4 PROJEKTANSÖKAN

Sök fi­nan­si­e­ring via an­ting­en den lo­ka­la Le­a­der­grup­pen el­ler NTM-cen­tra­len. Fyll i an­sö­kan i det el­ekt­ro­nis­ka sys­te­met Hyr­rä.

Stu­de­ra Hyr­rä-an­vis­ning­ar­na  in­nan du bör­jar an­vän­da sys­te­met. Läs till ex­em­pel med de krav som gäl­ler webb­lä­sa­ren.

Vid be­hov kan du läm­na in an­sö­kan på pap­per.

OB­SER­VE­RA

Du be­hö­ver Kat­so-ko­der för att kun­na läm­na in an­sö­kan. Det är van­ligt att stör­re or­ga­ni­sa­tio­ner re­dan har så­da­na. Kat­so-hu­vud­an­vän­da­ren an­sö­ker vid be­hov om auk­to­ri­se­ring­ar för and­ra.

Små för­e­ning­ar och and­ra som än­nu inte har en Kat­so-kod:

1. Gå till web­b­ad­res­sen https://yri­tys.tun­ni­s­tus.fi, välj ”På svens­ka”
2. Välj ”Ska­pa en Kat­so-kod”
3. Du kom­mer till ”Ska­pa hu­vud­an­vän­da­rens kod”
4. Följ an­vis­ning­ar­na.

Till Kat­so-ko­den ska du foga en auk­to­ri­se­ring att an­vän­da e-tjäns­ten Hyr­rä. Det gör du så här:

1. Gå till web­b­ad­res­sen https://yri­tys.tun­ni­s­tus.fi, välj ”På svens­ka”
2. Välj Log­ga in.
3. Au­ten­ti­se­ring: an­vänd hu­vud­an­vän­da­rens kod.
4. Välj Or­ga­ni­sa­tion – Ser­vice­tjäns­ter
5. Fyll i hu­vud­an­vän­da­rens kod och klicka på ”Näs­ta”
6. På rad­en Tjänste­le­ve­ran­tör väl­jer du ”Mavi” och klick­ar på ”Sök”.
7. Du ser tex­ten ”Hyrr­än asio­i­n­ti­pal­velu”, klicka på ”Ak­ti­ve­ra”.

Nu har hu­vud­an­vän­da­ren till­gång till Hyr­rä-tjäns­ten. Vid be­hov kan du an­sö­ka om Hyr­rä-auk­to­ri­se­ring för and­ra ge­nom att gå till Or­ga­ni­sa­tion – Auk­to­ri­se­ring­ar – Ny auk­to­ri­se­ring.

När Kat­so-ko­den finns och Hyr­rä-auk­to­ri­se­ring­en är OK ska du log­ga in i Hyr­rä med dina egna bank­ko­der el­ler med ett mo­bil­cer­ti­fi­kat.

Kon­tak­ta re­dan in­nan an­sö­kan läm­nas in den som du tän­ker an­sö­ka om fi­nan­si­e­ring hos. På så sätt sä­ker­stäl­ler du att din an­sö­kan går till rätt mot­ta­ga­re. Sam­ti­digt får du an­vis­ning­ar om hur du ska gö­ra upp pro­jekt­pla­nen och fi­nan­si­e­rings­an­sö­kan samt in­for­ma­tion om an­sök­nings­ti­der­na och vil­ka bi­la­gor som be­hövs.

NTM-cen­tra­len tilläm­par ur­val­s­pe­ri­o­der. An­sök­ning­ar kan läm­nas in när som helst, men de pro­jekt som får fi­nan­si­e­ring väljs ut ef­ter pe­ri­o­dens slut. Vis­sa Le­a­der­grup­per har gått in för kon­ti­nu­er­lig an­sö­kan, and­ra har fast­ställt sär­skil­da an­sök­nings­ti­der. Pro­jekt­hand­lägg­ning­en för­snab­bas om pro­jek­tan­sö­kan är så kom­plett som möj­ligt och alla bi­la­gor som be­hövs har fo­gats till den.

Den som un­der­teck­nar an­sö­kan ska ha of­fi­ci­ell rätt att teck­na sö­kan­de­sam­man­slut­ning­ens namn. Till ex­em­pel an­ges det i en för­e­nings stad­gar vem el­ler vil­ka som är namn­teck­na­re, och för kom­mu­ner­nas del an­ges det i en in­struk­tion. För­e­ning­ar gör klokt i att kon­trol­le­ra att för­e­nings­re­gist­ret in­ne­hål­ler ak­tu­el­la upp­gif­ter om namn­teck­nar­na.

Hand­bok för pro­jektak­tö­rer201711.4.2017