Efter att du valt ansökningstypen kan du se två mellanblad i ansökan: Basuppgifter och Projektplan. Innan du fyller i ansökan, kontrollera i blankettens övre kant att du valt rätt ansökningstyp. Fyll först i mellanbladet Basuppgifter. I grunduppgifterna ingår uppgifter om sökanden och dennes kontaktuppgifter, projektets ansvarsperson och dennes utbildning samt övriga personer med rätt att teckna och deras utbildning.
Sökande och kontaktuppgifter
Sökande- och kontaktuppgifter kommer automatiskt från befolkningsregistercentralen, eller om du loggat in med ditt FO-nummer kommer uppgifterna från företags- och organisationsdatasystemet (FODS). Om adressuppgifterna är föråldrade ska de uppdateras hos befolkningsregistercentralen eller i FODS, så att de även uppdateras i Hyrrä. Genom att klicka på Redigera kan du lägga till eller ändra sökandens www-adress i ansökan om du så vill.
Stödet beviljas till gårdsbruksenhetens ägare eller innehavare som har fyllt 18 år.
Sökanden ska ha tillräcklig yrkesskicklighet med avseende på den företagsverksamhet som stödet gäller.
Ansvarsperson
Ansvarspersonen är en person som kan underteckna ansökan och ansvarar för genomförandet av projektet. Den person som autentiserats först i systemet läggs automatiskt till som ansvarsperson.
Uppgifter som kan ändras (kompletteras) är:
• Genom att välja Stödtagare och Undertecknare fastställs ansvarspersonens roller inom projektet. Genom att klicka på rutan så att den fylls i är rollen vald.
• Ansvarspersonens utbildning anges under Skolning. Valet görs i listan som öppnas genom att klicka på pilen inuti rutan.
En fysisk person som ansöker om stöd ska ha tillräcklig yrkeskunskap. Om kravet på yrkeskunskap inte uppfylls vid tidpunkten för ansökan förutsätts för att stödet ska beviljas att sökanden förbinder sig att uppfylla kravet på yrkeskunskap inom 36 månader efter att stödet beviljats.
• I rutan för Förklaring kan man lägga till en kort beskrivning om utbildningen.
• Man kan även ändra (komplettera) ansvarspersonens uppgifter om personens roll inom projektet/organisationen, telefonnummer och e-postadress. Det är viktigt att lägga till e-postadressen så att meddelanden som gäller ansökan och som skickas per e-post ska nå ansvarspersonen.
Övriga personer med rätt att underteckna
Om de som ansöker om stöd är flera till antalet (till exempel bägge makarna), måste allas namn nämnas i ansökan och alla ska underteckna den.
Med sammanslutning avses aktiebolag, öppna bolag, kommanditbolag och andelslag. Stödansökan samt sökandens försäkran och samtycke undertecknas på sammanslutningens vägnar av den som har rätt att teckna sammanslutningens namn.
Fyll i den andra partens personbeteckning i fältet som öppnas i formatet (ddmmåå-xxxx) och klicka på Sök. Systemet söker automatiskt personens uppgifter från befolkningsregistercentralen. Personen anges som Undertecknare och/eller Stödtagare. Om du vill radera en annan delaktig, klicka Radera.
Du kan lägga till flera övriga undertecknare i ansökan genom att klicka Lägg till ny delaktig på nytt. Ansökan kan skickas in först efter att alla de parter som här angetts som undertecknare har loggat in med sina egna koder och undertecknat ansökan under Underteckning och inlämning. Därför ska alla undertecknare ha tillgång till något elektroniskt identifieringssätt (se artikeln Inloggning). Mer information om att skicka ansökan finns under Att underteckna och skicka.
Projektets uppgifter
Som Lägenhetssignum används det signum som lägenheten erhållit i samband med areal- eller djurbaserade stöd eller övriga stöd.
Uppge den kommun där projektet huvudsakligen genomförs. Kommunen uppges med kommunindelningen från 1.1.2014.
I den offentliga beskrivningen av projektet ska målen för projektet och de åtgärder som ska anges utföras. Denna beskrivning publiceras på Internet och den kan utnyttjas i informationen om landsbygdsprogrammet.
Blankettens uppgifter sparas då du klickar Följande och går till följande mellanblad. Samtidigt öppnas mellanbladet Projektplan.
Om du vill spara grunduppgifterna och fortsätta att fylla i ansökan senare, klicka då på Spara i det övre vänstra hörnet.
HYRRÄ-ANVISNINGARJordbruksinvestering31.12.2015