11. Tuottajaorganisaation toimintaa koskevat ilmoitukset

Hedelmä- ja vihannesalan tuottajaorganisaation tuotantotiedot

Hy­väk­sy­tyn he­del­mä- ja vi­han­nes­alan tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­ti­on tu­lee il­moit­taa vuo­sit­tain tie­dot or­ga­ni­saa­ti­on jä­sen­mää­räs­tä sekä kau­pan pi­de­tyn tuo­tan­non mää­räs­tä ja ar­vos­ta. Edel­lis­tä ka­len­te­ri­vuot­ta kos­ke­vat tie­dot tu­lee toi­mit­taa loka­kuun lop­puun men­nes­sä. Tie­dot il­moi­te­taan Ruo­ka­vi­ras­toon, jos­sa tie­dot ke­rä­tään Eu­roo­pan ko­mis­si­ol­le vuo­si­ra­port­tiin.

Vuo­sit­tain il­moi­tet­ta­vat tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­ti­on tuo­tan­to­tie­dot käy­vät ilmi Ruo­ka­vi­ras­ton lo­mak­keel­ta nu­me­ro 358 Tuo­tan­to­tie­to­jen il­moit­ta­mi­nen. Jos he­del­mä- ja vi­han­nes­alan tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­tio to­teut­taa toi­min­ta­oh­jel­maa ja ha­kee tu­kea, tu­lee sen an­taa li­säk­si vuo­tui­ses­ti mui­ta tie­to­ja vuo­si­ra­port­tia var­ten. Näis­tä an­net­ta­vis­ta tie­dois­ta ker­ro­taan enem­män toi­min­ta­oh­jel­maa ja tuen ha­ke­mis­ta kos­ke­vas­sa Ruo­ka­vi­ras­ton haku­op­paas­sa.

Il­moi­tus an­ne­taan lo­mak­keel­la 358 joko säh­kö­pos­tit­se osoit­tee­seen kir­jaa­mo@ruo­ka­vi­ras­to.fi tai pos­tit­se Ruo­ka­vi­ras­ton pos­ti­o­soit­tee­seen.(KA 2017/892 Art. 21; MJL 999/2012 § 81 ja 85 a)

Tuottajaorganisaation toiminnassa ja rakenteessa tapahtuvat muutokset

Hy­väk­sy­tyn tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­ti­on toi­min­nas­sa ja ra­ken­tees­sa voi­daan to­teut­taa ajan myö­tä mer­kit­tä­vi­ä­kin muu­tok­sia. Muu­tok­sil­la voi olla vai­ku­tus­ta tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­ti­on hy­väk­sy­mi­sen edel­ly­tys­ten täyt­ty­mi­seen. Tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­ti­on tu­lee il­moit­taa toi­min­nas­saan ta­pah­tu­vis­ta hy­väk­sy­mi­sen edel­ly­tyk­siin liit­ty­vis­tä muu­tok­sis­ta Ruo­ka­vi­ras­toon. Täl­lai­sia mer­kit­tä­viä asi­oi­ta ovat lu­vun 2 mu­kai­set hy­väk­sy­mi­sen edel­ly­tyk­se­nä ole­vat asi­at: or­ga­ni­saa­ti­o­muo­don tai sään­tö­jen muut­ta­mi­nen ja tuot­ta­ja­jä­sen­ten mää­rää­vä ase­ma, jä­sen­mää­rän mer­kit­tä­vä muut­tu­mi­nen, kau­pan pi­de­tyn tuo­tan­non ar­von mer­kit­tä­vä muut­tu­mi­nen, toi­min­to­jen ul­kois­ta­mi­nen tai tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­ti­on pää­mää­rän tai ta­voit­tei­den muut­tu­mi­nen.

Tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­ti­on tu­lee il­moit­taa hy­väk­sy­mi­sen edel­ly­tyk­siin liit­ty­vis­tä muu­tok­sis­ta Ruo­ka­vi­ras­toon vä­lit­tö­mäs­ti muu­tos­ten to­teu­dut­tua. Il­moi­tuk­sen voi an­taa va­paa­muo­toi­ses­ti joko säh­kö­pos­tit­se osoit­tee­seen kir­jaa­mo@ruo­ka­vi­ras­to.fi tai pos­tit­se Ruo­ka­vi­ras­ton pos­ti­o­soit­tee­seen.(MJL 999/2012 § 81 ja 85 a)

Valvonta

Ruo­ka­vi­ras­to val­voo tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­ti­oi­den hy­väk­sy­mis­e­del­ly­tys­ten nou­dat­ta­mis­ta. Kaik­ki or­ga­ni­saa­ti­ot tar­kas­te­taan pai­kan pääl­lä teh­tä­vin tar­kas­tus­käyn­nein en­nen hy­väk­syn­nän myön­tä­mis­tä. Tar­kas­tus­käyn­te­jä voi­daan teh­dä tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­ti­on toi­mi­ti­loi­hin ja tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­ti­on jä­sen­ten vil­jel­mil­le hy­väk­sy­mis­e­del­ly­tys­ten nou­dat­ta­mi­sen var­mis­ta­mi­sek­si.

Ruo­ka­vi­ras­to tar­kas­taa sään­nöl­li­sin väli­a­join hy­väk­sy­tyn tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­ti­on hy­väk­sy­mi­sen edel­ly­tys­ten täyt­ty­mi­sen pai­kan pääl­lä to­teu­tet­ta­val­la tar­kas­tuk­sel­la. Ruo­ka­vi­ras­to voi pe­ruut­taa tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­ti­on hy­väk­sy­mi­sen, jos tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­tio ei nou­da­ta hy­väk­sy­mi­sen edel­ly­tyk­siä.
(NA 1308/2013 Art. 154)

HAKU­OPAS tuot­ta­ja­or­ga­ni­saa­ti­ok­siHaku­opas 20205.2.2018