9. Sopimuksen purkaminen ja korvauksen takaisinperiminen

ELY-kes­kus voi pur­kaa so­pi­muk­sen, jos so­pi­muk­sen teh­nyt kor­vauk­sen saa­ja on sa­lan­nut so­pi­muk­sen te­ke­mi­seen olen­nai­ses­ti vai­kut­ta­van sei­kan tai an­ta­nut sel­lai­ses­ta olen­nai­ses­ti vir­heel­lis­tä tie­toa. So­pi­mus voi­daan pur­kaa myös, jos kor­vauk­sen saa­ja olen­nai­ses­ti rik­koo so­pi­mus­eh­to­ja.

Vir­heel­li­ses­ti tai pe­rus­teet­ta mak­set­tu kor­vaus pe­ri­tään ta­kai­sin, jos

Tuen ta­kai­sin­pe­ri­mi­ses­tä päät­tää kor­vauk­sen myön­tä­nyt vi­ran­o­mai­nen.

Pe­rus­teet­to­mas­ti tai lii­kaa mak­se­tul­le mää­räl­le voi­daan pe­riä kor­koa maa­ta­lou­den tu­kien toi­meen­pa­nos­ta an­ne­tun lain (192/2013) 32 §:n mu­kaan. Pe­rit­tä­väl­le mää­räl­le on suo­ri­tet­ta­va kor­ko­lain (633/1982) 4 §:n 1 mo­men­tis­sa tar­koi­tet­tua vuo­tuis­ta vii­väs­tys­kor­koa. Kor­ko las­ke­taan sen ajan pe­rus­teel­la, joka al­kaa 60 päi­vää ta­kai­sin­pe­rin­tä­pää­tök­sen te­ke­mis­ajan­koh­das­ta ja päät­tyy saa­ta­van suo­rit­ta­mis­ajan­koh­taan tai, jos saa­ta­va vä­hen­ne­tään myö­hem­min mak­set­ta­vas­ta eräs­tä, vä­hen­nyk­sen te­ke­mis­ajan­koh­taan.

Pe­ri­mi­nen toi­mi­te­taan sii­nä jär­jes­tyk­ses­sä mitä ve­ro­jen ja mak­su­jen täy­tän­töön­pa­nos­ta an­ne­tus­sa lais­sa (706/2007) on sää­det­ty.

Alku­pe­räis­kas­vien yllä­pitoSo­pi­mus­eh­dot 201826.3.2018