7. Ansökan om årlig utbetalning av ersättning och om utbetalning för miljöavtal

Ut­be­tal­ning för av­ta­let ska sö­kas år­li­gen. Ut­be­tal­ning söks på el­ekt­ro­nisk väg i Vi­put­jäns­ten vid den sam­la­de stö­dan­sö­kan el­ler ge­nom att punk­ten Mil­jö­er­sätt­ning och/el­ler mil­jö­stöd krys­sas i på blan­kett 101B. An­sök om ut­be­tal­ning se­nast 15.6. Det förs­ta av­tals­året söks ut­be­tal­ning med blan­ket­ten för an­sö­kan om av­tal. Läm­na in blan­kett 101B till lands­bygds­nä­rings­myn­dig­he­ten i din kom­mun. Du kan läm­na in blan­ket­ten till NTM-cen­tra­len, om du inte an­sö­ker om någ­ra and­ra stöd på blan­ket­ten.

Be­tal­ning­en styrs till det kon­to som har upp­getts för lands­bygds­nä­rings­myn­dig­he­ten på blan­kett 101D i upp­gif­ter­na om er­sätt­nings­sö­kan­den.

Om an­sö­kan om av­tal, be­tal­nings­an­sö­kan el­ler bi­la­gor läm­nas in för sent tilläm­pas re­geln om 25 ka­len­der­da­gars för­se­ning. An­sö­kan kan för­se­nas med högst 25 ka­len­der­da­gar och un­der den ti­den mins­kar er­sätt­ning­en med 1 % /ar­bets­dag. Om an­sö­kan är mer än 25 ka­len­der­da­gar för­se­nad be­ta­las ing­en er­sätt­ning.

Om år­lig ut­be­tal­ning inte söks be­trak­tas det som från­trä­dan­de av av­ta­let, ifall an­sö­kan om ut­be­tal­ning inte har ute­bli­vit på grund av ett så­dant oöver­stig­ligt hin­der som av­ses i för­fatt­ning­ar­na.

För be­tal­ning av er­sätt­ning för­ut­sätts att be­lop­pet av er­sätt­ning som ska be­ta­las per av­tals­år upp­går till minst 100 euro.

Er­sätt­ning­en kan be­ta­las år­li­gen ef­ter det att even­tu­el­la över­vak­ning­ar har slut­förts och vill­ko­ren i av­ta­let har följts.

Er­sätt­ning kan un­der av­tals­pe­ri­o­den be­ta­las en gång per av­tals­år och högst lika många gång­er som an­ta­let av­tals­år.

Läm­nan­de av upp­gif­ter

En jord­bru­ka­re som får er­sätt­ning för ge­nom­fö­ran­de av åt­gär­der en­ligt pro­gram­met för ut­veck­ling av lands­byg­den i Fast­lands­fin­land (2014–2020) för­bin­der sig att för möj­lig­gö­ran­de av upp­följ­ning och ut­vär­de­ring av pro­gram­met på be­gä­ran läm­na upp­gif­ter om åt­gär­dens verk­ning­ar.

Upp­rätt­hål­lan­de av ur­sprungs­sor­terAv­tals­vill­kor 201826.3.2018