Miten muutan henkilöhakijan yrityshakijaksi?

Osio päivitetty 4.10.2017

Ha­ki­ja voi jät­tää yri­tys­tuki­ha­ke­muk­sen hen­ki­lö­tun­nuk­sel­laan, mut­ta en­nen kuin tuki­pää­tös voi­daan teh­dä, on ha­ki­ja muu­tet­ta­va yri­tys­ha­ki­jak­si, jol­la on Y-tun­nus.

Ha­ki­ja ei tätä muu­tos­ta voi teh­dä, kos­ka jär­jes­tel­mä ei pys­ty tar­kis­ta­maan kir­jau­tu­neen hen­ki­lön oi­keuk­sia or­ga­ni­saa­ti­oon kes­ken is­tun­non. Tämä tar­kis­tus teh­dään en­nen jär­jes­tel­mään kir­jau­tu­mis­ta.

Tämä muu­tos teh­dään joko Le­a­der-ryh­mäs­sä tai ELY-kes­kuk­ses­sa tek­ni­sel­lä lisä­tie­to­pyyn­nöl­lä.

En­nen muu­tok­sen te­ke­mis­tä pi­tää olla tie­dos­sa or­ga­ni­saa­ti­on Y-tun­nus sekä ha­ke­muk­ses­sa mai­nit­tu­jen hen­ki­löi­den hen­ki­lö­tun­nuk­set ja hei­dän roo­lin­sa hank­kees­sa.  Muis­ta myös il­moit­taa ha­ki­jal­le, että muu­tok­sen jäl­keen hän ei pää­se kä­sit­te­le­mään ha­ke­mus­ta en­nen kuin hä­nel­le on myön­net­ty Kat­so-pal­ve­lus­sa jo­kin roo­li or­ga­ni­saa­ti­oon (kts. Kat­so-tun­nis­te). Jos hä­nen hen­ki­lö­tun­nuk­sen­sa on ha­ke­muk­ses­sa, hän nä­kee ha­ke­muk­sen, mut­ta ei voi kä­si­tel­lä sitä.

Muu­tok­sen te­ke­mi­seen tar­vit­set Le­a­der-ryh­mäs­sä Le­a­der-kä­sit­te­li­jän sekä Pape­ri­ha­ke­mus­tal­len­ta­jan oi­keu­det ja ELY-kes­kuk­ses­sa Tuki­pää­tös­e­sit­te­li­jän ja Pape­ri­ha­ke­mus­tal­len­ta­jan oi­keu­det.

Siir­rä ha­ke­mus nor­maa­lis­ti kä­sit­te­lyyn, jos se täyt­tää vi­reil­le­tu­lon eh­dot. Jos ha­ke­mus­ta täy­tyy vie­lä täy­den­tää en­nen kuin se täyt­tää vi­reil­le­tu­lon eh­dot, täy­den­tää ha­ki­ja sen hen­ki­lö­ha­ki­ja­na (Le­a­der-kä­sit­te­li­jä tai Tuki­pää­tös­e­sit­te­li­jä).

Klik­kaa hii­rel­lä Lisä­tie­to­pyyn­tö-pai­ni­ket­ta. Kos­ka vaih­to teh­dään tek­ni­sel­lä lisä­tie­to­pyyn­nöl­lä, ei lii­ken­ne­va­lo­ja tar­vit­se va­li­ta.

Muis­ta lait­taa vä­kä­nen koh­taan Tek­ni­nen lisä­tie­to­pyyn­tö. Kir­joi­ta Saa­te ja li­sää Mää­rä­aika. Tä­män jäl­keen ak­ti­voi­tuu Lä­he­tä-pai­ni­ke, jota klik­kaa­mal­la voit lä­het­tää tek­ni­sen lisä­tie­to­pyyn­nön.

Tä­män jäl­keen ha­ke­mus sul­keu­tuu han­ke­tie­to­nä­ky­mään. Muu­ta nyt oi­keu­te­si Pape­ri­ha­ke­mus­tal­len­ta­jaksi ja avaa ha­ke­mus klik­kaa­mal­la Avaa.

Pe­rus­tie­dot-väli­leh­den alus­sa on Haku-kent­tä, jos­sa nyt on va­lit­tu­na haku­eh­dok­si hen­ki­lö­tun­nus. Va­lit­se ti­lal­le Y-tun­nuk­sel­la klik­kaa­mal­la hii­rel­lä sen edes­sä ole­vaa ym­py­rää niin, että sen si­säl­le tu­lee tum­ma pal­lo. Sa­mal­la tum­ma pal­lo pois­tuu koh­das­ta Hen­ki­lö­tun­nuk­sel­la. Li­sää or­ga­ni­saa­ti­on Y-tun­nus alla ole­vaan laa­tik­koon ja klik­kaa Hae. Jär­jes­tel­mä an­taa yri­tyk­sen ni­men ja yh­teys­tie­dot syö­te­tyn Y-tun­nuk­sen pe­rus­teel­la.

Jos haku ei pa­lau­ta mi­tään tie­toa, on an­net­tu Y-tun­nus vää­rä tai tie­toa ei ole vie­lä tal­len­net­tu Yri­tys­tie­to­jär­jes­tel­mään. Voit tar­kis­taa an­ne­tun Y-tun­nuk­sen YTJ:stä. Klik­kaa hii­rel­lä haku­tu­lok­se­na saa­dun yri­tyk­sen ni­meä saa­dak­se­si yri­tyk­sen tie­dot Ha­ki­ja-kent­tään. Voit täy­den­tää Yh­teys­tie­dot-koh­taan ha­ki­jan www-osoit­teen. Jos osoi­te­tie­dot puut­tu­vat tai ovat vir­heel­li­set, pyy­dä ha­ki­jaa kor­jaa­maan tie­dot YTJ:hin ja te­ke­mään niis­tä jul­ki­set tai kor­jaa­maan/täy­den­tä­mään maa­seu­tu­hal­lin­non osoit­teen koh­das­ta Omat tie­dot/Pro­fii­li. Kat­so ohje Yleis­tä Hyr­rän käy­tös­tä. Näi­den tie­to­jen muut­ta­mi­nen/kor­jaa­mi­nen ei vaa­di lisä­tie­to­pyyn­töä ha­ki­jal­le, vaan hän voi teh­dä sen mil­loin ta­han­sa, kun­han hä­nel­lä on oi­keu­det or­ga­ni­saa­ti­oon.

Kos­ka jär­jes­tel­mä ei voi tie­tää, ovat­ko sa­mat hen­ki­löt or­ga­ni­saa­ti­os­sa yh­teys- ja vas­tuu­hen­ki­löi­nä kuin ne ovat hen­ki­lö­ha­ke­muk­sel­la, tyh­je­ne­vät nämä ken­tät ha­ki­jan muu­tok­sen yh­tey­des­sä. Si­nul­la täy­tyy olla tie­dos­sa ky­seis­ten hen­ki­löi­den hen­ki­lö­tun­nuk­set ja hei­dän roo­lin­sa, jot­ta voit li­sä­tä hei­dät uu­des­taan.

Siir­ry Alle­kir­joi­tus ja lä­he­tys -väli­leh­del­le ja mer­kit­se alle­kir­joi­tus­päi­väk­si esi­mer­kik­si muu­tok­sen­teko­päi­vä. Täl­lä päi­vä­mää­räl­lä ei ole mer­ki­tys­tä, kos­ka vi­reil­le­tu­lo­päi­vä ei muu­tu. Pai­na Lä­he­tä tek­ni­nen lisä­tie­to­pyyn­tö. Ha­ke­mus on nyt pa­lau­tet­tu kä­sit­te­lyyn.

HYR­RÄ-OHJELe­a­der-kä­sit­te­li­jä6.5.2015