8. Sopimuksesta luopuminen

Jos kor­vauk­sen saa­ja luo­puu koko so­pi­muk­ses­ta en­nen so­pi­mus­kau­den päät­ty­mis­tä, mak­set­tu ym­pä­ris­tö­kor­vaus pe­ri­tään ta­kai­sin. Ym­pä­ris­tö­kor­vauk­sen ta­kai­sin­pe­ri­mi­seen so­vel­le­taan la­kia maa­ta­lou­den tu­kien toi­meen­pa­nos­ta (192/2013) sekä EU-lain­sää­dän­töä.

Jos ky­sei­sen vuo­den kor­vaus on mak­set­tu en­nen so­pi­muk­ses­ta luo­pu­mis­ta, kor­vauk­sen saa­jan on pa­lau­tet­ta­va se osuus, joka ei vas­taa so­pi­muk­sen voi­mas­sa­olo­ai­kaa

Jos so­pi­muk­ses­ta luo­pu­mi­sen syy­nä on yli­voi­mai­nen este, ei kor­vaus­ta pe­ri­tä ta­kai­sin.

So­pi­muk­ses­ta luo­pu­mis­ta kos­ke­va il­moi­tus, ku­ten myös il­moi­tus yli­voi­mais­ten es­tei­den ai­heut­ta­mas­ta so­pi­muk­ses­ta luo­pu­mi­ses­ta on teh­tä­vä kir­jal­li­ses­ti ELY-kes­kuk­seen.

Il­moi­tus on teh­tä­vä en­nen so­pi­muk­ses­ta luo­pu­mis­ta ja yli­voi­mai­sen es­teen osal­ta vii­py­mät­tä ja vii­meis­tään 15 työ­päi­vän ku­lu­es­sa sii­tä, kun vil­je­li­jän tai hä­nen oi­keu­den­o­mis­ta­jan­sa on mah­dol­lis­ta teh­dä täs­sä tar­koi­tet­tu il­moi­tus.

Kor­vauk­sen saa­jan on esi­tet­tä­vä yli­voi­mai­ses­ta es­tees­tä tyy­dyt­tä­vät to­dis­teet kir­jal­li­ses­ti.

Jos kor­vauk­sen saa­ja luo­puu so­pi­muk­ses­ta en­nen so­pi­mus­kau­den päät­ty­mis­tä, uusi vas­taa­va so­pi­mus voi­daan jät­tää te­ke­mät­tä kun­nes kak­si vuot­ta on ku­lu­nut luo­pu­mi­ses­ta. Tämä kos­kee myös ta­pauk­sia, jois­sa vuo­sit­tai­nen mak­sa­tus on jää­nyt ha­ke­mat­ta, jol­loin ti­lan­ne kat­so­taan so­pi­muk­ses­ta luo­pu­mi­sek­si.

Alku­pe­räis­kas­vien yllä­pitoSo­pi­mus­eh­dot 201826.3.2018