ATT GÖRA UPP ÄNDRINGSANSÖKAN

Uppdaterad 2.5.2019

När ett pro­jekt ge­nom­förs kan det upp­stå en si­tu­a­tion då man be­hö­ver änd­ra pro­jekt­pla­nen. Om det be­hövs änd­ring­ar i ge­nom­fö­ran­det av pro­jek­tet ska du ta kon­takt med den myn­dig­het som be­vil­jat stö­det. Myn­dig­he­ten som be­vil­jat stö­det be­dö­mer om änd­rings­an­sö­kan är nöd­vän­dig.

Si­tu­a­tio­ner då änd­rings­an­sö­kan mås­te gö­ras:
• An­sö­kan om för­längd tid
• Be­ty­dan­de änd­ring­ar i pro­jekt­pla­nens in­ne­håll
• Be­ty­dan­de änd­ring­ar i kost­na­der­na el­ler fi­nan­si­e­ring­ar­na för pro­jek­tet.

De pla­ne­ra­de änd­ring­ar­na får inte ge­nom­fö­ras förr­än änd­rings­an­sö­kan är an­häng­ig. Ett med­de­lan­de om att änd­rings­an­sö­kan är an­häng­ig skick­as till den an­sva­ri­ga per­so­nens och en even­tu­ell kon­takt­per­sons e-post­ad­ress. An­häng­ig­gö­ran­det och be­slutspro­ces­sen för änd­rings­an­sö­kan är sam­ma som när pro­jek­tan­sö­kan läm­nas in. Om änd­rings­an­sö­kan av­slås för­blir det ur­sprung­li­ga stöd­be­slu­tet i kraft.

Att göra upp ändringsansökan

I de­len Pro­jekt väl­jer du det pro­jekt som du vill gö­ra änd­rings­an­sö­kan till.

Öpp­na stöd­be­slu­tet (om det finns fler än ett stöd­be­slut öpp­nar du det se­nast fat­ta­de be­slu­tet) var­ef­ter du i bal­ken Funk­tio­ner till väns­ter ser knap­pen Gör änd­rings­an­sö­kan. Klicka på den.

Ef­ter det öpp­nas ett föns­ter där sys­te­met yt­ter­li­ga­re sä­ker­stäl­ler att du vill gö­ra änd­rings­an­sö­kan. Klicka på knap­pen Gör änd­rings­an­sö­kan så kom­mer du åt att gö­ra änd­rings­an­sö­kan.

Att fylla i ändringsansökan

Upp­gif­ter­na från det ti­di­ga­re stöd­be­slu­tet ko­pi­e­ras över till änd­rings­an­sö­kan. I änd­rings­an­sö­kan ska du fyl­la i bara de punk­ter som änd­ras. Lägg mär­ke till att alla upp­gif­ter i an­sö­kan inte går att änd­ra med en änd­rings­an­sö­kan, som till ex­em­pel pro­jek­tets kost­nads­mo­dell.

Om du an­sö­ker om änd­ring av ti­den för ge­nom­fö­ran­de av pro­jek­tet kan du mata in det nya slut­da­tu­met för pro­jek­tet på fli­ken Ba­s­upp­gif­ter i punk­ten Änd­ring av ti­den för ge­nom­fö­ran­de.

På fli­ken Pro­jekt­plan skri­ver du i fäl­tet Änd­ring­ar i pro­jekt­pla­nen som söks med änd­rings­an­sö­kan bara det som änd­ras ge­nom änd­rings­an­sö­kan.

På fli­ken Pro­jekt­plan kan du i änd­rings­an­sö­kan läg­ga till nya bi­la­gor som gäl­ler änd­ring­ar­na. De ur­sprung­li­ga bi­la­gor­na ko­pi­e­ras inte över till änd­rings­an­sö­kan. Ef­ter det att du har lagt till en bi­la­ga syns da­tu­met då bi­la­gan la­des till ef­ter bi­la­gans namn.

Ge­nom att klicka på knap­pen Sök änd­ring till pro­jek­tets kost­na­der och fi­nan­si­e­ring­ar på fli­ken Kost­na­der och fi­nan­si­e­ring kom­mer du åt att gö­ra änd­ring­ar i pro­jek­tets kost­nads­för­slag och fi­nan­si­e­rings­plan. Du kan åter­ta änd­ring­ar­na med knap­pen Åter­ta re­di­ge­ring av pro­jek­tets kost­na­der och fi­nan­si­e­ring­ar.

På fli­ken Mål­sätt­ning­ar kan du änd­ra upp­gif­ter­na om må­len för pro­jek­tet. Lägg mär­ke till att upp­följ­nings­upp­gif­ter inte med­de­las i änd­rings­an­sö­kan.

I fäl­tet Mo­ti­ve­ring­ar till änd­rings­an­sö­kan på fli­ken Un­der­teck­ning och in­läm­ning skri­ver du or­sa­ker­na till att det krävs änd­ring­ar i pro­jek­tet samt mo­ti­ve­ring­ar till var­för de an­sök­ta änd­ring­ar­na bör god­kän­nas.

Kom ihåg att un­der­teck­na och skicka in änd­rings­an­sö­kan.

Vid be­hov kan du ra­de­ra änd­rings­an­sö­kan. Gå till­ba­ka till pro­jekt­map­pen och ta bort änd­rings­an­sö­kan ge­nom att klicka på punk­ten Ra­de­ra änd­rings­an­sö­kan. Du kan ock­så åter­ta en änd­rings­an­sö­kan som du skick­at in med knap­pen Åter­ta och re­di­ge­ra på bal­ken Funk­tio­ner, om änd­rings­an­sö­kan än­nu inte har ta­gits till be­hand­ling. Om du vill åter­ta en änd­rings­an­sö­kan som re­dan ta­gits till be­hand­ling ska du kon­tak­ta den myn­dig­het som be­vil­jat stö­det.

HYR­RÄ-AN­VIS­NING­ARStart­bi­drag för unga jord­bru­ka­re20.5.2015