1. Johdanto

Tä­män op­paan tar­koi­tuk­se­na on an­taa oh­jeet mi­ten ha­kea hy­väk­syn­tää tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­ti­ok­si. Tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­ti­o­hy­väk­syn­nän voi Suo­mes­sa saa­da maa­ta­lous­tuo­tan­non alal­la toi­mi­va yh­teen­liit­ty­mä. Tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­tio voi toi­mia mil­lä ta­han­sa maa­ta­lous­tuo­tan­non alal­la. Täs­sä op­paas­sa ker­ro­taan hy­väk­sy­mi­sen edel­ly­tyk­sis­tä, ha­ke­mis­me­net­te­lys­tä sekä hy­väk­sy­tyn tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­ti­on vel­voit­teis­ta.

He­del­mä- ja vi­han­nes­alan tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­ti­on hy­väk­sy­mi­sen edel­ly­tyk­set poik­ke­a­vat mui­den alo­jen tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­ti­oi­den hy­väk­sy­mi­ses­tä mo­nel­ta osin. He­del­mä- ja vi­han­nes­alan tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­ti­o­ta kos­ke­vat lisä­e­del­ly­tyk­set on mer­kit­ty op­paa­seen täl­lai­sin tie­to­laa­ti­koin.

Tie­to­suo­ja

Maa­seu­tu­elin­kei­no­hal­lin­non tie­to­jär­jes­tel­miin ke­rä­tään hen­ki­lö­tie­to­ja vi­ran­o­mais­teh­tä­vien hoi­ta­mis­ta var­ten. Si­nul­la on oi­keus saa­da tie­dot esi­mer­kik­si re­kis­te­rin­pi­tä­jäs­tä, hen­ki­lö­tie­to­jen kä­sit­te­lyn tar­koi­tuk­ses­ta sekä tie­to­jen sään­nön­mu­kai­sis­ta luo­vu­tuk­sis­ta. Lisä­tie­to­ja hen­ki­lö­tie­to­jen kä­sit­te­lys­tä saat in­ter­ne­tis­tä osoit­tees­sa www.ruo­ka­vi­ras­to.fi -> Tie­toa meis­tä -> Asi­oin­ti -> Tie­to­suo­ja

Luku­oh­jeet

Voit lu­kea opas­ta kai­kil­ta pää­te­lait­teil­ta näyt­tö­koos­ta riip­pu­mat­ta. Tau­lu­kot, kaa­vi­ot ja ku­vat suu­ren­tu­vat, kun klik­kaat nii­tä. Verk­ko-opas toi­mii par­hai­ten Goog­le Chro­me- ja Mo­zil­la Fire­fox -in­ter­net­se­lai­mil­la.

Jos luet jul­kai­sua tie­to­ko­neel­ta­si, voit siir­tyä seu­raa­vil­le si­vuil­le näy­tön ala­reu­nan tai näp­päi­mis­tön nuo­li­näp­päi­mil­lä. Avaa­mal­la va­sem­mal­ta Si­säl­lys-väli­leh­den voit siir­tyä suo­raan ha­lu­a­maa­si lu­kuun klik­kaa­mal­la sitä. Kos­ke­tus­näy­töl­li­sel­lä pää­te­lait­teel­la siir­ryt seu­raa­val­le si­vul­le pyyh­käi­se­mäl­lä kuva­ruu­tua oi­ke­al­le tai va­sem­mal­le.

HAKU­OPAS tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­ti­ok­siHaku­opas 20205.2.2018