10. Tillsyn och påföljder

I den om­fatt­ning som till­syn­s­upp­gif­ten krä­ver har de myn­dig­he­ter som över­va­kar er­sätt­ning­en rätt att in­spek­te­ra för­ut­sätt­ning­ar­na för att er­sätt­ning ska be­vil­jas och be­ta­las ut.

Er­sätt­nings­ta­ga­ren är skyl­dig att utan kom­pen­sa­tion läg­ga fram för den som ut­för in­spek­tio­nen alla hand­ling­ar som hör sam­man med er­sätt­ning­en samt att även i öv­rigt bi­stå vid in­spek­tio­nen.

Er­sätt­ning­en kan mins­kas el­ler läm­nas obe­tald, om det­ta för­ut­sätts i Eu­ro­pe­is­ka uni­o­nens lag­stift­ning el­ler om den som an­sö­ker om er­sätt­ning inte har iakt­ta­git de er­sätt­nings­vill­kor som grun­dar sig på av­ta­let. Det be­lopp med vil­ket er­sätt­ning­en mins­kas på­ver­kas av hur all­var­lig, om­fat­tan­de och var­ak­tig för­sum­mel­sen av vill­ko­ren är samt hu­ru­vi­da för­sum­mel­sen har upp­re­pats.

Om det vid till­sy­nen kon­sta­te­ras att er­sätt­nings­ta­ga­ren inte har iakt­ta­git av­tals­vill­ko­ren, kan den mil­jö­er­sätt­ning som be­ta­las ut till er­sätt­nings­ta­ga­ren mins­kas på det sätt som fö­re­skrivs sär­skilt.

Upp­rätt­hål­lan­de av ur­sprungs­sor­terAv­tals­vill­kor 201826.3.2018