6.2 klo 15:45 Contact point / ENRD

Päi­vän päät­teek­si Da­vid Lamb esit­te­li meil­le ENRD:n toi­min­taa. ENRD toi­mii EU:n jä­sen­mai­den maa­seu­tu­ver­kos­to­jen yh­teis­työn tu­ke­na. Se koor­di­noi ja oh­jeis­taa jä­sen­mai­den kan­sal­lis­ten maa­seu­tu­ver­kos­to­jen hen­ki­lös­töä maa­seu­tu­oh­jel­mien to­teu­tuk­seen, vies­tin­tään ja ver­kos­to­jen toi­min­taan ja ke­hit­tä­mi­seen. Se vä­lit­tää jä­sen­mail­le tie­toa mui­den mai­den toi­min­nas­ta ja edis­tää jä­sen­mai­den kes­ki­näis­tä ver­kos­toi­tu­mis­ta jär­jes­tä­mäl­lä maa­seu­tu­ver­kos­toil­le ta­paa­mi­sia ja kou­lu­tuk­sia 3-4 ker­taa vuo­des­sa. ENRD:n net­ti­sivuilta löy­tyy maa­seu­tu­ver­kos­to­yk­si­köil­le tar­koi­tet­tu NRN Tool­kit, joka on hy­vin suo­sit­tu eri­tyi­ses­ti uu­dem­mis­sa EU mais­sa, jois­sa uu­det kan­sal­li­set maa­seu­tu­ver­kos­to­pal­ve­lut vas­ta aloit­te­le­vat työ­tään. Suo­mes­sa näil­le ei ole ko­et­tu ole­van pal­jon käyt­töä, sil­lä Suo­men toi­min­ta on jo va­kiin­tu­nut­ta ja toi­mii use­as­sa muus­sa maas­sa ns mal­li­maa­na.

ENRD ko­ko­aa tie­toa myös klus­te­reit­tain ja tee­ma­ryh­mit­täin  ko­ko­a­mal­la eri alo­jen asi­an­tun­ti­joi­ta yh­teen esim. tek­no­lo­gia, smart vil­la­ge -tee­mo­jen alle.

ENRD ko­ko­aa jä­sen­mai­den hy­viä käy­tän­tö­jä ja tie­dot­taa niis­tä omis­sa jul­kai­suis­saan, net­ti­si­vu­jen ja so­si­aa­li­sen me­di­an kaut­ta.

ENRD:n oma­kin toi­min­ta ke­hit­tyy koko ajan, mm verk­ko­si­vu­jen uu­dis­tus on heil­lä kes­ken ja mm Le­a­der-ryh­mien yh­teys­tie­dot ja maa­koh­tai­set maa­seu­tu­oh­jel­man ku­vauk­set ja maa­seu­tu­ver­kos­to­jen yh­teys­tie­dot ovat vie­lä osit­tain kes­ken­e­räi­siä. Con­tact poin­tin kaut­ta jä­sen­mai­den maa­seu­tu­ver­kos­tot ja Le­a­der-ryh­mät voi­vat myös et­siä kump­pa­nei­ta kan­sain­vä­li­siin hank­kei­siin. Con­tact point yllä­pi­tää pro­jek­ti­tie­to­kan­taa, Le­a­der-ryh­mien tie­to­kan­taa ja vä­lit­tää kump­pa­nin­haku pyyn­tö­jä ENRD:n net­ti­si­vuil­la. Täl­lä het­kel­lä kump­pa­ni­haku­pyyn­tö lo­ma­ke toi­mi­te­taan vie­lä säh­kö­pos­til­la, ja joku ERND:ssä tal­len­taa tie­dot tie­to­kan­taan. Jat­kos­sa on ta­voit­tee­na, että Le­a­der-ryh­mät tai kv-hank­kei­ta suun­nit­te­le­vat voi­si­vat itse tal­len­taa kump­pa­ni­haku­pyyn­nöt jär­jes­tel­mään.

Da­vid Lamb

Yh­teis­työ­ta­paa­mi­nen Brys­sel 6.-8.2.201826.2.2018