7. Korvauksen vuosittaisen maksun hakeminen ja maksaminen ympäristösopimuksista

So­pi­muk­sen mak­sua on ha­et­ta­va vuo­sit­tain. Mak­sua ha­e­taan säh­köi­ses­ti Vipu-pal­ve­lus­sa pää­tuki­haus­sa tai lo­mak­keel­la 101B ras­ti­mal­la koh­ta Ym­pä­ris­tö­kor­vaus ja/tai ym­pä­ris­tö­tuki. Hae mak­sua vii­meis­tään 15.6. En­sim­mäi­se­nä so­pi­mus­vuon­na mak­sua ha­e­taan so­pi­muk­sen haku­lo­mak­keel­la. Toi­mi­ta lo­ma­ke 101B alu­ee­si kun­nan maa­seu­tu­elin­kei­no­vi­ran­o­mai­sel­le. Voit toi­mit­taa lo­mak­keen ELY-kes­kuk­seen, jos et hae lo­mak­keel­la mui­ta tu­kia.

Mak­su suo­ri­te­taan sil­le ti­lil­le, joka on il­moi­tet­tu kor­vauk­sen saa­jan tie­dois­sa maa­seu­tu­elin­kei­no­vi­ran­o­mai­sel­le lo­mak­keel­la 101D.

Jos so­pi­mus­ha­ke­mus, mak­su­ha­ke­mus tai liit­teet myö­häs­ty­vät, tu­keen so­vel­le­taan 25 ka­len­te­ri­päi­vän myö­häs­ty­mis­sään­töä. Ha­ke­mus voi myö­häs­tyä enin­tään 25 ka­len­te­ri­päi­vää, jon­ka ai­ka­na tuki vä­he­nee 1 % /työ­päi­vä. Jos ha­ke­mus myö­häs­tyy yli 25 ka­len­te­ri­päi­vää, kor­vaus­ta ei mak­se­ta.

Jos vuo­sit­tais­ta mak­sua ei ha­e­ta, se kat­so­taan so­pi­muk­ses­ta luo­pu­mi­sek­si, ell­ei mak­su­ha­ke­mus ole jää­nyt te­ke­mät­tä sää­dös­ten tar­koit­ta­man yli­voi­mai­sen es­teen vuok­si.

Kor­vauk­sen mak­sa­mi­sen edel­ly­tyk­se­nä on, että mak­set­ta­van kor­vauk­sen mää­rä so­pi­mus­vuo­del­ta on vä­hin­tään 100 eu­roa.

Kor­vaus voi­daan mak­saa vuo­sit­tain sen jäl­keen, kun mah­dol­li­set val­von­nat on saa­tet­tu pää­tök­seen ja ky­sees­sä ole­van so­pi­muk­sen eh­to­ja on nou­da­tet­tu.

Kor­vaus voi­daan mak­saa so­pi­mus­kau­den ai­ka­na ker­ran jo­kai­sel­ta so­pi­mus­vuo­del­ta ja enin­tään niin mon­ta ker­taa kuin on so­pi­mus­vuo­sien luku­mää­rä.

Tie­to­jen toi­mit­ta­mi­nen

Man­ner-Suo­men maa­seu­dun ke­hit­tä­mis­oh­jel­man (2014–2020) toi­men­pi­tei­tä to­teut­ta­va kor­vauk­sen saa­ja si­tou­tuu oh­jel­man seu­ran­nan ja ar­vi­oin­nin mah­dol­lis­ta­mi­sek­si toi­mit­ta­maan pyy­det­tä­es­sä tie­dot kor­vat­ta­van toi­men­pi­teen vai­ku­tuk­sis­ta.

Alku­pe­räis­kas­vien yllä­pitoSo­pi­mus­eh­dot 201826.3.2018