MÅLSÄTTNINGAR

Senast uppdaterad 17.5.2018

Omsättning, balansomslutning och antalet arbetstagare

Upp­ge om­sätt­ning­en och ba­lans­om­slut­ning­en en­ligt de två fö­re­gå­en­de årens re­sul­tat­räk­ning och en­ligt upp­skatt­ning för den lö­pan­de och de två kom­man­de rä­ken­skaps­pe­ri­o­der­na.

An­ta­let ar­bets­ta­ga­re i fö­re­ta­get be­räk­nas som hel­tids­ar­bets­plat­ser. En hel­tids­ar­bets­plats mot­sva­rar ett års­ver­ke och kan be­stå av en el­ler fle­ra per­so­ners an­ställ­nings­för­hål­lan­den.

När fö­re­tags­stor­le­ken be­stäms be­ak­tas som ar­bets­ta­ga­re de som va­rit fast an­ställ­da el­ler an­ställ­da på viss tid i fö­re­ta­get un­der rä­ken­skaps­pe­ri­o­den fö­re det att an­sö­kan an­häng­ig­gjor­des. Till ar­bets­ta­gar­na räk­nas inte per­so­ner som ar­be­tar med stöd av lä­ro­av­tal el­ler an­nan prak­tik som in­går i yr­kes­in­rik­ta­de stu­di­er.

Till fö­re­ta­gets ar­bets­ta­ga­re räk­nas ock­så en äga­re som del­tar i led­ning­en av fö­re­ta­get samt en and­ra bo­lags­part­ner som re­gel­bun­det ar­be­tar i fö­re­ta­get och får pen­ning­mäs­si­ga för­de­lar från fö­re­ta­get.

Ut­gångs­lä­get för ett ny­star­tat fö­re­tag an­teck­nas all­tid som 0.

Målsättningar

Un­der mel­lan­bla­det Mål­sätt­ning­ar vid punk­ten Mål­ni­vå an­ges mål­sätt­ning­ar. På blan­ket­ten an­ges vid be­hov Ut­gångs­lä­ge och För­kla­ring.

Om du vill spa­ra upp­gif­ter­na du fyllt i, klicka då på Spa­ra i blan­ket­tens öv­re vänst­ra hörn, el­ler om du vill fort­sät­ta fyl­la i an­sö­kan, klicka då på Föl­jan­de. Då spa­ras blan­ket­tens upp­gif­ter och mel­lan­bla­det Att un­der­teck­na och skicka öpp­nas.

Sö­kan­den till­frå­gas se­na­re un­der pro­jek­tets gång och då pro­jek­tet av­slu­tats om hur upp­gif­ter­na om mål­sätt­ning­ar­na upp­fyll­des.

HYR­RÄ-AN­VIS­NING­ARFö­re­tags­stöd28.4.2015