6. Viljan haltuunotto ja tilitys

Ruo­ka­vi­ras­to päät­tää tar­jo­tun erän hal­tuun­o­tos­ta eli lo­pul­li­ses­ta hy­väk­sy­mi­ses­tä in­ter­ven­ti­o­va­ras­toon, kun

1. tar­jot­tu erä on toi­mi­tet­tu in­ter­ven­ti­o­va­ras­toon toi­mi­tus­vah­vis­tuk­sen mu­kai­ses­ti,

2. in­ter­ven­ti­o­va­ras­toon toi­mi­tet­tu vil­ja­mää­rä on tar­kas­tus­pöy­tä­kir­jan mu­kaan vä­hin­tään 80 ton­nia ja

3. tar­jot­tu erä täyt­tää laa­tu­o­mi­nai­suuk­sil­taan tut­ki­mus­to­dis­tuk­sen mu­kaan in­ter­ven­ti­o­va­ras­toon os­tet­ta­val­le vil­jal­le ase­te­tut laa­tu­vaa­ti­muk­set.

Eh­dol­li­sen hal­tuun­oton­päi­vä on se päi­vä, jol­loin tar­jot­tu vil­ja­mää­rä on ko­ko­nai­suu­des­saan tuo­tu ni­met­tyyn va­ras­toin­ti­paik­kaan mut­ta ai­kai­sin­taan toi­mi­tus­vah­vis­tuk­sen an­ta­mis­ta seu­raa­va päi­vä.

Loco-os­tos­sa eh­dol­li­sen hal­tuun­oton päi­vä on toi­mi­tus­vah­vis­tuk­sen an­ta­mi­sen jäl­kei­nen päi­vä.

Ruo­ka­vi­ras­to lä­het­tää myy­jäl­le hal­tuun­otto­tie­dot­teen 60 päi­vän ku­lu­es­sa vii­mei­ses­tä toi­mi­tuk­ses­ta.

Viljaerän maksaminen myyjälle

Ruo­ka­vi­ras­to suo­rit­taa ti­li­tyk­sen vii­meis­tään eh­dol­li­sen hal­tuun­oton päi­vää seu­raa­va­na 65. päi­vä­nä. Hin­ta mak­se­taan ai­no­as­taan toi­mi­te­tus­ta ja hy­väk­sy­tys­tä mää­räs­tä. Jos toi­mi­tet­tu ja hy­väk­syt­ty mää­rä on kui­ten­kin suu­rem­pi kuin myön­net­ty mää­rä, hin­ta mak­se­taan ai­no­as­taan myön­ne­tys­tä mää­räs­tä (2016/1238).

Vil­jan myyn­ti in­ter­ven­ti­o­va­ras­toonOhje vil­jan myy­jäl­le 202029.1.2020