1. Inledning

Syf­tet med den här gui­den är att ge an­vis­ning­ar om hur man an­sö­ker om god­kän­nan­de som pro­du­cen­t­or­ga­ni­sa­tion. I Fin­land kan sam­man­slut­ning­ar inom jord­bruks­bran­schen god­kän­nas som pro­du­cen­t­or­ga­ni­sa­tio­ner. En pro­du­cen­t­or­ga­ni­sa­tion kan ver­ka inom vil­ken som helst sek­tor på jord­bruks­pro­duk­tio­nens om­rå­de. I den här gui­den be­rät­tas det om för­ut­sätt­ning­ar­na för god­kän­nan­de, an­sök­nings­för­fa­ran­det och de skyl­dig­he­ter som en god­känd pro­du­cen­t­or­ga­ni­sa­tion har.

För­ut­sätt­ning­ar­na för god­kän­nan­de av pro­du­cen­t­or­ga­ni­sa­tio­ner inom sek­torn för frukt och grön­sa­ker skil­jer sig på många sätt från de för­ut­sätt­ning­ar som gäl­ler god­kän­nan­de av pro­du­cen­t­or­ga­ni­sa­tio­ner inom and­ra sek­to­rer. De yt­ter­li­ga­re för­ut­sätt­ning­ar som pro­du­cen­t­or­ga­ni­sa­tio­ner inom sek­torn för frukt och grön­sa­ker ska upp­fyl­la har märkts ut i gui­den ge­nom in­for­ma­tions­ru­tor som den här.

Da­taskydd

Per­son­upp­gif­ter sam­las in till lands­bygds­nä­rings­för­valt­ning­ens in­for­ma­tions­sys­te­men för sköt­seln av myn­dig­hets­upp­gif­ter. Du har rätt att ta del av upp­gif­ter till ex­em­pel om re­gis­ter­fö­ra­ren, syf­tet med be­hand­ling­en av per­son­upp­gif­ter­na samt re­gel­rät­ta över­lå­tel­ser av upp­gif­ter. Mer in­for­ma­tion om be­hand­ling­en av per­son­upp­gif­ter får du på web­ben på add­res­sen www.ruo­ka­vi­ras­to.fi –> Om oss -> Tjäns­ter -> Da­taskydd

Lä­s­in­struk­tio­ner

Du kan lä­sa gui­den på all ter­mi­nal­ut­rust­ning oav­sett skärm­stor­lek. Ta­bel­ler, fi­gu­rer och bil­der för­sto­ras när du klick­ar på dem. Nät­gui­der­na fun­ge­rar all­ra bäst med webb­lä­sar­na Goog­le Chro­me och Mo­zil­la Fi­re­fox.

Om du lä­ser pu­bli­ka­tio­nen på din da­tor kan du gå till föl­jan­de sida med pil­knap­par­na nere på skär­men el­ler på tan­gent­bor­det.  Ge­nom att öpp­na fli­ken ”In­ne­håll” som du ser längst till väns­ter kan du gå di­rekt till öns­kat ka­pi­tel ge­nom att klicka på det. Om du an­vän­der ter­mi­nal­ut­rust­ning med pek­skärm går du till föl­jan­de sida ge­nom att sve­pa åt hö­ger el­ler väns­ter på skär­men.

GUI­DE för an­sö­kan om god­kän­nan­de som pro­du­cen­t­or­ga­ni­sa­tionGui­de 20204.6.2018