7. Tukikelvottomat kustannukset

Tämä lu­et­te­lo toi­men­pi­teis­tä ja kus­tan­nuk­sis­ta, jot­ka ei­vät ole tuki­kel­poi­sia toi­min­ta­oh­jel­mis­sa de­le­goi­dun ase­tuk­sen (EU) 2017/891 liit­teen II mu­kai­ses­ti . Tätä lu­et­te­loa on muo­kat­tu tätä haku­o­pas­ta var­ten lu­et­te­lon sel­ven­tä­mi­sek­si:

1. Ylei­set tuo­tan­to­kus­tan­nuk­set ja eri­tyi­ses­ti seu­raa­vien kus­tan­nuk­set: sie­ni­rih­mas­tot, sie­me­net ja ei-moni­vuo­ti­set kas­vit (ei edes var­men­ne­tut), kas­vin­suo­je­lu­tuot­teet (mu­kaan lu­kien in­teg­roi­tuun tor­jun­taan käy­tet­tä­vä ma­te­ri­aa­li), lan­noit­teet ja muut tuo­tan­to­pa­nok­set, ke­räys- ja kul­je­tus­kus­tan­nuk­set (si­säi­set ja ul­koi­set), va­ras­toin­ti­kus­tan­nuk­set, pak­kaa­mis­kus­tan­nuk­set (mu­kaan lu­kien pak­kaus­ten käyt­tö ja kä­sit­te­ly), myös osa­na uu­sia pro­ses­se­ja eikä toi­min­ta­kus­tan­nuk­set (eri­tyi­ses­ti säh­kö, polt­to­aine ja huol­to).

2. Hal­lin­to- ja hen­ki­lös­tö­kus­tan­nuk­set, lu­kuun ot­ta­mat­ta toi­min­ta­ra­has­to­jen ja -oh­jel­mien to­teut­ta­mi­seen liit­ty­viä me­no­ja.

3. Muut kuin krii­sin­eh­käi­syyn ja -hal­lin­taan liit­ty­vät tulo- tai hin­ta­li­sät.

4. Muut kuin sato­va­kuu­tus­toi­men­pi­tei­siin liit­ty­vät va­kuu­tus­kus­tan­nuk­set.

5. En­nen toi­min­ta­oh­jel­man käyn­nis­tä­mis­tä to­teu­tet­tu­ja toi­mia var­ten otet­tu­jen lai­no­jen ta­kai­sin­mak­su.

6. Ra­ken­ta­mat­to­man maan han­kin­ta sil­tä osin kuin se ylit­tää 10 pro­sent­tia ky­sei­sen toi­men tuki­kel­poi­sis­ta koko­nais­me­nois­ta.

7. Toi­min­ta­oh­jel­maan liit­ty­mät­tö­mis­tä ko­kouk­sis­ta ja kou­lu­tus­oh­jel­mis­ta ai­heu­tu­vat kus­tan­nuk­set.

8. Tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­ti­on jä­sen­ten uni­o­nin ulko­puo­lel­la tuot­ta­miin mää­riin liit­ty­vät toi­met tai kus­tan­nuk­set.

9. Toi­met, jot­ka voi­vat vää­ris­tää kil­pai­lua tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­ti­on muun ta­lou­del­li­sen toi­min­nan kan­nal­ta.

10. In­ves­toin­nit kul­je­tus­vä­li­nei­siin, joi­ta tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­tio käyt­tää kau­pan pi­tä­mi­seen tai ja­ke­luun.

11. Vuok­rat­tu­jen hyö­dyk­kei­den käyt­tö­kus­tan­nuk­set.

12. Le­a­sing-so­pi­muk­siin liit­ty­vät me­not (ve­rot, kor­ko, va­kuu­tus­mak­sut jne.) ja käyt­tö­kus­tan­nuk­set.

13. Täs­sä lu­et­te­los­sa tu­keen kel­paa­mat­to­mik­si mai­nit­tui­hin toi­miin tai me­noi­hin liit­ty­vät ali­han­kin­ta- tai ul­kois­ta­mis­so­pi­muk­set.

14. Ar­von­lisä­vero, pait­si jos sitä ei pa­lau­te­ta.

15. Kan­sal­li­set tai alu­eel­li­set ve­rot tai ve­ron­luon­tei­set mak­sut.

16. Lai­no­jen ko­rot, pait­si jos suo­ri­tus ta­pah­tuu muu­na kuin ta­kai­sin­mak­set­ta­va­na suo­ra­na tu­ke­na.

17. Si­joi­tuk­set yri­tys­ten osak­kuuk­siin tai pää­o­maan, jos si­joi­tus on ta­lou­del­li­nen si­joi­tus.

18. Mui­den osa­puol­ten kuin tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­ti­oi­den tai nii­den tuot­ta­ja­jä­sen­ten tai ty­tär­y­ri­tys­ten ai­heut­ta­mat kus­tan­nuk­set.

19. In­ves­toin­nit tai sa­man­kal­tai­set toi­met, jot­ka to­teu­te­taan muu­al­la kuin tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­ti­on tai nii­den tuot­ta­ja­jä­sen­ten tai ty­tär­y­ri­tys­ten ti­loil­la ja/tai toi­mi­ti­lois­sa.

20. Tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­ti­on uni­o­nin ulko­puo­lel­le ul­kois­ta­mat toi­men­pi­teet.

HE­DEL­MÄ- JA VI­HAN­NES­ALAN TUOT­TA­JA­OR­GA­NI­SAA­TI­OI­DEN TOI­MIN­TA­OH­JEL­MATHaku­opas 20208.12.2017