11. Tietosuoja

Tie­to­suo­ja on kes­kei­ses­sä osas­sa Ruo­ka­vi­ras­ton toi­min­taa. Tie­to­ja luo­vu­tet­ta­es­sa ja kä­si­tel­tä­es­sä Ruo­ka­vi­ras­to ot­taa aina huo­mi­oon tie­to­suo­jan ja tie­to­tur­val­li­suu­den vaa­ti­muk­set. Ruo­ka­vi­ras­to ei luo­vu­ta hen­ki­lö­tie­to­ai­neis­to­ja kol­man­sil­le osa­puo­lil­le il­man eril­lis­tä tie­to­lu­paa. Tie­to­lupa ha­e­taan Ruo­ka­vi­ras­tos­ta, joka sel­vit­tää tar­koin tie­to­jen luo­vu­tuk­sen­saa­jal­ta tie­to­jen käyt­töön ja suo­jauk­seen sekä tie­to­tur­vaan liit­ty­viä seik­ko­ja.

Mi­hin tie­to­ja­si käy­te­tään?

Ruo­ka­vi­ras­to voi luo­vut­taa tie­to­ja­si ulko­puo­li­sil­le vain, jos lais­sa sää­de­tyt edel­ly­tyk­set tie­to­jen luo­vut­ta­mi­sel­le ovat ole­mas­sa. Tie­to­ja­si ei luo­vu­te­ta mark­ki­noin­ti­tar­koi­tuk­siin ja neu­von­taan. Et voi kui­ten­kaan es­tää tie­to­jen luo­vut­ta­mis­ta esi­mer­kik­si vi­ran­o­mais­teh­tä­vien hoi­ta­mi­seen ja tie­teel­li­seen tut­ki­muk­seen.

Lisä­tie­to­ja

Lisä­tie­to­ja tie­to­suo­jas­ta saat In­ter­ne­tis­tä osoit­tees­sa https://www.ruo­ka­vi­ras­to.fi/tie­toa-meis­ta/asi­oin­ti/tie­to­suo­ja/

Maa­ta­lous­tuot­tei­den tuon­ti- ja vien­ti­to­dis­tuk­setMar­ras­kuu 201922.11.2019