KIRJAUTUMINEN (EMKR-haku)

Hyr­rä on säh­köi­nen asi­oin­ti­jär­jes­tel­mä, joka toi­mii se­lai­mes­sa. Hyr­rä-jär­jes­tel­mä toi­mi pää­sään­töi­ses­ti kai­kil­la ylei­sim­min käy­tös­sä ole­vil­la se­lai­mil­la, mut­ta suo­sit­te­lem­me käyt­tä­mään Mo­zil­la Fire­foxia. Tu­em­me aina se­lain­ten uu­sim­pia ver­si­oi­ta.

Jär­jes­tel­mää voit käyt­tää mil­tä ta­han­sa ko­neel­ta, jos­sa on verk­ko­yh­teys. Jär­jes­tel­mä on käy­tet­tä­vis­sä ym­pä­ri vuo­ro­kau­den osoit­tees­sa https://www.ruo­ka­vi­ras­to.fi/hyr­ra. Täl­tä si­vus­tol­ta löy­dät myös muu­ta ajan­koh­tais­ta tie­toa Hyr­räs­tä. Jär­jes­tel­mään kir­jau­tu­mi­nen ta­pah­tuu oi­ke­as­ta ylä­reu­nas­ta koh­das­ta Säh­köi­nen asi­oin­ti tai si­vun oi­ke­as­ta reu­nas­ta koh­das­ta Hae säh­köi­ses­ti -> Kir­jau­du Hyr­rä-pal­ve­luun.

Jär­jes­tel­mään tun­nis­tau­tu­mi­seen on kak­si vaih­to­eh­toa:

  1.  Kat­so-tun­nis­teel­la (Ha­ke­mus jä­te­tään yri­tyk­sen ni­mis­sä, jol­loin si­nul­la tu­lee olla Y-tun­nus). Kat­so li­sää Kat­so-pal­ve­lun käyt­töön­o­tos­ta Vero­hal­lin­non si­vul­ta Kat­so-tun­nis­te.
    • Käy­tet­tä­es­sä Kat­so-tun­nis­tet­ta var­mis­ta en­nen Hyr­rän käyt­töä, että or­ga­ni­saa­ti­on ni­men­kir­joi­tus­oi­keu­den omaa­va hen­ki­lö eli Kat­so-pää­käyt­tä­jä on Kat­so-pal­ve­lus­sa an­ta­nut si­nul­le oi­keu­det edus­taa or­ga­ni­saa­ti­o­ta­si Hyr­räs­sä. Kat­so li­sää si­vul­ta Kat­so-tun­nis­te. Kat­so-tun­nis­teen li­säk­si tar­vit­set jon­kin seu­raa­vis­ta hen­ki­lö­koh­tai­sis­ta tun­nis­tus­ta­vois­ta: mo­bii­li­var­men­ne, pank­ki­tun­nis­tus tai var­men­ne­kort­ti.
  2. Hen­ki­lö­koh­tai­nen tun­nis­tus­ta­pa (Ha­ke­mus jä­te­tään yk­si­tyis­hen­ki­lö­nä ha­ki­jan hen­ki­lö­tun­nuk­sel­la).
    • Kir­jau­tu­mi­seen tar­vit­set jon­kin seu­raa­vis­ta hen­ki­lö­koh­tai­sis­ta tun­nis­tus­ta­vois­ta: mo­bii­li­var­men­ne, pank­ki­tun­nis­tus tai var­men­ne­kort­ti.

Huom! Jos yri­tyk­sel­lä on Y-tun­nus, käy­tä sitä. Y-tun­nus­ta ei voi li­sä­tä jäl­ki­kä­teen ha­ke­muk­siin, jot­ka on jä­tet­ty yk­si­tyis­hen­ki­lö­nä.

Hyrrään kirjautumisen vaiheet:

1. Aloi­ta kir­joit­ta­mal­la se­lai­men osoi­te­ri­vil­le https://www.ruo­ka­vi­ras­to.fi/hyr­ra. Kir­jau­tu­mi­nen jär­jes­tel­mään aloi­te­taan oi­ke­as­ta ylä­reu­nas­ta koh­das­ta Säh­köi­nen asi­oin­ti. Va­lit­se avau­tu­vas­ta va­li­kos­ta Hyr­rä – Han­ke-, yri­tys- ja ra­ken­ne­tu­kien verk­ko­a­si­oin­ti.

2. Se­lai­meen au­ke­aa Ter­ve­tu­loa Hyr­rään -ik­ku­na. Ik­ku­nan oi­ke­as­ta reu­nas­ta löy­ty­vät lin­kit ve­rot­ta­jan Kat­so-oh­jei­siin (Kat­so-pal­ve­lun oh­jeet) sekä Ruo­ka­vi­ras­ton Hyr­rä-oh­jei­siin (Hyr­rän käyt­tö­oh­jeet ha­ke­mus­tyy­peit­täin). Pai­na Säh­köi­nen tun­nis­tau­tu­mi­nen jat­kaak­se­si kir­jau­tu­mis­ta.

3. Va­lit­se tun­nis­tus­ta­pa, jol­la ha­lu­at kir­jau­tua Hyr­rään:

4. Kun olet va­lin­nut tun­nis­tau­tu­mis­ta­van, toi­mi ky­sei­sen pal­ve­lun an­ta­mien oh­jei­den mu­kai­ses­ti. On­nis­tu­neen tun­nis­tau­tu­mi­sen jäl­keen tu­lee il­moi­tus Tun­nis­tau­tu­mi­nen on­nis­tui. Pai­na Jat­ka pal­ve­luun ja pää­set kir­jau­tu­maan si­sään jär­jes­tel­mään.

5. Jos ha­lu­at jät­tää ha­ke­muk­sen Y-tun­nuk­sel­la, va­lit­se Kir­jau­du si­sään yri­tyk­se­nä -koh­dan ala­puo­lel­ta alas­veto­va­li­kos­ta or­ga­ni­saa­tio, jon­ka ni­mis­sä ha­lu­at jat­kaa asi­oin­tia. Jos si­nul­le on Kat­so-pal­ve­lus­sa an­net­tu oi­keu­det toi­mia Hyr­räs­sä use­am­man or­ga­ni­saa­ti­on edus­ta­ja­na, lis­tas­sa nä­ky­vät kaik­ki ne or­ga­ni­saa­ti­ot, joi­den edus­ta­ja­na voit toi­mia Hyr­räs­sä. Jos ha­lu­at jät­tää ha­ke­muk­sen hen­ki­lö­tun­nuk­sel­la, pai­na Il­man yri­tys­tä -teks­tin ala­puo­lel­ta ole­vas­ta pai­nik­kees­ta.
Huom! Jos yri­tyk­sel­lä on Y-tun­nus, tu­lee sitä käyt­tää. Y-tun­nus­ta ei voi li­sä­tä jäl­ki­kä­teen ha­ke­muk­siin, jot­ka on jä­tet­ty yk­si­tyis­hen­ki­kö­nä.

6. Va­lin­nan jäl­keen avau­tuu Hyr­rän etu­sivu. Etu­si­vul­ta pää­set te­ke­mään uu­den ha­ke­muk­sen. Jos olet aloit­ta­nut ha­ke­muk­sen tal­len­ta­mi­sen ai­kai­sem­min, pää­set jat­ka­maan ha­ke­muk­sen va­lit­se­mal­la Hank­keet.

Hyr­rä-oh­jeet Meri- ja kala­ta­lous­ra­has­tol­le 16.1.2017