­nuk­ses­ta. Tal­len­nuk­sen jäl­keen asi­ak­kaan tie­dot nä­ky­vät heti Hyr­räs­sä.

Jos ha­ke­mus on tul­lut toi­min­ta­ryh­mään ja asi­ak­kaan tie­to­ja ei löy­dy Hyr­rän käyt­tä­mäs­tä asi­a­kas­re­kis­te­ris­tä ry-tun­nuk­sel­la, tu­lee toi­min­ta­ryh­män ot­taa yh­teyt­tä ELY-kes­kuk­seen, jos­sa tie­to li­sä­tään asi­a­kas­re­kis­te­riin.

Ha­ki­ja ei ole re­kis­te­röi­ty yh­dis­tys eikä sil­lä ole Y-tun­nus­ta

Pa­pe­ri­ha­ke­mus tal­len­ne­taan jär­jes­tel­mään ha­ki­jan ni­men mu­kaan. Jos asi­a­kas­re­kis­te­ris­tä ei löy­dy ky­seis­tä ha­ki­jaa, tu­lee ha­ki­ja li­sä­tä asi­a­kas­re­kis­te­riin kan­ta­ti­lauk­sel­la. Pi­kan­tin koh­das­ta Maa­seu­dun ke­hit­tä­mi­nen → Hyr­rä → Vi­ran­o­mais­oh­jeet löy­tyy Ex­cel-tie­dos­to ni­mel­tään Lo­ma­ke RY-/Y-tun­nuk­set­to­mien ha­ki­joi­den tal­len­ta­mi­sek­si. Lo­mak­kee­seen täy­te­tään ha­ki­jan tie­dot, ja se lä­he­te­tään Pui­mu­riin Ota yh­teyt­tä -lo­mak­keen kaut­ta.

Jos ha­ke­mus on tul­lut toi­min­ta­ryh­mään, toi­min­ta­tapa on sama.

HYR­RÄ-OHJELe­a­der-kä­sit­te­li­jä6.5.2015