4.2 Urvalskriterier

Pro­jek­ten ska främ­ja ge­nom­fö­ran­det av pro­gram­met för ut­veck­ling av lands­byg­den i Fast­lands­fin­land. Om du sö­ker fi­nan­si­e­ring hos en NTM-cen­tral, ska pro­jek­tet stäm­ma över­ens med cen­tra­lens re­gi­o­na­la lands­bygds­plan. Om du läm­nar in stö­dan­sö­kan till en Le­a­der­grupp ska pro­jek­tet bi­dra till ge­nom­fö­ran­det av Le­a­der­grup­pens egen ut­veck­lings­stra­te­gi.

Den re­gi­o­na­la lands­bygds­pla­nen finns på NTM-cen­tra­lens webb­plats, och på mot­sva­ran­de sätt hit­tar du Le­a­der­grup­pens ut­veck­lings­stra­te­gi på Le­a­der­grup­pens webb­plats. Ta dig en titt på pla­nen re­spek­ti­ve stra­te­gin, men kom ihåg att det all­tid är bra att dis­ku­te­ra en god pro­jek­tidé med fi­nan­si­ä­ren. Till­sam­mans kan ni sam­ti­digt fun­de­ra på hur pass väl pro­jek­tidén pas­sar in i pro­gram­met.

NTM-cen­tra­len tilläm­par lands­om­fat­tan­de ur­vals­kri­te­ri­er och var­je Le­a­der­grupp har sina egna ur­vals­kri­te­ri­er. Kri­te­ri­er­na är of­fent­li­ga och har pu­bli­ce­rats på cen­tra­lens re­spek­ti­ve grup­pens webb­plats.

Hand­bok för pro­jektak­tö­rer201711.4.2017