9. Suunnitelma maatilan nykyaikaistamisesta ja kilpailukyvyn parantamisesta

Maa­ti­lan ny­kyai­kais­ta­mis- ja kil­pai­lu­kyky­neu­von­nan ta­voit­tee­na on tar­jo­ta vil­je­li­jäl­le vä­li­nei­tä ti­lan­sa ke­hit­tä­mi­seen ja kil­pai­lu­ky­vyn pa­ran­ta­mi­seen. Ta­voi­te saa­vu­te­taan par­hai­ten huo­mi­oi­mal­la neu­von­nas­sa kun­kin ti­lan yk­si­löl­li­set tar­peet ja so­vel­ta­mal­la neu­von­ta vas­taa­maan näi­hin tar­pei­siin.

Voit to­teut­taa neu­von­nan laa­ti­mal­la ti­lal­le suun­ni­tel­man maa­ti­lan nyky­ai­kais­ta­mi­ses­ta ja kil­pai­lu­ky­vyn pa­ran­ta­mi­ses­ta. Voit myös vas­ta­ta ti­lan tar­kem­min ra­jat­tui­hin neu­von­ta­tar­pei­siin eril­li­sin neu­von­ta­käyn­nein, jol­loin neu­von­nan lop­pu­tu­lok­se­na ei val­mis­tu kir­jal­lis­ta suun­ni­tel­maa.

Laa­di suun­ni­tel­ma maa­ti­lan nyky­ai­kais­ta­mi­ses­ta ja kil­pai­lu­ky­vyn pa­ran­ta­mi­ses­ta kir­jal­li­ses­ti. Suun­ni­tel­mas­sa on esi­tet­tä­vä vä­hin­tään seu­raa­vat asi­at:

  1. Maa­ti­lan nyky­ti­lan­teen kar­toi­tus
  2. Ke­hit­tä­mis­eh­do­tuk­set ta­lous­las­kel­mi­neen
  3. Suo­si­tuk­set/joh­to­pää­tök­set

Neu­von­nas­ta ei ai­heu­du ti­lal­le vel­voit­tei­ta. Suun­ni­tel­man to­teu­tu­mi­sen seu­ran­ta­käyn­nit voi­daan to­teut­taa osa­na Neu­vo 2020 -neu­von­taa. Voit myös suo­si­tel­la ti­lal­le muu­ta Neu­vo 2020 -neu­von­taa, jos ha­vait­set neu­von­ta­käyn­nil­lä tar­vet­ta esim. maan kas­vu­kun­toon liit­ty­vään neu­von­taan.

Voit laa­tia suun­ni­tel­man va­paa­muo­toi­ses­ti tai käyt­tä­en ky­sei­seen käyt­tö­tar­koi­tuk­seen so­pi­vaa so­vel­lus­ta. Mer­kit­se suun­ni­tel­ma lo­mak­keel­le 454 ja neu­von­ta­kor­vauk­sen mak­su­ha­ke­muk­sel­le koh­taan

Muis­ta liit­tää suun­ni­tel­ma neu­von­ta­kor­vauk­sen mak­su­ha­ke­muk­seen Hyr­rä -asi­oin­ti­pal­ve­lus­sa.

Voit tar­jo­ta ti­loil­le neu­von­ta­pal­ve­lua myös eri­lai­sis­ta tar­kem­min ra­ja­tuis­ta aihe­a­lu­eis­ta. Täl­löin neu­von­ta­pal­ve­lu voi si­säl­tää esi­mer­kik­si:

Maa­ti­lo­jen neu­von­ta­jär­jes­tel­män mu­kais­ta neu­von­taa ei ole:

Maa­ti­lo­jen neu­von­ta­jär­jes­tel­mä ‒ ohje neu­vo­jal­leMaa­lis­kuu 2021