Yhteistyötapaamisen taustat

Maa­seu­tu­ver­kos­to­pal­ve­lut-yk­sik­kö vah­ven­net­tu­na Ma­vin, Jy­väs­Rii­hen ja MMM:n edus­ta­jil­la ver­kos­toi­tui hel­mi­kuus­sa Brys­se­lis­sä toi­mi­viin kan­sain­vä­li­siin ja suo­ma­lai­siin toi­mi­joi­hin sekä Bel­gi­an Val­lo­ni­an maa­seu­tu­ver­kos­tos­sa toi­mi­viin kol­le­goi­him­me.  Loka­kuus­sa Brys­se­liin DG Ag­riin lä­he­te­tyl­le ”agen­til­le”, Jo­e­lil­le, an­net­tiin teh­tä­väk­si jär­jes­tää ko­men­nuk­sen­sa ai­ka­na vah­ven­ne­tul­le yk­si­köl­lem­me hy­vien käy­tän­tö­jen tie­dus­te­lua ja kan­sain­vä­lis­tä ver­kos­toi­tu­mis­ta edis­tä­vä mat­ka EU-hal­lin­non pää­kau­pun­kiin ja Bel­gi­an maa­seu­dul­le Val­lo­ni­aan. Täs­sä teh­tä­väs­sään hän on­nis­tui mai­ni­os­ti, sil­lä vie­rai­lu­oh­jel­man si­säl­töä ja mat­kaa pi­det­tiin erin­o­mai­se­na.

Vie­rai­lun ai­ka­na myös Eu­roo­pan ver­kos­to­yk­sik­kö ENRD Con­tact Point oli vah­vas­ti mu­ka­na kes­kus­te­luis­sa niin päi­vän vie­rai­lu­koh­tee­na kuin myös il­lal­la jat­ku­nei­den ver­kos­toi­tu­mis­ti­lai­suuk­sien puit­teis­sa. Oli­han hei­dän yk­sik­kön­sä edus­ta­ja Suo­mes­sa yk­si­kös­säm­me työ­vaih­dos­sa edel­li­se­nä ke­vää­nä, ja mei­dän edus­ta­jam­me vas­ta­vuo­roi­ses­ti Brys­se­lis­sä syk­syl­lä 2017. Mah­dol­li­suus työ­vaih­toon on var­mas­ti myös tii­vis­tä­nyt kes­ki­näis­tä yh­teis­työ­tä ja kans­sa­käy­mis­tä vä­lil­läm­me.

Bel­gi­an Val­lo­ni­an ver­kos­to­yk­si­kön jär­jes­tä­mä yh­tei­nen työ­paja­se­mi­naa­ri­päi­vä tar­jo­si vie­rai­lun lo­puk­si mai­ni­on ti­lai­suu­den mo­lem­pien kan­sal­lis­ten ver­kos­to­jen edus­ta­jil­le vaih­taa tie­toa ja hy­viä ko­ke­muk­sia maa­seu­dun ke­hit­tä­mi­ses­tä ja ver­kos­to­toi­min­nas­ta. Täs­tä mai­ni­os­ta mat­kas­ta voit hyvä lu­ki­ja tä­hän mat­ka­ker­to­muk­seen tu­tus­tu­mal­la saa­da lisä­tie­toa. Ker­to­mus pi­tää si­säl­lään ajan­koh­tais­ta tie­toa niin Eu­roo­pan Uni­o­nin eri pää­o­sas­toil­le teh­ty­jen vie­rai­lu­jen ja niis­tä käy­ty­jen kes­kus­te­lu­jen si­säl­löis­tä, kuin myös Brys­se­lis­sä toi­mi­vien edus­tus­to­jen toi­min­nas­ta ja ajan­koh­tai­sis­ta asi­ois­ta. Mat­ka­ker­to­muk­seen on lii­tet­ty myös vie­rai­lu­koh­teis­sa esi­tyk­set taus­toit­ta­maan kes­kus­te­lu­jen si­säl­töä. Nau­tin­nol­li­sia luku­het­kiä! Mi­kä­li liit­tee­nä ole­vat tie­dos­tot pyy­tä­vät kir­jau­tu­mis­ta, voi sul­kea pyyn­nön ruk­sis­ta ja tar­kas­tel­la sen jäl­keen ai­neis­toa.

Lisä­tie­to­ja mat­kas­ta:
Tee­mu Hau­hia
tee­mu.hau­hia@maa­seu­tu.fi
Ver­kos­to­pal­ve­lut-yk­si­ön joh­ta­ja

Mat­ka­oh­jel­ma Brys­sel

Mat­ka­oh­jel­ma Val­lo­nia

Mat­ka­seu­ru­een koo­koon­pa­no:

Ver­kos­to­pal­ve­lui­den Tee­mu Hau­hia, Juha-Mat­ti Mark­ko­la, Si­nik­ka Tors­so­nen, Lau­ri Hyt­ti­nen, Pir­jo Onik­ki, Tuo­mas Met­sä­nie­mi, Han­na Lil­ja ja Tom­mi Yli­mäki
Maa­seu­tu­vi­ras­ton Esko Lei­no­nen, Han­na Rin­ta­mäki ja Sir­pa Souk­ka­la
Maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­ri­ön Lau­ra Jä­nis
Le­a­der Jy­väs­Rii­hen Pir­jo Ikä­hei­mo­nen ja Lee­na Kar­ja­lai­nen

Yh­teis­työ­ta­paa­mi­nen Brys­sel 6.-8.2.201826.2.2018